Kromkommer bieten- tomaten-, en wortelsoep

Twitterb491a17_jpg

Kromkommer is een initiatief tegen voedselverspilling en brengt ‘gekke groente’ – die vanwege hun vorm, kleur, grootte óf overproductie anders worden verspild – terug in de keten. Wist je namelijk dat zo’n vijf tot tien procent van alle groente verspild worden om hun looks? Kromme komkommers, tweenbeenwortels, hartvormige tomaten en te groot uitgevallen bietjes worden nu verspild vanwege hun looks. Nogal krom vindt Kromkommer en daarom lanceerden de drie meiden van Kromkommer (Jente, Lisanne en Chantal) afgelopen zaterdag de eerste Kromkommer soeplijn gemaakt van gekke groente (mede mogelijk gemaakt door een grote crowdfundingcampagne eerder dit jaar).

Nu weten jullie dat ik altijd oproep om kant-en-klare producten zoveel mogelijk te mijden maar de soepen van Kromkommer zijn pure soepen die volledig plantaardig zijn en geen toegevoegde suiker, gluten en E-nummers bevatten (en die uiteraard zo duurzaam mogelijk verpakt zijn). Door de soepen van Kromkommer te eten doe je mee om van krom het nieuwe recht te maken en red je groente van de afvalberg. Wist je dat je met de tomatensoep namelijk 500 gr gekke tomaten, met de wortelsoep 160 gr gekke wortel en met de bietensoep 175 gr gekke bieten redt?!

Tomatensoep

Ingrediënten: 76% Tomaat, 17% gele snoeptomaatjes, ui, olijfolie, rijstmeel, selderij, tijm, lavas, laurier, oregano, foelie, zout. En omdat deze soep zo bomvol gekke tomaten zit was er geen ruimte meer voor toegevoegde suikers, gluten, lactose en e-nummers!

Twitter56f0474_jpg

De tomatensoep smaakt echt zoals je hem zelf thuis ook zou maken. Maar dat kan ook niet anders, er zit maar liefst 500 gr tomaten in! De soep is een tikkie zuur en als extra verrassing zitten er hele, gele snoeptomaatjes in. Ik word echt heel erg blij van deze soep! Lekker met wat verse basilicum, vers gemalen peper en eventueel wat home made spelt croutons. En heb je een keer weinig tijd en/of geen zin om een verse tomatensaus te maken voor bijvoorbeeld een (aubergine) lasagne? Dan gebruik je toch gewoon deze soep, volgens mij is het namelijk ook een prima (basis) tomatensaus!

Wortelsoep

Ingrediënten: water, wortel 30%, sinaasappelsap 7%, ui, knolselderij 5%, kokosmelk 5%, olijfolie, rijstmeel, koriander, knoflook, zout, citroensap, gember, foelie, laurier, zwarte peper, komijn, selderij, paprika-extract. En omdat deze soep zo bomvol gekke wortel zit, was er ook in deze soep geen ruimte voor toegevoegde suikers, gluten, lactose en e-nummers!

Twitter9be61ed_jpg

Een heerlijke frisse en kruidige soep met een Ooterse touch waarmee je maar liefst 160 gr gekke wortel redt! Eventueel kun je nog een extra scheutje kokosmelk, wat verse koriander en/of wat gekookte linzen toevoegen (dat laatste lijkt me vooral in de wintermaanden erg lekker) maar ook zonder dat is deze soep al verslavend lekker! Ook onze kleine meid kan er geen genoeg van krijgen.

Bietensoep

Ingrediënten: water, rode biet 35% , sinaasappelsap 4% , kokosmelk 4% , ui, rijstmeel, selderij, laurier, lavas, knoflook, foelie, azijn, zout. Natuurlijk is ook deze soep vrij van toegevoegde suikers, gluten, lactose en e-nummers.

Twitter5b6c60a_jpg

Alleen al vanwege de prachtige kleur ben ik groot van fan deze soep. En wat nog mooier is; met iedere zak soep red je maar liefst 175 gram gekke bieten. En ben je normaal gesproken niet zo’n bietjes fan? Ik weet zeker dat je wél fan bent van deze bietensoep! En wist je dat deze soep ook heel lekker is met wat stukjes appel of een scheutje (kokos)room en wat verse munt?

Check snel de website voor meer informatie en verkooppunten.

– SAMEN MAKEN WE VAN KROM HET NIEUWE RECHT! –

6 gedachten over “Kromkommer bieten- tomaten-, en wortelsoep

  1. Wendy

    Heel jammer van die rijstmeel, dat past niet in mijn eetgewoonten 😦 Maar de bietensoep brengt mij wel op een idee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s