Chiazaad pudding

6tag_300115-080931

Wist je dat… chiazaad vaak worden omschreven als superfood, vanwege de positieve invloed op lichaam en geest? Zo bevat chiazaad het hoogste percentage omega-3-vetzuren dat te vinden is in de natuur (omega-3 verbetert de werking van je hersenen, verlaagt  cholesterol, verhoogt je weerstand en verkleint de kans op hart- en vaatziekten). Daarnaast bevat chiazaad diverse mineralen, onder andere calcium (6x meer dan melk), magnesium (15x meer dan broccoli) en ijzer (3x meer dan spinazie). Kortom, helemaal nog niet zo’n slecht idee om je dag te beginnen met een lekker kopje chiazaad pudding. NB: heb je een hoge bloeddruk of gebruik je bloedverdunners, dan kun je chiazaad beter niet (teveel) gebruiken.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 3 eetlepels chiazaden (of meer, voor een dikkere pudding)
  • 150 ml amandelmelk
  • beetje honing of agavesiroop (optioneel)
  • fruit, noten en/of superfoods (optioneel)

Hoe maak je het

Meng in een kopje de chiazaden met de melk (en eventueel de honing of agavesiroop) en dek af met een stukje huishoudfolie (tip: hoe meer chia zaden je toevoegt, hoe dikker de pudding). Laat minimaal 1 tot 2 uur in de koelkast staan zodat de chiazaden het vocht opnemen en gaan zwellen (dit zorgt ervoor dat het een pudding wordt). De pudding los roeren met een vork. Strooi er eventueel nog wat lekkers over (denk aan gehakte noten, bosbessen, plakjes banaan, rauwe cacao nibs, kaneel, geraspte appel of kokosrasp). Eet smakelijk!

 

5 gedachten over “Chiazaad pudding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s