Persoonlijk voedingsadvies

Gezonde voeding is de basis voor een gezond en vitaal leven en bij veel klachten en aandoeningen speelt voeding dan ook een (grote) rol. Door de juiste voedingskeuzes te maken kunnen we lichaam voeden en opbouwen en zo onze gezondheid versterken en ziektes voorkomen.

Het lichaam voeden en opbouwen doe je met voedingstoffen als eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Het bewerkte voedsel uit de supermarkt hoort daar niet bij. Het grote probleem van bewerkt voedsel is dat het weinig echte voedingsstoffen bevat, maar wel schadelijke stoffen bevat. Het verteren van dit voedsel kost het lichaam essentiële energie, terwijl het weinig oplevert. Er blijft minder energie over voor het immuunsysteem en de vitale lichaamsfuncties. Het gevolg is een verslechterde gezondheid met in eerste instantie waarschuwingen als vermoeidheid en darmproblemen. In een later stadium zullen ook ziekten de kop op steken. Degeneratieve ziekten als artritis, hart- en vaatziekten, suikerziekte en kanker houden namelijk allemaal verband met ons voedingspatroon en onze levensstijl.

Ik – Dayenne Bos – bied je een persoonlijk voedingsadvies, gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer, op maat gemaakt voor een optimale gezondheid. In een orthomoleculair voedingspatroon staat ontstekingsremmende voeding centraal. Dit omdat de meeste Westerse ziekten en aandoeningen voortkomen uit ontstekingen.

Dus wil je graag gezonder gaan eten? Een paar kilo willen afvallen of juist gezond aankomen? Heb je bepaalde (voeding gerelateerde) klachten of aandoeningen? Heb je voedselallergieën of intoleranties? Of ben je doorverwezen door een (natuurgeneeskundig) arts of therapeut? 

Voor iedere klacht of aandoening stel ik persoonlijk voedingspatroon samen met ‘echt’ voedsel, voedsel dat in de natuur wordt gemaakt in plaats van op de fabrieksvloer. Voedingsmiddelen met vitamines, mineralen, fytonutriënten, vezels en gezonde voedingsstoffen dus. Dat is wat het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Hoe minder bewerkt de voeding is, hoe beter. Ook kan ik het gebruik van bepaalde supplementen aanraden.

Waar

De consulten vinden bij mij thuis plaats, in Amersfoort. Maar een telefonisch consult of een consult via email is ook mogelijk. Van tevoren stuur ik je een anamneseformulier en vraag ik je om gedurende 7 dagen een voedingsdagboek bij te houden. Deze mag je vervolgens naar mij terugsturen. Op deze manier kan ik je voedingspatroon analyseren en bekijken of ik iets voor je kan betekenen. Ik koppel dit naar je terug. Tot hier is het geheel kosteloos. Als je wilt kan ik vervolgens een voedingsadvies voor je opstellen. Dit advies bestaat een analyse, uitleg, voedingsplan en menu voorbeeld (ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes) voor 7 dagen. Dit bespreken we bij mij thuis, via de telefoon of per email (wat je wilt).

Tarief

Voor een optimaal resultaat werk ik met een pakket á € 175,-. Je krijgt hiervoor:

  • Analyse van je huidige voedingspatroon
  • Voedingsplan op basis van de orthomoleculaire voedingsleer (inclusief voorbeeld weekmenu), dit bespreken we tijdens het eerste consult (60 min.)
  • Mijn boek (hardcover) 100% Puur (of 100% Puur Opvoeden, wat je wilt)
  • Emailsupport gedurende een maand
  • Vervolgconsult na een maand (30 min.)

Na het eerste consult ontvang je een factuur, welke je per pin dient te betalen. Bij telefonische consulten of consulten via de mail kun je middels overschrijving, binnen 5 dagen betalen.

Liever een eenmalig voedingsadvies in plaats van een pakket? Ook dat kan. Voor € 75,- maak ik een eenmalig persoonlijk voedingsplan voor je.

Over mij

Als natuurvoedingsadviseur en orthomoleculair voedingscoach vind ik het belangrijk dat mensen bewust met voeding omgaan. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gemakkelijk, snel en niet al te dure, gezonde gerechten moet kunnen maken en laat hiervan voorbeelden zien op mijn blog (dayennefoodblog.com). Ik heb twee boeken uitgebracht: 100% Puur en 100% Puur (op)voeden. Ook maak ik recepten voor andere gezondheidscoaches/-programma’s (o.a. BioProfiel) en geef ik voedingsadviezen in Natuurgeneeskundig Praktijk Patricia Dijkema.

Ik volgde de volgende opleidingen en cursussen:

  • Natuurvoedingsadviseur (HBO)
  • Voedingstherapie
  • Orthomoleculaire suppletie
  • Orthomoleculaire voeding voor kinderen

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Mail dan naar dayennefoodblog@outlook.com.