Vegan Nutella taart

 

 

vegan nutella taart

Wie jarig is, trakteert. En omdat mijn foodie collega’s en ik gek zijn op chocola (wie niet? 😉 ) besloot ik deze lekker hazelnoten-chocolade oftewel Nutella taart te maken. Als je hun reacties na het proeven had gezien, weet je dat deze taart absoluut het maken waard is. Geniet ervan!

Ingrediënten – 12 personen

Bodem

 • 250 g zachte Medjool dadels
 • 200 g pecannoten
 • 2 el geraspte kokos
 • snuf grof Keltisch zeezout

Nutella vulling

 • 200 g hazelnoten
 • 125 g ahornsiroop
 • 80 g kokosolie
 • 2 tl vanille extract
 • snuf grof Keltisch zeezout
 • 100 g pure chocolade (vegan, gesmolten)

Topping

 • handje fijn gehakte hazelnootstukjes

Voor de bodem maal je de dadels, hazelnoten, geraspte kokos en zout in de keukenmachine tot een plakkerig deeg (bal). Indien nodig kun je 1 of 2 el water toevoegen. Verdeel het deeg gelijkmatig in een met bakpapier bekleedde (spring)vorm (21 cm) en druk goed aan. Omdat het deeg wat plakkerig is, is het handig je handen een beetje nat te maken, of de bolle kant van de lepel te gebruiken. Maak de keukenmachine schoon en maal dan de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en maal tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de bakvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Maak de taart af met wat fijn gehakte hazelnoten. Zet de taart voor een paar uurtjes in de koelkast om op te stijven. Tip: deze taart kun je ook prima in de vriezer bewaren, hij blijft dan zeker een maand of drie goed.

 

 

7 gedachten over “Vegan Nutella taart

 1. Willemijn

  Echt zo heerlijk! Ik heb er geen taart van gemaakt, maar een soort van bonbons. Heb het verdeeld over twee kleinere rechthoekige schaaltjes en na het opstijven in blokjes gesneden en (paar apart gehouden natuurlijk haha) ingevroren tussen twee papiertjes bakpapier. Een heel bakje vol geluksmomentjes.
  Misschien wel een kleine tip om de beschrijving van het recept aan te passen. Er staat nu namelijk dat voor de bodem de dadels en de hazelnoten in de keukenmachine gaan. Bij gebrek aan een keukenmachine heb ik de dadels klein gesneden en samen met de pecannoten met de mixer en deeghaken tot een deeg vermalen, Dat ging goed. De overige ingrediënten voor de vulling heb ik bereid in de blender. De kokosolie heb ik vooraf gesmolten. En waar is de geraspte kokos voor bedoeld? Ik heb deze nu niet gebruikt. Ik vermoed vooraf op de bodem?

 2. Renate

  Ben op de site gekomen via Superfood.Wat een leuke en lekkere gerechten
  Ga er zeker een paar van proberen.
  Succes verzekerd denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s