Quiche met groene asperges, tomaat en geitenkaas

20180419_142529153_iOS

Quiches zijn altijd een succes. Of ik een quiche nou serveer als lunch, bijgerecht of hoofdgerecht, tijdens een feestje of gewoon thuis op een doordeweekse dag… iedereen is altijd even enthousiast. En met de vulling kun je natuurlijk eindeloos variëren. Met deze quiche met groene asperges, tomaatjes en geitenkaas haalt je direct het zonnetje in huis. Geniet ervan!

Ingrediënten – springvorm 22 – 26 cm

Bodem

 • 200 gr havermeel
 • 50 gr kokos- of olijfolie + extra om in te vetten
 • 50 ml water
 • 1 ei
 • 1 tl wijnsteenbakpoeder
 • flinke snuf Keltisch zeezout

Vulling

 • bosje groene asperges
 • schaaltje cherrytomaatjes
 • 200 gr geitenkaas
 • 3 eieren
 • 125 ml plantaardige melk
 • snuf zeezout
 • versgemalen peper
 • verse basilicum (om te garneren)

Hoe maak je het

Maak eerste de bodem: doe de ingrediënten voor de bodem in een kom, kneed vervolgens tot een soepel deeg en laat het afgedekt 15 á 30 min in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en vet een springvorm in. Snij de asperges in stukken en halveer de tomaatjes. Klop de eieren los en voeg de plantaardige melk, zout en peper toe. Bekleed de springvorm met deeg. Verdeel de asperges, tomaatjes en geitenkaas over het deeg en schenk het eimengsel erover. Bak de hartige taart in ongeveer 45 minuten goudbruin. Serveer met wat verse basilicum.

5 gedachten over “Quiche met groene asperges, tomaat en geitenkaas

 1. Corina

  Ik heb deze quiche gisteren gemaakt, leuk en lekker recept! Ik vond de bodem en korst alleen iets te zoetig smaken i.c.m. de hartige vulling, maar dit kan ik de volgende keer misschien oplossen door er hartige kruiden door heen te mengen. Het is ook lekker om er op het laatst nog stukjes walnoot over heen te sprenkelen.

 2. Henriët

  Bij mij stolt het eimengsel niet… 125 ml plantaardige melk is te veel denk ik…. Erg jammer als je m zo uit de oven haalt.

  1. dayennebos Berichtauteur

   Oh ja, dat is heel jammer! Ik moet zeggen dat ik altijd 125 ml gebruik en dat nooit problemen geeft, jammer dat dat bij jou wel het geval was! De volgende keer dan maar wat minder toevoegen voor de zekerheid.

   1. Henriët

    Nog een poging gedaan en de (verse) geitenkaas goed door het eimengsel geklutst. Nu was tie goed! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s