Review: Frecious, 100% biologisch slowjuice groentesap

frecious-homepagejuices.png

Als orthomoleculaire voedingscoach adviseer ik mijn cliënten om dagelijks minimaal 500 gr groente te eten. Zelf begin ik mijn dag dan ook met een groentesapje uit de slowjuicer. Veel groente, wat fruit en wat kruiden, heerlijk! Groenten eten in plaats van groente drinken geniet wel de voorkeur, maar een slowjuice groentesap in de ochtend zie ik als een goede aanvulling op je eetpatroon. Zeker voor mensen en kinderen die het lastig vinden om de ADH groente te halen.

Frecious, 100% biologisch groentesap

Nu heb ik het geluk dat ik thuis werk en ‘s morgens rustig de tijd kan nemen voor het maken van mijn groentesapje (en laten we vooral het schoonmaken van de slowjuicer niet vergeten) maar niet iedereen heeft ’s ochtend evenveel zin of tijd om een groentesapje te maken. Frecious biedt dan de ideale oplossing: 100% biologische slowjuice groentesapjes in 100% gerecyclede en BPA-vrije flesjes. Een Frecious slowjuice groentesap á 200 ml bevat minimaal 300 gr aan groente en door het toevoegen van kruiden, specerijen en kiemen krijg je een heuse gezondheidsboost. Zo is het een stuk makkelijker om voldoende groente binnen te krijgen, zeker ook voor kinderen! Frecious heeft namelijk Frecious YOUNG: een speciale lijn met slowjuices voor kinderen.

Hoe maak je slowjuice?

De Frecious slowjuice groentesappen worden koud geperst met een roestvrijstalen dubbele schroefpers zodat de vitaminen en mineralen maximaal behouden blijven. Met Frecious drink je 100% puur, 100% biologisch, 100% raw en 100% gezond groentesap. Ik zeg proost op je gezondheid!

Na het persen worden de groentesappen supersnel ingevroren zodat alle vitaminen en mineralen optimaal behouden blijven. Diepgevroren blijven het groentesap tot wel een jaar ‘vers’. Door het groentesap te drinken op een lege maag (en vervolgens 15 á 30 minuten te wachten voordat je iets eet) kan je lichaam de voedingsstoffen optimaal opnemen.

Leuk detail: Frecious is bezig om van de groenten- en fruitpulp die overblijft na het juicen (energie)repen te ontwikkelen. Hoe duurzaam en ‘groen’ is dat? Er komen repen voor in de ochtend, voor tijdens/na het sporten, voor kinderen & tieners en voor de hartige trek. Yum!

Ingrediënten van de slowjuice

De ingrediënten van de slowjuice groentesappen? Biologische groenten (minimaal 70%), kruiden, specerijen en een beetje fruit. Verder niks. Geen toegevoegde suikers, geen water, geen melk. De groentesappen van Frecious zijn dan ook 100% gluten- en lactosevrij en vegan.

Testen

Toen ik gevraagd werd of de kinderen en ik de groentesapjes wilden testten hoefde ik daar natuurlijk niet lang over na te denken: jaaaaa! En zo werd een enorme doos – de FAMILY BOX – vol heerlijk uitziende (diepgevroren) slowjuice groentesapjes (40x groentesap , 20x Frecious YOUNG) thuisbezorgd. Maar goed dat we uit voorzorg de vriezer grotendeels leeg hadden gegeten in de voorgaande dagen. 😉

Tijdens het openmaken van de doos stonden de kinderen (2 en 7 jaar) gelijk te trappelen om te proeven en ook manlief kwam gelijk een slowjuice uitzoeken. 2x groentesap ‘CELERY SLIM’ (komkommer, appel, bleekselderij, broccoli, avocado, limoen, broccolikiemen, munt, tarwegras en gember) en 2x Frecious YOUNG (speciaal voor kinderen) ‘BUSY BEE’ (gele paprika, gele biet, venkel, ananas, mango, broccolikiemen, banaan, passievrucht en limoen) belanden in de koelkast. Als je de slowjuice groentesappen in de koelkast zet, duurt het ongeveer 24 uur voordat het groentesap ontdooid is. Easy peasy!

Ritueel

En zo hebben manlief, de kinderen en ik een heus Frecious ritueel tegenwoordig. Iedere ochtend, nog voor het ontbijt, drinken we ons groentesapje uit de koelkast. En tegelijkertijd leggen we weer twee groentesappen en twee Frecious YOUNG voor de kinderen vanuit de vriezer in de koelkast, voor de volgende ochtend. De kinderen vinden het iedere dag weer leuk om zelf hun eigen groentesapje, een Frecious YOUNG uit te zoeken.

Speciaal voor kinderen: Frecious YOUNG

De Frecious YOUNG zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld. Frecious YOUNG bevat 60% groente en 40% fruit en kruiden en is voor kinderen hiermee iets ‘milder’ dan de 70%, 85% en 100% groentesap. En door het vrolijke etiket worden de Frecious YOUNG groentesapjes met nog meer plezier door de kinderen gedronken. En ook de kleuren spreken kinderen natuurlijk erg aan. Want wie wil er nou geen (fel) paars, groen of oranje sapje drinken? Mijn kinderen zijn in ieder geval erg te spreken over de kleuren maar vooral ook de smaak. Ook vinden ze het altijd erg leuk om te horen wat voor ingrediënten er in hun Frecious YOUNG zit. Helemaal leuk als ze er dan achter komen dat er een groente in zit die ze normaal gesproken eigenlijk niet lusten. Dochterlief is bijvoorbeeld helemaal trots als ze broccoli in haar Frecious YOUNG heeft gedronken .

Naamloos

Favorieten

We zijn nu een week bezig en alle vier groot fan! Mijn persoonlijke favorieten zijn de ‘PURPLE PUNCH’ (rode kool, rode biet, snijbiet, venkel, appel, rabarber, aardpeer, alfalfa, zwarte bes en kruidnagel) en ‘WONDER WEEDS’ (komkommer, bleekselderij, venkel, courgette, appel, zonnebloemkiemen, avocado, limoen, brandneten, tarwegras, koriander, gember, duindoorn en Keltsich zeezout). Alhoewel, de ‘LIQUID GOLD’ (gele paprika, venkel, pompoen, ananas, witte kool, gele biet, mango, citroen, kurkuma, zwarte peper) is ook wel erg lekker. Ik vind het echt geweldig hoeveel verschillende groentes Frecious gebruikt in de groentesappen en sta echt te kijken van de verassende smaakcombinaties.

Van Frecious Young hebben de kinderen ‘BUSY BEE’ (gele paprika, gele biet, venkel, ananas, mango, broccolikiemen, banaan, passievrucht en limoen) tot hun favoriet bestempeld. Ze hebben zelfs een eigen naam voor deze Frecious YOUNG bedacht: “honing sapje”. Dit vanwege het leuke plaatje op het flesje (een stukje honingraat en twee bijtjes). Maar: er zit natuurlijk geen  honing in. 😊

Frecious bestellen

Ik moet nog eens goed na gaan denken of ik binnenkort weer zelf ga ‘juicen’ of dat ik toch een nieuwe lading Frecious groentesappen ga bestellen. Want eerlijk is eerlijk, een periodieke (of losse) levering groentesapjes klinkt wel heel aantrekkelijk.

Wil je iedere 4, 8 of 12 weken verzekerd zijn van vers groentesap? Er zijn twee verschillende soorten abonnementen: het flexibel abonnement en het jaarabonnement. Het fijne van een abonnement is dat je, in tegenstelling op een losse levering, korting krijgt op je flesjes: 10% bij een flexibel abonnement en 20% bij een jaarabonnement. Daarbijheb je de keuze uit verschillende boxen:

 • DAILY MIXBOX (20x slowjuice groentesap)
 • DAILY MIXBOX (40x slowjuice groentesap)
 • TOTALBOX (28x slowjuice groentesap , 14 ELIXERS, 14 HEALTH SHOTS)
 • FAMILYBOX (40x slowjuice groentesap , 20x Frecious YOUNG voor kinderen)
 • Of stel zelf een box samen. Kies voor groentesap (70%, 85% of 100% groente), Frecious YOUNG (60% groente), health shots of elixers. In principe kun je alles in een abonnement stoppen.

Wijzigen of aanpassen kan altijd en als je op vakantie gaat, kun je je abonnement pauzeren, wel zo handig. Liever geen abonnement? Je kunt natuurlijk ook een losse bestelling groentesap plaatsen! Bijvoorbeeld voor een (lente)detox, met het groentesap van Frecious kun je namelijk ook prima een detox volgen!

Maar… ik heb heel leuk nieuws: ik mag namelijk een FAMILYBOX (40x slowjuice groentesap , 20x Frecious YOUNG voor kinderen) ter waarde van 197,- weggeven aan een van mijn volgers! Hoe geweldig is dat? Wat je daar voor moet doen? Dayenne’s Food Blog en Frecious volgen op Instagram en mij laten weten waarom jij deze box zou moeten winnen. De winnaar maak ik op maandag 26 maart bekend .

Deze actie is inmiddels afgelopen! Uit alle reactie heb ik een winnaar geloot en diegene heeft een berichtje van mij gekregen. 

35 gedachten over “Review: Frecious, 100% biologisch slowjuice groentesap

 1. Cindy

  Dat zou perfect zijn voor ons…..
  Onze zoon eet niet zo graag fruit maar drink wel graag een sapje (wordt hij gefopt) zo komt hij ook aan zijn adh. En manlief vergeet het altijd mee te nemen naar zijn werk. Een flesje kunnen we makkelijk bij zijn brood zetten.
  En net gekeken we hebben plaats in onze vriezer…
  😍

  1. Annelize

   Wauwwwwww wat zou dit geweldig zijn. Ik maak nu iedere dag zelf een sapje of smoothie omdat mijn darmen anders niet funtioneren na een aantal operaties. Maar wat zou het geweldig zijn om ze zo voor het grijpen te hebben.

 2. Rika van Empelen

  Dit zou goed zijn voor mijn man. Hij heeft fibromyalgie en we hebben al zoveel geprobeerd. Op dit moment houden we zuur/basen verhouding heel erg in de gaten en deze slowjuices zijn denk ik een geweldige aanvulling om de ontstekingswaarde naar beneden te krijgen. Want dat zal geweldig zijn…. minder pijn. Ook een uitdaging…. hij is niet zo’n groenteman 😜 Maar deze juices zullen er wel in gaan.

 3. Iris van Dijk-Olivier

  jaaaaaa heel graag voor mijn gezin! we houden alle vier van sapjes. maar de tijd om het te maken is ver te zoeken. drukke dagen, en als we dan tijd hebben ploffen we op de bank met een theetje. maar dit klinkt als een goed begin van de dag? en wie weet als we dit winnen en wij er ook zo geweldig over te spreken zullen zijn. Dan gaan we gewoon voor een abonnement! fingers crossed!

 4. Marja

  Oh,dit lijken mij heerlijke sapjes en zo krijgt mijn man toch de goede voedingsstoffen binnen van groentes die hij niet lust maar wel in de sapjes verwerkt zitten 😉 En gelijk een mooie manier om nog meer groente en fruit binnen te krijgen.Wij willen dat Nederlandse gemiddelde wel even opkrikken 🤣

 5. Gonneke van 't Slot

  Oh wauw wat een gave actie! Ik wil heel graag meedoen met deze family box winactie! Wat een geweldig idee om van de overgebleven pulp ook iets te maken, dat is mij nogsteeds niet gelukt maar weggooien is zó zonde!

  Ik doe dus echt heel graag mee! Niet zozeer om m’n zoontje meer groenten te laten eten maar om ook z’n vader te motiveren en een duwtje (nou eigenlijk een flinke duw) de goede richting in te geven. Een emotie eter pur sang en met de nodige werkstress en het goede voornemen om te stoppen met roken schiet het er nog al eens bij in om de nodige vitamines binnen te krijgen.

  Met die onwijs leuke vrolijke etiketten en de goed uitgebalanceerde smaken weet ik zeker dat mijn man zich kan voeden in plaats van vullen en mijn zoontje nóg enthousiaster wordt!

 6. Carolien Schutte

  Ooh na het lezen lijkt dit me super leuk om voor mijn gezinnetje te winnen mijn zoon van 6 jaar is dol op sapjes /smoothies en dit gaat natuurlijk veel sneller dan zelf maken aangezien wij niet zo vaak sapjes /smoothies maken en groente en fruit krijgen we niet altijd genoeg van binnen of iemand van ons 3 vind een bepaalde groente of fruit niet zo lekker maar op deze manier misschien wel

 7. Mariska Tijhof

  Toevallig kwam ik Frecious gisteren ook tegen online! Oh wat is het verleidelijk om te bestellen, maar het is wel een klap geld. Ik heb zelf een slowjuicer maar die staat meer stof te vangen dan juices te maken.. vanmiddag heb ik me voorgenomen om m weer meer te gaan gebruiken omdat ik zelf zwanger ben( dus gezond moet eten ondanks lekkere trek ), mijn man wil afvallen en mijn zoontje van 11 maanden momenteel zijn avondeten weigert.. 🙄 dus een aanvulling voor hem in de vorm van een juice zou ook goed zijn.. maar, deze Box winnen is natuurlijk een hele goede zet in de juiste richting voor ons! En wie weet dan toch een abonnement i.p.v. zelf juichen, want dat is wel veel makkelijker!
  Ik ga duimen!! 🤞🏻

 8. Rebecca Biard

  …ik weet het allemaal, hoe gezond mijn sapjes zijn, hoe ik mij voel als ik er weer 1 achter de kiezen heb. En tóch is er vaak, te vaak een excuus om het niet te maken.. best goeie excuses zitten er tussen hor. Maar af en toe ook afgewisseld met extreme luiheid. MAAR wat heb ik het nodig. Met de diagnose ‘Lyme’ van de week net een beetje extra. Het is NU tijd om weer écht voor mijzelf te gaan zorgen. En dit zou een perfecte kick-start zijn, voor mij én voor mijn gezin. Liefs Rebecca 🍀

 9. Solange

  Omg… ik maak sinds deze week elke ochtend sapjes voor ons voor de hele dag( omdat we weer even onze gezonde levensstijl kwijt waren en dit een goed begin was) maar het kost veel tijd in de ochtend!!! Deze winactie is daarom meer dan welkom. Hoop het zo….

 10. Ingrid van Weert

  Beste,
  graag had ik advies gekregen voor het aankopen van een goede slowjuicer.
  Zelf ben ik enkele maanden geleden in een orthomoleculair onderzoek gestapt waar ik eigenlijk nog nooit van gehoord had.
  Ik heb vooral veel last om mijn dagelijks brood te laten of te vervangen.
  Ingrid

 11. Loes Ouweneel

  Wij hebben een zoon van bijna 4 en een tweeling. An 5 maanden. Ik ben aan het herstellen van een heftige zwangerschap en op deze manier kan ik dat bog beter doen denk ik. Als ik snel goede juices kan nemen dan ben ik hopelijk ook sneller hersteld!

 12. Lieke Kouwenberg

  Heel graag zou ik de familibox voor mijn gezin winnen! We hebben geen slowjuicer en drinken nu geen groentesapjes en ik ben dan ook erg benieuwd naar!

 13. Marieke

  Heel graag zou ik dit willen winnen voor mijzelf en mijn dochter omdat we beiden wel meer groente en fruit zouden moeten eten

 14. Aimee

  Dit zou ik heel graag willen winnen! Een druk gezin met vier kinderen wil ik ze graag verse sapjes geven maar het lukt echt niet altijd…… onze jongste denkt er over om te stoppen met vlees, hij is er ook niet dol op, en zo zou het voor hem ook ideaal zijn om aan een flink deel van zijn groente en ijzer te komen.
  En voor onze oudste, tussen jaar werken in een hotel (wisselende tijden, onregelmatig eten, steeds witter bekkie krijgt ze) is dit ook fijn om haar energielevel op pijl te houden. En de rest van ons gezin? Die kunnen het natuurlijk net zo goed gebruiken😉
  Toffe actie!

 15. Sarah / eenkijkjebijsaar

  Hoi Dayenne, wat een voorrecht dat jij en je gezin aan dit soort toffe acties mogen mee doen! Het klinkt IDEAAL. Gegarandeerd een goede start van de dag! Wij proberen ook iedere ochtend een gezonde smoothie te maken maar het schiet er soms met een hectisch gezinsleven nog wel eens in. Groente geeft zo’n benergieboost – met kleine kids extra nodig. We stellen ons graag beschikbaar (manlief, dochter van bijna 3 en zoontje van 6 mnd en uiteraard ik zelf). Onze ervaringen delen/review schrijven behoort ook tot de mogelijkheden. Tot zo ver 😊

 16. Bianca van Esschoten

  Hoi Dayenne, heb al zo vaak de site van frecious bekeken, maar twijfel steeds. Jou ervaring met frecious maakt mij nog nieuwsgieriger, dus zou heel graag deze actie willen winnen. Mijn Jongens zijn gek op gezonde smoothie’s maar door werk/school/sporten schiet het maken van een smoothie er vaak bij in.

 17. mariellemarielle

  Wat een gave review en…wat een schitterende prijs!!
  Ik zou dit zo graag winnen!
  Voor mezelf, ik heb veel groente nodig vanwege gezondheid en dat is best prijzig. Het lijkt me heel helend voor mij (heb veel tekorten en ben niet gezond).
  Daarnaast zijn deze sapjes wat te duur om te kopen maar het lijkt me super het eens te testen.

  Daarnaast zou ik heel graag delen van deze sapjes! Bijvoorbeeld aan mijn lieve ouders en een vriendin en aan de kindjes van mijn zusje kan ik er vast ook een aantal kwijt!

  Dan wordt het “goede nieuws” verspreid!

  Succes!

 18. Anniekeb

  We zitten hier nog in en net uit de griep. Zelf heb ik net de griep achter de rug en ik blijf maar zo misselijk en zit snel vol. Drinken gaat beter. Ikzelf zou het alleen al goed kunnen gebruiken, maar ook mijn twee zieke kinderen (mn jongste van 1,5 die nu totaal niet eet maar gelukkig wel drinkt). Wat zal ze ervan opknappen en aansterken). Mijn man is gelukkig niet ziek, maar zit er dagelijks wel middenin als verpleegkundige op de SEH. Ik gun hem graag een extra vitamineboost!

 19. Jose Aalbers

  Ik maak heel graag kans omdat onze zoon al een tijdje in een fase zit dat hij heel weinig eet. Hij houdt van groene smoothies en die probeer ik dan ook met regelmaat te geven. Dit zou een mooie test zijn om te kijken of hij dit ook lekker vindt. Daarnaast is mijn man al maanden aan het kwakkelen met zijn weerstand. Ieder griepje en virusje pakt hij mee. Hopelijk helpen deze sapjes hem weer wat fitter te voelen.

 20. Simone

  Wat een super gave actie, wij een jong gezin met 2 pubers die groenten stom vinden en wel wat meer van binnen mogen krijgen in een makkelijke vorm. Een goed begin voor iedereen in ons gezin dus om aan een mooi voorjaar te beginnen en zo gezonder en fit de zomer tegemoet gaan.

 21. Lies

  Nou daar doen we wel aan mee. Net allemaal de griep gehad. Dus we hebben wel weer een boost nodig on weer alle energie terug te krijgen. En dit lijkt mij dan nu wel erg handig dan zelf maken en schoon maken. Als daarna onze energie weer op peil is halen we de juicer weer uit de kast. En proberen we ook zulke sapjes te maken.

  Ik blijf duimen tot maandag de 26e!!🤣

 22. Gitte

  Dat lijkt me super leuk en lekker. Ons gezin bestaat uit 5 mensen waarvan 3 kinderen. Deze kinderen houden van gezond eten en drinken. Gezonde sapjes gaan er vooral bij de jongste goed in. Nu de oudste 2 nog overtuigen. Hopelijk lukt dat met dit pakket.

 23. Jacqueline Steeneveld

  Zo goed bezig bij Frecious. Hoe mooi is het als ze zelfs van het pulp een lekkere reep kunnen maken. Ik kijk er naar uit! Ik zou graag de familybox uitproberen om vooral manlief en de kids (7 en 11 jaar) te overtuigen hoe makkelijk het is om voldoende groente binnen te krijgen. Daar worden wij namelijk allemaal heel vrolijk van, maar blijft een uitdaging elke dag.

 24. Anita H.

  Er moet niks. Maar ik wil wel graag wat meer doen voor mijn gezondheid. Zelf sapjes maken zou een optie kunnen zijn, maar ik ben daar toch iets te gemakzuchtig voor. In elk geval heel benieuwd naar de smaak en uitwerking van deze sapjes. Ik heb al veel goeds gelezen over dit merk.

 25. Jorieke

  Dit is nou echt zo’n actie van een product dat ik graag eens zou proberen met ons gezin maar niet zo snel zelf zou kopen of zou maken. Want het lijkt mij zeker een hele goede aanvulling op onze voeding. Zeker met 2 kinderen, van 4 en 6, die laten we zeggen, niet de beste groente eters zijn. Ik ben erg benieuwd of dit wel zou werken!

 26. Maartje Bakker

  Oeh in m’n dieet: glutenvrij, zuivelvrij zou dit geweldig passen! Zou er graag van genieten! En zo weer herstellen en fit de zomer ingaan!

 27. Helen Duynstee

  JAAAAAAA IK DOE HEEEEEL GRAAG MEEE!!!
  Wij zijn gek op sapjes,en zou heel graag deze aanbod willen winnen.Elke dag een SAPJE van FRECIOUS lijkt me echt een FEESTJE.

 28. joukek

  Ooh echt heel graag! We beginnen nu met verbouwen, dus hebben een tijdje geen keuken…naast dat mijn zoontje heel moeilijk groenten eet en dit wel lukt met sappen…dus dit zou ideaal uitkomen voor ons…Zeker nu en wellicht ook in de toekomst, wel erg makkelijk thuislevering van goede slowjuice sappen ;-).

 29. Eline

  afgelopen winter weer een aantal ziekenhuisopnames (en ziekenhuisvoer bleghh) erop zitten met o.a. veel antibiotica. Tijd dus voor weer een frisse gezonde start van de lente en voor mijn lijf!! Wegens mijn chronische ziekten heb ik vaak weinig energie om te koken en daarom zouden deze sapjes voor mij ideaal zijn!! daarnaast vind ik ze stiekem (heb vorig jaar op better health event een aantal sapjes mogen proeven) ook gewoon heel erg lekker!! vorige zomer heb ik er een aantal van besteld en hiermee ijsjes gemaakt voor mijn oppaskindjes, een groot succes!! lijkt me super om nu , juist nu ik mezelf gewoon heel zwak voel, van de gezonde effecten en lekkere smaken van de frecious sapjes te mogen genieten! cross Fingers!!

 30. Heather

  Ohh wat een prachtig prijzenpakket! ik ben recent begonnen met Vegan eten en dit past daar zo mooi bij! Ik ben reuze benieuwd naar de slowjuice sappen en wat de rest van mijn gezin hiervan vindt. We zullen er vast en zeker van gaan genieten!

 31. Linda

  Wauw wat een leuke actie ! heb al vaker verschillende sapjes geprobeerd maar Frecious kende ik nog niet en zou het heel graag eens proberen . Ik vind het ideaal om s’ochtends een sapje uit de koelkast te pakken en zo de dag te starten .
  Dus ik doe graag mee om kans te maken op het sapjes pakket !!

 32. Sofieke

  Ohhh, wat een geweldige winactie! Frecious is een topmerk. Ik wil héél graag hun sapjes eens uitproberen. Wat zou het heerlijk zijn om zo’n dagelijkse sapboost zo uit de vriezer te kunnen pakken.

 33. Tamara

  Dit zou mijn lijf heeeeel goed kunnen gebruiken na een bijna bloedvergiftiging, een monsterkuur antibiotica en in 1 week zowel onze hond als onze kat te moeten laten inslapen. Mijn lijf is helemaal de weg kwijt. Misschien dat dit me fysiek en mentaal een kickstart geeft om uit de dip te komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s