Review Daysy (update)

screen_fb

Een aantal maanden geleden schreef ik al over het starten met Daysy, de vruchtbaarheidsmonitor die aan de hand van mijn lichaamstemperatuur, mijn menstruatiecyclus in kaart brengt.

Iedere ochtend, nog voor het opstaan, neem ik met Daysy mijn basale lichaamstemperatuur op onder mijn tong. Daysy evalueert de data en berekend vervolgens mijn vruchtbare status voor de komende 24 uur. Krijg ik een groen lampje dan is het ‘veilig’ om gemeenschap te hebben (niet vruchtbaar), bij een rood lampje (vruchtbaar) is het aan te raden om niet te vrijen, of om een condoom te gebruiken (wij hebben momenteel geen zwangerschapswens namelijk).

Inmiddels gebruik ik Daysy alweer 8 maanden dus tijd voor een update met mijn ervaringen.

Maand 1

Vanaf dag 1 kon ik vertrouwen op Daysy. Zeker in het begin is Daysy erg voorzichtig en geeft het voornamelijk gele dagen. Geel geeft aan dat Daysy geen voorspelling kan doen (omdat het je lichaam nog leert kennen). Mijn gehele eerste maand was dan ook geel. Pas na de bevestiging van mijn menstruatie en het ingaan van de tweede maand begon ik groene dagen te zien.

Maand 2 t/m 5

Daysy leerde mijn menstruatiecyclus kennen en iedere maand namen de gele dagen af en de groene dagen toe. Daysy View, de App waarmee je op je telefoon snel en gemakkelijk je data uit de Daysy vruchtbaarheidscalculator kunt bekijken was hier een fijn hulpmiddel bij.

Wanneer Daysy verbonden is met de App, synchroniseert het de gegevens met DaysyView. DaysyView laat vervolgens je lichaamstemperatuur data zien en geeft een prognose over jouw vruchtbaarheid, verwachte eisprong en verwachte menstruatie.

2014-04-03_lay_fb_daysy_bild2_jpg__2667x1311_q90_crop_upscale

Ik kon het niet laten om in het begin een aantal keer per week even te kijken in Daysy View. Vooral de grafiek met mijn temperatuur vond ik heel interessant om te zien. Het zo bewust bezig zijn met mijn menstruatiecyclus gaf me vertrouwen in mijn lichaam. Jaren heb ik mijn menstruatie als iets lastigs gezien en was ik blij toen deze vanwege het gebruik van de Mirena spiraal uitbleef. Inmiddels ben ik ‘blij’ met mijn menstruatie, als teken dat mijn lichaam een mooie natuurlijke cyclus heeft en ‘haar werk doet’.

Misschien heeft het ook te maken met het feit dat mijn menstruaties niet meer pijnlijk en overvloedig zijn. Sinds ik ‘natuurlijk ‘ leef, merk ik dat mijn PMS-klachten verdwenen zijn. Jarenlang heb ik gedacht dat hoofdpijn en buikpijn normaal waren bij een menstruatie en aspirines had ik tijdens deze dagen dan ook altijd bij de hand. Nu neem ik op de dagen dat ik menstrueer alleen wat extra magnesium in (uit voorzorg, tegen krampen) en verloopt mijn menstruatie pijnloos.

Mijn hormonen zijn in balans en mijn bloedingen zijn in hevigheid afgenomen, wat wederom weer voor een stukje vertrouwen zorgt. Ik kan nu zorgeloos op pad tijdens mijn menstruaties zonder bang te zijn voor ‘doorlekken’ (en/of krampen).

NB: Het in balans brengen van je hormonen gebeurd natuurlijk niet een-twee-drie maar kost tijd. Het is dus iets waar ik al langer aan werk en niet het resultaat van alleen de afgelopen 8 maanden. Zo eet ik al 5 jaar geen suiker en bewerkte voedingsmiddelen meer en ben ik 3 jaar geleden gestopt met hormonale anticonceptie.

Vanaf 6 maanden

Image

Vanaf een maand of 6 á 7 heb ik mijn cyclus heel mooi in beeld. Per maand 9 of 10 rode, vruchtbare dagen en de rest groen. Daysy voelt veilig en vertrouwd en sluit goed aan bij mijn bewuste en natuurlijke levensstijl. Ik kan Daysy dan ook echt met volle overtuiging aanraden aan andere vrouwen!

Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op nl.daysy.me en bestel jouw Daysy vandaag nog. Met de kortingscode daysyviadayenne ontvang je 20,- korting! 🙂

thumbnail_DAYSYBannerDayenneBos

 

Een gedachte over “Review Daysy (update)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s