Pompoen-chocoladecake

pompoen choco cake

Op en top herfst-comfort food!

Ingrediënten

 • 400 g pompoen in blokjes (1 kleine ronde pompoen)
 • 6 zachte Medjool dadels
 • 125 ml kokosmelk
 • 2 grote eieren
 • 1 el vanille extract
 • 100 g kokosolie, gesmolten
 • 100 g havermeel
 • 100 g amandelmeel
 • 2 el arrowroot
 • 1 tl wijnsteenbakpoeder
 • snuf Keltisch zeezout
 • 2 el cacaopoeder

Hoe maak je het

Snij de pompoen in stukken en kook of stoom in een minuut of 10 gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in. Tip: leg een bakpapiertje op de bodem, dan komt de cake gemakkelijk uit de vorm. Giet de pompoen af en laat even droog stomen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk (kook)vocht wordt afgegoten/verdampt. Pureer de pompoen samen met de dadels en kokosmelk met de staafmixer tot een gladde puree. Mix de eieren, samen met de vanille extract en de kokosolie luchtig. Voeg de pompoenpuree toe, meng goed. Voeg het meel, arrowroot, wijnsteenbakpoeder en Keltisch zeezout toe. Meng tot een luchtig beslag. Schep de helft van het beslag in de cakevorm. Meng de andere helft van het beslag met het cacaopoeder en schep dat vervolgens ook in de vorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

8 gedachten over “Pompoen-chocoladecake

 1. Pingback: De 57 Beste Foodblogs Die Je Als Food-lover Echt Gelezen Moet Hebben - Restoranto

 2. Pingback: Dit zijn de 57 Beste Foodblogs die je niet mag missen! - Restoranto

 3. Jet

  Hij is verrassend lekker! Eindelijk weer een ‘gezonde cake’ gevonden die ook echt lekker is. Volgende keer ga ik er misschien nog een beetje honing aan toevoegen om hem nog een tikkie zoeter te maken. Dank je wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s