Raw vegan (bruids)taart

Mijn allereerste ‘gezonde’ taart was de Raw Cashew Dreamcake van Sarah Britton (My New Roots) en deze taart is altijd een van mijn favorieten gebleven. Toen ik tijdens een lunch bij SEM Sla en Meer met mijn moeder aan het brainstormen was over mijn bruidstaart en we als toetje een puntje mango-frambozen cheesecake namen wist ik het zeker, dat ging de bruidstaart worden! De Raw Cashew Dreamcake mét een extra mango laag! Maar dan natuurlijk een grotere uitvoering, je trouwt immers maar één keer! En het bovenste taartje moest natuurlijk de vriezer in om volgend jaar, op ons 1-jarig jubileum op te kunnen eten 🙂 Om de taart vegan te maken heb ik de honing in het oorspronkelijke recept vervangen door ahornsiroop (tenminste, dat heeft mijn moeder gedaan, zij heeft de taart gemaakt 😉 ) en we hebben wat vers fruit en eetbare bloemen (uit eigen tuin) toegevoegd, wel zo feestelijk!

 Ingrediënten – 34 personen

 Bodem

 • 400 gr bruine amandelen, ongebrand en ongezouten
 • 400 gr zachte Medjool dadels
 • 1/4 tl Keltisch zeezout

 Gele (mango) laag

 • 500 gr rauwe cashewnoten, een nacht geweekt in water
 • 500 gr mango
 • 160 ml ahornsiroop
 • 300 gr kokosolie, gesmolten
 • sap van 2 citroenen, rasp van 1 citroen
 • merg van 1 vanillepeul

 Roze (frambozen) laag

 • 500 gr rauwe cashewnoten, een nacht geweekt in water
 • 500 gr frambozen
 • 160 ml ahornsiroop
 • 300 gr kokosolie, gesmolten
 • sap van 2 citroenen, rasp van 1 citroen
 • merg van 1 vanillepeul

 Hoe maak je het

Bedek de bodems van de springvormen (24,18 en 15 cm) met bakpapier. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal tot een ‘deeg’ (bal). Bedek de bodems van de springvormen met het deeg (omdat het deeg wat plakkerig is, is het handig je handen een beetje nat te maken, of de bolle kant van de lepel te gebruiken).

Maak nu de gele (mango) laag. Hak de geweekte cashewnoten fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Mix het geheel tot een gladde, romige massa. Giet de vulling in de vormen en verdeel over de bodems.

Maak nu de roze (frambozen) Hak de geweekte cashewnoten fijn in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe. Mix het geheel tot een gladde, romige massa. Giet de vulling in de vormen en verdeel over de gele lagen.

Laat de taarten nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Vervolgens kun je de taarten uit de vormen halen en op elkaar stapelen. Serveer met wat vers fruit en eventueel wat eetbare bloemen. En vergeet er natuurlijk geen bruidspaar op te zetten 😉 Geniet ervan!

 

Een gedachte over “Raw vegan (bruids)taart

 1. Martha

  Wat ziet die feestelijke taart er fantastisch uit, snel proberen te maken. Dank je voor het delen van jouw bijzondere bruidstaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s