Haver-bosvruchtenmuffins

Naamloos

Voedzame muffins waaraan geen suiker is toegevoegd en die toch heerlijk smaken en je genoeg energie geven om de ochtend door te komen. Ontbijten is echt een feestje met deze havermuffins!

Ingrediënten

 • 4 eieren, op kamertemperatuur
 • 1 banaan, geprakt
 • 100 gr kokosolie
 • 200 gr kokosyoghurt
 • rasp van de schil van een halve biologische citroen
 • 2 tl vanille extract
 • 225 gr havermeel (dit maak je door havermout fijn te malen in de keukenmachine)
 • 1 tl wijnsteenbakpoeder
 • snuf Keltisch zeezout
 • 125 gr (bevroren) bosvruchten

Variatietips:

 • ook lekker met sinaasappelrasp en kaneel in plaats van citroenrasp en vanille extract!
 • liever geen banaan? Rasp dan een appeltje door het beslag.

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en doe papieren cupcakevormpjes in de cupcakevorm. Klop de eieren samen met de geprakte banaan, kokosolie, kokosyoghurt, citroenrasp en vanille extract los in een grote kom (met een handmixer). Meng in een andere kom havermeel, wijnsteenbakpoeder en zout door elkaar. Voeg het meel toe aan de eieren, meng goed. Schep het beslag in de cupcakevormpjes en bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Geniet ervan!

3 gedachten over “Haver-bosvruchtenmuffins

 1. thirzaprak

  Wat een heerlijk recept Dayenne! 😍 Ik ga hem proberen om te toveren in een vegan variant. Wordt vast een uitdaging. Heb nog steeds niet het perfecte recept gevonden voor muffins!

  Liefs

 2. Wietske

  Hoi Dayenne,
  Wat een heerlijk, gezond recept. In je boek staan ook van die fijne recepten. Wat mij is opgevallen dat je als vetbron veel kokosolie gebruikt, krijg je dan niet teveel kokosolie binnen? Kokosolie wordt afgeraden door de ‘reguliere’ wetenschap, men ziet dit als een verzadigd vet zoals je weet en persoonlijk vind ik het moeilijk om daar de juiste weg in te vinden. Ook ik gebruik kokosvet, maar ook roomboter en olijfolie, wel alles met mate.

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi Wietske,
   Variatie in het gebruik van vetten is inderdaad belangrijk. Voor mijn zoete/bakrecepten kies ik altijd voor kokosolie maar koud gebruik ik olijfolie erg veel (altijd een lepeltje over de maaltijd, als dressing voor salades etc.). En door de havermout gaat weer een lepeltje lijnzaad of hennepzaadolie. En daarnaast nog een visolie supplement. Goed om te horen dat jij ook varieert in het gebruik van vetten, omdat een juiste balans daar erg belangrijk in is. Ik schreef er al eens eerder een blog over, wellicht heb je daar wat aan: https://dayennefoodblog.com/2015/08/18/het-hoe-en-wat-over-vetten/
   Groetjes Dayenne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s