Salade met linzen, appel, feta en amandel

Salade bowl met linzen, geitenkaas, appel en amandel (2).JPG

Nu de zomer is begonnen en de temperatuur oploopt, lunch ik weer graag met een salade. De soepen komen in de herfst wel weer. Nu is het tijd om te genieten van heerlijke frisse salades. Zoals deze met linzen, feta, appel en amandelen. Yummie!

Ingrediënten – 2 personen

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 grote of 2 kleine appels
  • 100 gr feta
  • 2 handjes amandelen, ongebrand en ongezouten
  • 2 handjes veldsla
  • 1 potje linzen, uitlekgewicht 200 gr
  • paar el citroendressing*

Hoe maak je het

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij de avocado doormidden. Snij de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Snij de appels in dunne partjes en de feta in blokjes. Leg in iedere kom een hand veldsla en verdeel ook de rijst, komkommer, appel, feta en noten over de bowls. Spoel de linzen even af in een vergiet onder de kraan en verdeel over de bowls. Leg de avocadohelften in het midden van de bowl en breng de salade op smaak met wat citroendressing. Geniet ervan!

*Citroendressing: roer met een garde 100 ml extra vierge olijfolie, de rasp en het sap van 1 biologische citroen, 1 teen geraspte knoflook, 1 el vloeibare honing en 1 tl grove mosterd goed door elkaar. Breng op smaak met wat versgemalen peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s