Coleslaw (koolsalade)

cole slaw (9).JPG

De laatste tijd ben ik helemaal in de ban van coleslaw (koolsalade) en maak dan ook regelmatig een grote bak om een paar dagen van te lunchen. Er bestaan een heleboel variaties op dit recept maar dat het in ieder geval (verschillende soorten) kool bevat moge duidelijk zijn. Zelf voegde ik er wat wortel, radijs en rozijnen aan toe. Maar wat noten, pompoenpitten of pijnboompitten smaken er ook goed bij. Of voeg bijvoorbeeld wat verse kruiden als koriander toe, genoeg variatiemogelijkheden! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • een halve rode kool, fijn gesneden/geraspt
  • een halve witte kool, fijn gesneden/geraspt
  • een paar (winter) wortels, geraspt
  • een paar radijsjes, in dunne schijfjes gesneden
  • 1 paprika, in dunne sliertjes gesneden
  • flinke hand rozijnen
  • een paar el mayonaise* (suikervrij en liefst op basis van olijfolie)
  • 1 el grove mosterd

TIP: weinig tijd of geen zin om de groenten zelf te raspen? Koop dan bij de bio winkel een zak voorgesneden rode kool en/of voorgesneden rauwkostgroenten (bijv. biologische “radijs rauwkostgroenten van Proef”).

Hoe maak je het

Meng de groenten en rozijnen in een grote kom. Maak de dressing door de mayonaise met de mosterd te mengen. Schep de dressing door de groenten.

* Zelf mayonaise maken? Doe 240 ml extra vierge olijfolie, 1 eidooier, 1 el grove mosterd, 1 el citroensap en 1 el appelazijn in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een romige mayonaise. Voor het beste resultaat zet je de staafmixer op de bodem van de maatbeker neer. Begin met mixen en haal de staafmixer langzaam omhoog. Na een paar minuten heb je een heerlijk romige mayonaise.

 

2 gedachten over “Coleslaw (koolsalade)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s