Power bars

power bars

Op zoek naar een voedzaam en gezond tussendoortje? Deze power bars geven je langdurige energie en bestaan uit alleen maar gezonde ingrediënten:

  • kokosolie > bestaat uit korte- en middellangeketenvetzuren die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, de darmflora optimaliseren, energie leveren en goed zijn voor de hersenen
  • notenpasta > een eiwitbron en rijk aan goede essentiële vetzuren, vezels, vitaminen en mineralen
  • havermout >bevat veel vezels en langzame koolhydraten. Je hebt er lang een vol gevoel van en je suikerspiegel zal er niet van gaan schommelen

Nu weet ik dat er mensen zijn die gaan reageren met: “maar deze power bars bevatten toch (heel) veel calorieën (en zijn dus toch niet gezond)?!”. Ja, het klopt dat deze power bars veel calorieën bevatten, maar dat maakt ze zeker niet ongezond! Ze bestaan enkel uit pure, gezonde ingrediënten en omdat ze zeer verzadigend zijn, eet je er automatisch minder van. Aan een mueslireep uit de supermarkt had ik vroeger nooit genoeg (die veroorzaakte alleen maar een gigantische dip na het eten, door de grote hoeveelheid toegevoegde suiker) , terwijl ik van deze power bars echt een paar uur een verzadigd gevoel hou! Maar natuurlijk, ondanks dat deze power bars een gezonde(re) keuze zijn, je kunt er niet eindeloos van blijven eten (zonder aan te komen).

Ingrediënten

  • 100 gr kokosolie
  • 100 gr notenpasta
  • 1 tl vanille extract
  • snuf Keltisch zeezout
  • 200 gr havermout
  • handje noten, rozijnen en/of chocolate chips

Hoe maak je het

Bekleed een (oven)schaal met bakpapier (tip: dit gaat heel gemakkelijk als je het bakpapier even nat maakt). Smelt de kokosolie in een (kleine) pan. Voeg de notenpasta, het vanille extract en Keltisch zeezout toe. Meng goed. Voeg de havermout en eventueel de noten/rozijnen/chocolate toe, meng goed. Schep het mengsel in de (oven)schaal, druk goed aan. Laat een paar uurtjes opstijven in de koelkast. Snij in repen of blokjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s