Hartige taart met courget, prei, broccoli en champignons

hartige taart prei courget champ broccoli.JPG

Je kent het wel, een groentelade vol met ‘overgebleven’ groente. Mij gebeurt het in ieder geval regelmatig dat ik iets te enthousiast hebt ingekocht bij de bio-kraam op de markt of dat er wat groente blijft liggen uit de bio-groentetas. Een curry of roerbakschotel maken biedt dan uitkomst maar dit keer wilde ik eens wat anders en besloot een hartige taart te maken. Zelfs de kinderen waren enthousiast en wilden de taart graag nog eens terugzien op het menu. Zo zie je maar weer dat de lekkerste recepten soms bij toeval ontstaan.

Ingrediënten

 • pakje GV bladerdeeg
 • 4 knoflookteentjes
 • 1 rode ui
 • kokos- of olijfolie, om in te bakken
 • 1 prei
 • bakje (kastanje) champignons
 • 1 stronkje broccoli
 • 1 courgette
 • 4 eieren
 • 200 ml kokosroom
 • twee handjes hazelnoten
 • snuf Keltisch zeezout
 • verse tijm
 • versgemalen peper

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm of ovenschaal in (24 – 26 cm doorsnede). Verdeel het bladerdeeg over de bodem. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en laat de bodem 15 minuten voorgaren in de oven. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit aan in wat olie in een grote (wok)pan. Snij de prei in ringen en de champignons in kwarten. Snij de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snij de roosjes van de broccolistronk. Voeg de gesneden groenten toe aan de ui/knoflook en roerbak de groenten even mee totdat deze iets gaar/zachter zijn. Klop de eieren, samen met de kokosroom los in een kommetje. Breng op smaak met wat zout, peper en verse tijm (alleen de blaadjes). Verdeel de groenten en hazelnoten over de voorgegaarde bodem. Schenk de eieren over de groenten en bak de taart in 20 á 25 minuten gaar. Eet smakelijk!

Een gedachte over “Hartige taart met courget, prei, broccoli en champignons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s