Bloemkoolcurry met gierst

bloemkool curry gierst (2).JPG

Genieten met een hoofdletter G, voor deze curry mag je me ’s nachts wakker maken! Voor de afwisseling serveer ik hem eens niet met quinoa maar met gierst, zo lekker! Stiekem houd ik ook altijd wat curry achter, kan ik er de volgende dag lekker mee lunchen 😉

Ingrediënten

 • 1 bloemkool
 • paar wortels
 • 1 ui
 • 2 el gele currypasta (OnOff Spices)
 • 3 knoflookteentjes
 • pot kikkererwten á 400 gr
 • 1 blik tomaatblokjes
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 limoen
 • 200 gr gierst + 500 ml water
 • bakje kiemen (maar bosje koriander kan ook)
 • kokos- of olijfolie, om in te bakken

Hoe maak je het

Kook de gierst – volgens de verpakking – gaar in 500 ml water. Snijd de bloemkool in roosjes en de wortel in schijfjes. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit aan in wat kokos- of olijfolie. Voeg de currypasta toe en (roer)bak even mee. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe. Laat de bloemkool in ongeveer 15 minuten (beet)gaar worden, het is lekker als de bloemkool nog een beetje een bite heeft. Serveer de curry met de gierst, wat limoensap en kiemen (of koriander, maar dat had ik niet meer in huis 😉 ). Eet smakelijk!

2 gedachten over “Bloemkoolcurry met gierst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s