Hartige ontbijt (of lunch) bowl

Hartige ontbijt bowl II (4).JPG

Ik schreef laatst al dat ik tegenwoordig helemaal ‘into the bowls’ ben. Want zeg nou zelf, zo’n kom vol verschillende kleuren ziet er toch prachtig uit? Deze ontbijt bowl zit bomvol eiwitten, gezonde vetzuren, vitaminen, mineralen en vezels. Alles voor een energiek begin van de dag!

Ingrediënten – 2 personen

  • 1 avocado
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 handjes spinazie of sla melange
  • 100 gr biologisch, duurzaam gevangen gerookte zalm (Liever vegetarisch? Geitenkaas kan ook)
  • 4 eieren
  • 2 el rijstmelk
  • snuf Keltisch zeezout
  • versgemalen peper
  • kokosolie of ghee, om in te bakken

Hoe maak je het

Snij de avocado doormidden en halveer de tomaatjes. Snij de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Leg in iedere kom een hand spinazie en verdeel ook de tomaatjes, komkommer en zalm over de bowls. Klopt de eieren samen met de rijstmelk los in een kommetje. Doe dit niet te lang, de eidooiers en eiwitten hoeven niet helemaal gemengd te zijn. Breng op smaak met wat Keltisch zeezout en versgemalen peper. Verhit op middelhoog vuur 1 el kokosolie of ghee in een koekenpan. Draai het vuur laag als de pan goed warm is. Voeg de eieren toe en laat de eieren langzaam stollen. Op het moment dat het ei aan de rand van de pan begint te stollen, roer je met een spatel het ei van de rand naar het midden. Zet, als het ei voor de helft gaar is, het vuur uit. De pan heeft namelijk nog genoeg warmte om het ei verder gaar te laten worden. Schep de eieren in de bowl en leg tot slot de halve avocado in het midden. Geniet ervan!

NB: de laatste tijd probeer ik de inname van dierlijke producten te beperken. Dit gerecht is echter favoriet bij man en dochterlief en ik wilde het – ondanks het gebruik van eieren en zalm – toch met jullie delen. Liever een vegan ontbijtbowl? Voeg dan een handje rauwe noten toe voor de eiwitten en gezonde vetzuren. Meer weten over een vegan eetpatroon? Klik [HIER]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s