Chocolade-bananencake

IMG_5934.JPG

Pas op! Deze chocolade-bananencake is eigenlijk veel te lekker om het bij een plakje te houden. Al hoewel je van deze cake best een tweede plakje kunt nemen. Zelfs zonder schuldgevoel. Hij is gezoet met banaan en bevat verder geen suikers, ook geen ‘natuurlijke’ suikers als honing en kokosbloesemsuiker. Want hoewel dat gezonde(re) keuzes zijn, ze blijven natuurlijk wel een vorm van suiker waar ik – zeker vanwege de mee-etende peuter – beperkt gebruik van wil maken.

Ingrediënten

 • 60 g amandelmeel
 • 60 g kokosmeel
 • 80 g kokosolie
 • 4 bananen
 • 4 eieren
 • 100 ml amandelmelk
 • 1 flinke tl wijnsteenbakpoeder
 • 2 tl vanille-extract
 • 4 el cacaopoeder
 • snuf Keltisch zeezout
 • klein handje cacao druppels (ik gebruik de 100% cacao drops van Superfoodies)

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 180 en vet een cakeblik in. Tip: leg een bakpapiertje op de bodem, dan komt de cake gemakkelijk uit de vorm. Meng de bananen, eieren, amandelmelk, kokosolie, vanille-extract in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg het kokosmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, cacaopoeder en een snuf Keltisch zeezout toe en mix tot glad beslag. Het beslag is vrij dik. Roer de cacao druppels door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Laat even afkoelen voor het serveren. Eet smakelijk!

8 gedachten over “Chocolade-bananencake

 1. Grace

  Ha Dayenne!
  Wat een lekker recept….ik gebruik geen wijnsteenbakpoeder. Wat kan ik hier voor in de plaats gebruiken? En de hoeveelheid?
  Ga hem dit weekend zeker maken!

  1. dayennebos Berichtauteur

   Een ander (glutenvrij) meel en (plantaardige) melk is geen probleem 😊
   Let op: kokosmeel is niet een-op-een te vervangen! Als je de amandelmeel wilt vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel is het dus net als amandelmeel 60 gr. Maar gebruik je kokosmeel dan heb je maar 20 gr nodig (+60 gr).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s