Ontbijtmuffins

ONTBIJT-MUFFINS (2)

Deze ontbijtmuffins zijn een lekker en voedzaam ontbijt. Ze voorzien je van een goede portie energie. Perfect voor een actieve dag. Met dit recept kun je 10 muffins maken, genoeg voor het hele gezin (als ontbijt zijn twee á drie muffins per persoon voldoende). Lekker met een groente (slowjuice) sapje of een (groene) smoothie!

Ingrediënten – 10 muffins

 • 50 g amandelmeel
 • 50 g havermout
 • 100 g boekweitmeel
 • 25 g (gebroken) lijnzaad
 • 10 g wijnsteenbakpoeder
 • 1 flinke tl kaneel
 • 2 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 150 ml kokos-, rijst- of amandelmelk
 • 2 el kokosolie
 • 2 handjes superfoods, noten, pitten en/of zaden (mix)

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het amandelmeel, havermout, boekweitmeel, lijnzaad, wijnsteenbakpoeder en kaneel door elkaar. Mix de bananen samen met de eieren, melk en kokosolie tot een glad mengsel. Voeg nu het meel toe en mix tot een mooi beslag. Mix niet te lang, het is lekker als de havermout nog een beetje grof blijft. Schep het beslag in cupcakepapiertjes in een cupcakebakvorm. Bestrooi de vormpjes met wat superfoods, noten, pitten en/of zaden. Bak de muffins in 25 á 30 minuten gaar. Laat de muffins even 5 minuten afkoelen voordat je ze opeet.

9 gedachten over “Ontbijtmuffins

 1. Helen

  Ik maak dit regelmatig met bevroren bosbessen erin. Ik wil dit recept graag op mijn pinterest zetten maar dat kan niet…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s