Pompoen-chocolade brokken

pompoen choco brokken.JPG

Noten, pitten en zaden. Vanwege de eiwitten en gezonde vetten een ideaal tussendoortje. Zelf ben ik gek op een handje macadamia’s, walnoten of amandelen maar sinds kort heb ik een nieuwe favoriet: pompoenpitten. Pompoenpitten zitten vol gezonde voedingsstoffen. Een handje pompoenpitten levert een goede hoeveelheid vetten, magnesium en zink. Ze zijn dan ook goed voor het hart en zouden bescherming bieden bij bepaalde vormen van kanker. Verder bevatten ze een aardige hoeveelheid meervoudig onverzadigde vetzuren, kalium, vitamine B2 (riboflavine), foliumzuur, voedingsvezels en antioxidanten.

Dan chocolade, een ander favoriet tussendoortje hier in huis. Maar dan natuurlijk wel echte, pure chocolade. Geen chocoladereep uit de supermarkt, waar melk(poeder), suiker en andere ‘rommel’ aan is toegevoegd. Zo snoepen we bijvoorbeeld graag van een Lovechock reepje, een reepje gemaakt van rauwe cacao. Rauwe cacao bevat – in tegenstelling tot geraffineerde chocolade – diverse vitaminen, mineralen, antioxidanten, vezels en essentiële vetzuren. Ook lekker zijn de 92% repen van Vivani, die gezoet zijn met een beetje kokosbloesemsuiker. 92% is behoorlijk ‘puur’, maar de repen smaken verassend mild en romig. Puur genieten!

Het zal dan ook geen verassing zijn dat deze twee ingrediënten een heerlijk snackje opleveren, dat ook nog eens heel gemakkelijk te maken is. Een recept kun je het eigenlijk niet eens noemen…

Ingrediënten

  • 100 gr pompoenpitten
  • 80 gr pure chocolade (ik gebruikte de 92% reep van Vivani, gezoet met kokosbloesemsuiker)

Hoe maak je het

Smelt de chocolade (au bain marie). Roer de pompoenpitten door de gesmolten chocolade en stort het mengsel op een bakplaat (of groot bord) met bakpapier. Laat de chocolade in een paar uur stollen. Als de chocolade gestold is, breek je de plak in brokken. Bewaar de brokken in een afgesloten bakje in de koelkast. Geniet ervan!

2 gedachten over “Pompoen-chocolade brokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s