Sushi bowl

sushi-bowl

Als ik dochterlief vraag wat ze wil eten, is de kans groot dat het sushi is. Maar omdat zelf sushi maken erg bewerkelijk is, kiezen we tegenwoordig vaak voor een sushi bowl. Zelfde smaak, minder gedoe. De  variaties zijn natuurlijk eindeloos maar dit zijn onze favoriete ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gr gekookte zilvervliesrijst
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 2 tl sesamzaad
  • ½ komkommer
  • 100 gr geraspte wortel
  • 2 norivellen
  • 1 tl kokosolie
  • snuf Keltisch zeezout
  • coconut aminos (=sojavrije sojasaus)

Snij (of knip) de norivellen in repen. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak de norivellen even kort, ze krimpen een beetje. Leg de norivellen op een bordje met keukenpapier en besprenkel met wat Keltisch zeezout. Afgekoeld zijn de norivellen lekker knapperig. Verdeel de gekookte zilvervliesrijst over twee kommen. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij de vrucht in plakken. Snij de komkommer in reepjes. Verdeel de komkommer, geraspte wortel, gerookte zalm en avocado over de kommen. Verdeel tot slot ook de nori over de kommen en besprenkel het geheel met wat sesamzaad en coconut aminos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s