Kurkuma melt-aways

IMG_3203.JPG

Kurkuma ‘melt-aways’, snoepjes die smelten in je mond. Voedzaam vanwege de amandelpasta en kokosolie en door de kurkuma niet alleen smaakvol maar ook nog eens erg gezond! Wist je namelijk dat kurkuma vele geneeskrachtige werkingen heeft? Zo is kurkuma ontstekingsremmend, weerstand verhogend, kankerremmend en heeft het een positieve werking op de spijsvertering, bij spier- en gewrichtspijn en op de bloedsuikerspiegel. Zelf drink ik dan ook bijna dagelijks een kopje Golden Milk maar deze bonbonnetjes zijn ook een hele gemakkelijke (en lekkere!) manier om de superfood kurkuma binnen te krijgen.

Heb je geen bonbonvormpjes in huis? Je kunt ook siliconen (cup)cake vormpjes gebruiken. Of giet het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier en snijd er nadat het gestold is blokjes van.

Ingrediënten

 • 125 gr blanke amandelpasta (of witte tahin)
 • 75 gr kokosolie
 • 1 á 2 el rauwe honing
 • 1 tl kurkuma
 • 1/2 tl vanille extract
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/2 tl mix spice (of speculaas-/koekkruiden)
 • 1/4 tl kardamon
 •  snuf zwarte peper

Hoe maak je het

Doe de amandelpasta en kokosolie in een kom en smelt ‘au bain marie’ boven een pannetje kokend water. Je hoeft het mengsel niet echt te verwarmen, alleen iets opwarmen zodat de kokosolie smelt en je de amandelpasta en kokosolie goed kunt mengen. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een romig geheel. Verdeel het mengsel over een bonbonvorm en laat een uurtje opstijven in de vriezer (of een paar uurtjes in de koelkast). Bewaar in de koelkast (of vriezer), ze smelten bij kamertemperatuur.

15 gedachten over “Kurkuma melt-aways

 1. Gustavo Woltmann

  Ik ben mij al langer bewust van de gezondheidsvoordelen van kurkuma en hoewel thee met kurkuma en honing erg lekker is (zeker nu de dagen kouder worden), is dit een leuk alternatief om het te eten.

 2. Ellen

  Wat een ontzettend leuk recept! ik heb het gedeeld op ‘mijn’ kurkuma gebruikersgroep op facebook. Gelukkig krijgen steeds meer mensen in de gaten welk een heilzaam specerij dit is. Dank je wel voor dit enorme leuke idee!

 3. Tess

  Hi dayenne, Zou ik de rauwe honing ook weg kunnen laten of word het dan erg smaakloos?
  Vriendelijke groet, Tess

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s