Shoppen in Duitsland (deel 2)

Wat te doen op een regenachtige zaterdagochtend? De auto in en op naar Duitsland natuurlijk. Lekker voordelig shoppen bij DM en Kaufland (klik HIER voor mijn vorige blog, waarin ik naast mijn persoonlijke shop tips ook de adressen van mijn favoriete winkels geef). Op zich had ik niet echt wat nodig (we zijn immers twee weken geleden nog naar Duitsland geweest) maar als foodblogger is (food) shoppen in het buitenland stiekem gewoon altijd een feestje 😉

WP_20160702_09_20_17_Pro

De notenpasta’s bij DM, iets goedkoper dan in Nederland (tussen de 50 cent en 1 euro per pot). Ik heb de prijzen vergeleken met de notenpasta’s van TerraSana, deze zitten ook in potten van 250 gr. Verder vind je bij DM ook veel bio jam, (groente)spreads voor op brood, honing, ahornsiroop etc.

WP_20160702_14_24_07_Pro.jpg

In mijn vorige blog schreef ik al over de ecologische luiers van DM waar ik groot fan van ben. Dit keer heb ik echter ook deze ecologische luiers bij Kaufland meegenomen (nu in de aanbieding voor 5,99 voor 26 stuks).

WP_20160702_14_24_48_Pro.jpg

Dacht ik tijdens mijn vorige bezoekjes aan Duitsland nog dat de producten van Weleda niet echt goedkoper waren, blijkt dat dus wel het geval te zijn! Voordat we de grens overreden had ik nog snel even wat screenprints gemaakt van de verkoopprijzen van o.a. de tandpasta van Weleda en wat blijkt? Bijna 2 euro per tube goedkoper (bij DM)! Die gingen dus mee! De overige producten van Weleda heb ik niet vergeleken omdat ik nu verder niets nodig had. Daarnaast heb ik deze kinder zonnebrand meegenomen. Hipp is een biologisch merk dat o.a. fijne billendoekjes en zeep verkoopt (zie daarvoor mijn vorige blog) en omdat de zonnebrand van Biosolis die ik nu heb toch wel een erg witte waas achterlaat wil ik deze eens proberen.

WP_20160702_14_25_19_Pro.jpg

Ook dit keer nam ik weer wat kamille thee mee. Dit keer van het merk Alnatura, een fijn merk met biologisch dynamische producten. Ook wat pakjes kokoswater en een fles Kanne brooddrank. Deze brooddrank wordt gemaakt van biologisch-dynamisch geteelde haver, rogge en tarwe, waarvan een natuurdesembrood gebakken wordt. Dit brood wordt een tijd lang in zuiver bronwater gelegd en ondergaat een tweede fermentatie. Het zo ontstane melkzuursap wordt zonder conserveringsmethode gebotteld in een fles. Dit melkzuursap (de brooddrank) bevat een hoog gehalte aan vitale stoffen, essentiële aminozuren, actieve fermenten, mineralen, sporenelementen, vitamines en andere biologische actieve stoffen. Onderzoek heeft aangetoond dat melkzuur de ontwikkeling van ziektekiemen en gisting tegengaat, zonder levensprocessen te verstoren (zoals b.v. antibiotica doen). Brooddrank is niet glutenvrij en normaal gesproken drink ik dagelijks een glas water kefir of kombucha met dezelfde probiotische eigenschappen maar ik wilde het toch weer eens proberen (‘vroeger’ dronk ik dit regelmatig) dus nam ik een fles mee.

WP_20160702_14_25_58_Pro.jpg

Bij DM ontdekte ik diverse producten van het merk Veganz. Een leuk biologisch en vegan merk met mooi uitziende verpakkingen. De bliss balls zijn een leuke en verantwoorde snack voor in het traktatie trommeltje voor dochterlief op school (als er in de klas getrakteerd wordt kiest ze daar iets uit, ik wil namelijk niet dat ze de gluten-, suiker- en/of kleurstofrijke traktaties eet die vaak uitgedeeld worden). En vooruit, ook een pak met schattige chocoladekoekjes in hartjesvorm belandde in mijn wagentje. Zo heel af en toe… 😉

WP_20160702_11_08_17_Pro

Dit keer kozen we ervoor om naar de Kaufland aan de Flutstrasse te gaan (wat we de volgende keer trouwens niet meer doen, de Kaufland aan de Olmenstrasse vind ik toch echt veel fijner) waar ik een paar flesjes kefir meenam (1,09 ipv 1,69 in Nederland). Onderweg dronken dochterlief en ik alvast een flesje leeg, zo lekker!

NB: melkkefir is een probiotische zuiveldrank. Door fermentatie is melkkefir voor 99% lactosevrij en het grote (gezondheids)voordeel zit hem in de vele probiotische bacteriën die het bevat, die bijdragen aan een goede balans van bacteriën in de darmen. Er bestaat ook waterkefir. Je kunt trouwens ook vrij gemakkelijk zelf kefir maken, iets wat ik na de vakantie ook eens ga doen!

WP_20160702_11_45_41_Pro

Dit keer niet heel veel shop tips dus maar nog wel een leuke lunch tip voor op de terugweg: Rawsome in Arnhem. Een leuke ‘groene’ eetgelegenheid waar rawfood centraal staat. Dit keer nam ik alleen een lekkere groene smoothie mee maar de vorige keer hebben we hier ook heerlijk geluncht. Het eten bij Rawsome is glutenvrij, zuivelvrij, vrij van geraffineerde suikers en vaak ook veganistisch. Kortom, helemaal ‘Dayenne-proof’. Ik kan nu al nadenken over wat ik de volgende keer ga eten daar… 😉 Verder is de zaterdagse markt in Arnhem ook de moeite waard om even te bezoeken. Vele biologisch-dynamische kramen met mooie natuurproducten. Voor als je in Duitsland nog niet genoeg hebt meegenomen… 😉

8 gedachten over “Shoppen in Duitsland (deel 2)

 1. Pingback: Voordelig shoppen in Duitsland | Dayenne's Food Blog

 2. evelien100

  Hallo Dayenne,

  Hoop niet voor je dat al je volgers je mailen, maar wil je toch even laten weten dat ik geniet van al je blogs en je recepten. In het vaste assortiment hier: bananenbrood met chocolade en die met bosbessen en niet te vergeten je fudges met notenpasta erin. Staan op het punt om met de caravan naar Duitsland te vertrekken en net alvast een voorraad gemaakt om mee te nemen… Ben ook heel blij met je Duitse inkooptips! Net alles opgeschreven en ik kijk er al naar uit om daar te gaan struinen. Ga zo door! Dank je wel!

  Groetjes Evelien

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  > Op 5 jul. 2016 om 13:03 heeft Dayennes Food Blog het volgende geschreven: > > >

 3. jacqueline

  Kun je probiotica, vitamines en mineralen en dergelijke ook ‘los’ kopen in duitsland?
  Ik ben het nog nooit tegen gekomen bij bijv dm…

  of zou dat alleen in de apotheek verkrijgbaar zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s