Witte chocolade met lavendel en pistache

WP_20160701_12_57_35_Pro

Een paar weken geleden kwam ik een biologische, zuivelvrije, vegan witte chocoladereep tegen. Bestaande uit cacaoboter (48%), rijstpoeder (39%), suiker (12%) en vanille (1%). Tegenover de ingrediënten van de witte chocolade van Verkade (suiker, volle melkpoeder, cacaoboter (25%), weipoeder (melk), sojalecithine, natuurlijk vanillearoma) een hele verbetering. (NB: de ingrediëntenlijst op de verpakking is altijd op volgorde van groot naar klein, het hoofdbestanddeel van de reep van Verkade is dus suiker!).

Maar goed, ondanks dat de reep biologisch, vegan en zuivelvrij was en niet zo veel suiker bevatte zou ik mezelf niet zijn als ik een nog gezondere (en lekkerdere) reep zou maken en zie hier het resultaat: witte chocoladebrokken met lavendel en pistache. Zo geweldig lekker en dan die prachtige paarse en groene kleuren die zo mooi uitkomen in het wit! Love it!

WP_20160701_12_57_49_Pro

Ingrediënten

  • 150 gr cacaoboter* (ik kocht het HIER)
  • 6 el kokos crème poeder (ik kocht het HIER) (je zou eventueel ook santen kunnen gebruiken, ik denk dat je dan zo’n 60 gram nodig hebt?)
  • 2 el rauwe honing
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 el lavendel
  • 2 el pistachenootjes

Variatietip: geen lavendel of pistachenootjes in huis? Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met noten, superfoods, gedroogd fruit etc.!

*Rauwe cacaoboter bevat diverse vitamines, mineralen, vezels, essentiële vetzuren en is in tegenstelling tot de cacaoboter in ‘gewone’ chocoladerepen ongeraffineerd, wat betekent dat alle voedingsstoffen behouden zijn gebleven en er geen suiker en melk aan toegevoegd is.

Hoe maak je het

Smelt de cacaoboter (en santen, als je dat gebruikt in plaats van het kokos crème poeder)au bain marie in een kommetje boven een pannetje kokend water. Voeg het kokos crème poeder, de honing en het vanille extract toe en roer goed door (het poeder en de honing moeten goed oplossen in/mengen met de cacaoboter). Leg een vel bakpapier op een bakplaat en giet het cacaobotermengsel op de bakplaat. Verdeel de lavendel en pistachenootjes over het mengsel en laat het geheel (in de koelkast) hard worden. Geniet ervan!

 

2 gedachten over “Witte chocolade met lavendel en pistache

  1. Sofieke

    Lijkt me heerlijk, je kan mij wakker maken voor witte chocola! Wel jammer dat alle merken kokosmelkpoeder maltodextrine bevatten, dus ik ga de santenversie eens uitproberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s