Rijstsalade met linzen, rucola, tomaatjes en pesto

001Van Gifbelt naar Tempel Food20160316-Capture0015

Vorige week ontving ik het boek “In 28 dagen van gifbelt naar tempel” van detoxcoach Jacqueline van Lieshout en een ding is duidelijk, deze vernieuwde editie ziet er prachtig uit! Jacqueline heeft dezelfde mening over wat gezond eten is en kookt op dezelfde manier als ikzelf: puur, eerlijk, lekker en gezond. Maar wat kun je van het boek verwachten:

Het boek bestaat uit drie  delen

 1. Wat is detoxen en is dat echt nodig? In dit deel vind je naast een uitleg over de verschillende manieren van detoxen een uitgebreide uitleg over hoe de juiste boodschappen te doen en hoe ingrediënten van producten in de winkel te beoordelen.
 2. De detox maand. Een duidelijke instructie voor een detox programma, inclusief lekkere recepten (die trouwens niet alleen lekker zijn tijdens een detox programma 😉 ). Het opruimen van je voedingspatroon zeg maar.
 3. Het post-detox leven. Hoe nu verder te gaan met een gezonde lifestyle.

Na het lezen (en ervaren) van het boek kijk je voortaan op een andere manier tegen je eetpatroon aan. Het inspireert je beter te kiezen bij het kopen van producten en je leert puur en (h)eerlijk te koken. Het is echt een aanrader voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt en zich graag bewust fit, blij en gezond wil voelen.

Om je een idee te geven van de recepten in het boek mag ik dit recept voor de rijstsalade uit het boek met jullie delen. En geloof me, deze is niet alleen lekker tijdens een detox maar ook bij een bbq of als zomerse salade (met bijvoorbeeld een lekker stukje vis) is dit een echte aanrader!

Ingrediënten – 4 personen

 • 12 flinke opscheplepels gekookte ronde rijst (is ongeveer 300 gr ongekookte rijst)
 • 1 pot (Du Puy) Linzen
 • 4 el extra vierge olijfolie
 • 1 zak rucola
 • 1 doosje cherrytomaatjes
 • 8 el pesto*
 • sap van 1 citroen
 • versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het

Meng de rijst in een kom samen met de linzen en voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe. Je kunt de salade lauwwarm of koud eten. Rasp er eventueel nog wat manchego of Pecorino (schapenkaas) over of serveer met wat blokjes feta. Geniet ervan!

*Pesto maak je heel gemakkelijk zelf: doe 1 bosje basilicum, een stukje Pecorino (schapenkaas), 1 knoflookteen, een handje pijnboompitten, een flinke scheut extra vierge olijfolie, wat versgemalen zwarte peper en wat citroensap in de keukenmachine en mixen maar (geen keukenmachine, met de staafmixer kan ook).

In 28 dagen van gifbelt naar tempel kopen? Dit kan o.a. [HIER] en [HIER].

Een gedachte over “Rijstsalade met linzen, rucola, tomaatjes en pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s