Bietenbrownie

bieten-brownie

Feest! Mijn boek 100% Puur – Het hele gezin gluten-, suiker- en koemelkvrij is in herdruk gegaan! Om dat met jullie te vieren deel ik hierbij een recept uit het boek: de bietenbrownie. Ja, het is echt waar. In deze lekkere brownie zitten rode bieten verstopt! Geloof me; daar proef je niks van, maar ze maken de brownie wel fantastisch lekker klef, luchtig én gezond!

16 personen

 • 300 g gekookte rode bieten
 • 100 g kokosmeel
 • 150 ml kokosroom
 • 100 g honing
 • 100 g kokosbloesemsuiker
 • 75 g kokosolie
 • 75 g cacao poeder
 • 6 eieren
 • 3 tl vanille-extract
 • 1 tl baking soda

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 22 x 22 cm in. Pureer de gekookte rode bieten samen met honing, kokosolie en kokosroom tot een gladde puree in de blender. Klop de eieren, samen met de vanille en kokosbloesemsuiker los met de handmixer. Schep de bietenpuree door het eimengsel en meng goed. Voeg kokosmeel, baking soda en cacaopoeder toe en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de brownie in ongeveer 45 minuten gaar.

[Tip] Lekker met wat opgeklopte kokosroom met honing en citroenrasp: klop 250 milliliter koude kokosroom (uit de koelkast) samen met de rasp van de schil van 1 biologische citroen, 1 tl citroensap en 1 eetlepel rauwe honing in twee minuten stijf met de handmixer. Zet een (half) uurtje in de koelkast en de room zal dan nog dikker worden.

Dit is een recept uit mijn boek “100% Puur – Het hele gezin gluten-, suiker- en koemelkvrij” – Karakter Uitgevers B.V. – ISBN 978 90 452 10630 6 – Het boek is te koop bij de boekhandel en online o.a. bij Bol.com.

4 gedachten over “Bietenbrownie

 1. Ilonka

  Super lekker en niet moeilijk.
  Ik heb 1 ei minder gedaan omdat de eieren die ik in huis had erg groot waren. Ook had ik alleen maar een ronde bakvorm in huis (23 cm). Erg lekker met de kokos er door.
  Voor herhaling vatbaar, bedankt!

 2. Laura Ket

  Hallo Dayenne,

  Ik heb je boek 100% puur en wil dit recept ( bieten brownie) as zaterdag maken, nu heb ik daarvoor vast kokosroom in huis gehaald, maar het is helemaal hard en nu het in de koelkast ligt wordt het nog harder, dus ik vraag me af of het niet kokosmelk moet zijn wat ik nodig heb voor de kokos slagroom?

  Vriendelijke groetjes Laura

 3. Linda van Gastel

  Hallo Dayenne,

  Ik zit hier ook mee te stoeien. Welk merk kokosroom moet ik hebben? Ik had vorige week ook santen gebruikt. Ik kon verder geen kokosnoot vinden.

  Groeten
  Linda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s