Getest: Brita waterfilterkan

fill-and-enjoy-fun-lime

Ons kraanwater bevat vele schadelijke stoffen die ik liever niet in mijn lichaam wil hebben, restanten van geneesmiddelen, cosmetica, chemicaliën en insecticiden. Drink je – net als ik – veel water, dan krijg je ongemerkt heel wat van deze schadelijke stoffen binnen. Nu zou je over kunnen stappen op bronwater uit de supermarkt maar dat is verpakt in (schadelijk) plastic of kartonnen pakken met een aluminium laagje (ook een stof waar je liever niet teveel mee in aanraking komt). Daarnaast is bronwater ook nog eens een stuk duurder dan kraanwater en de plastic flesjes zijn natuurlijk verre van duurzaam.

Maar wat dan? Eigenlijk is er maar één goede oplossing: kraanwater zelf thuis filteren. Dit kan met speciale filters die je op je kraan kunt plaatsen (dit zou ik eigenlijk het liefste doen, maar deze filters zijn nogal prijzig) maar ook de Brita waterfilterkan biedt hier uitkomst. Deze (BPA-vrije!) kan bevat een filter welke het kraanwater filtert:

  • de carbonaathardheid (kalkaanslag) van kraanwater wordt gereduceerd;
  • het percentage chloor wordt gereduceerd;
  • het percentage zware metalen (koper en lood) kraanwater wordt gereduceerd.

Het filtermateriaal in een Brita filter bevat een mengsel van ionenwisselaars en actieve koolstof dat is getest op voedselkwaliteit. De gebruikte ionenwisselaar reduceert de carbonaathardheid (kalkaanslag) en de hoeveelheid zware metalen, zoals koper en lood, die aanwezig kunnen zijn in (verouderde) huishoudinstallaties. De actieve kool verwijdert eventueel aanwezige substanties die de smaak aantasten, zoals chloor en chloorverbindingen. Een speciale behandeling van de filterinhoud met zilver beperkt de verspreiding van bacteriën.

De Brita waterfilterkan die ik mocht testen is speciaal geschikt voor kleine (eenpersoons)huishoudens. Met een inhoud van 1 liter gefilterd water was de kan hier in huis dan ook eigenlijk te klein. Maar het voordeel van de niet al te grote kan is dat hij wel prima in de koelkast(deur) past. Wat ik trouwens echt verassend vond, de smaak van het kraanwater! Echt een stuk ‘zachter’! De belofte dat het filteren van het water de smaak ten goede komt is dus echt waar. Kortom, ik ben fan en ik ga er nog een Brita waterfilterkan bij halen! 🙂

Nieuwsgierig geworden? De kan is voor 21,49 o.a. te koop bij Blokker.

4 gedachten over “Getest: Brita waterfilterkan

  1. Raquel

    Ik las in een ander onderzoek dat water wat uit een Brita kan komt juist een hogere PH waarde heeft ( hoger als kraanwater) en dus een verzurend effect op he lijf heeft.

    Heb jij de PH waardes ook gecheckt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s