Koolhydraatarm brood

easy bread (6)

Ik heb een haat-liefdeverhouding met brood. Ik ben echt dol op de geur en smaak van versgebakken brood, maar kies liever voor een koolhydraatarme lunch met langzame koolhydraten uit groenten en peulvruchten in plaats van brood. Dit om een (te) snelle stijging van de bloedsuikerspiegel te voorkomen.

Maar gelukkig is er nu goed nieuws voor iedereen die het – net als ik – toch wel erg lastig vindt om brood te missen in het voedingspatroon. Le Bonbon franc heeft een alternatief ontwikkeld voor het ongezonde brood uit de winkel: een koolhydraatarme broodmix die pas in een Paleo, Gaps en orthomoleculair voedingspatroon! Deze glutenvrije noten/zaden broodmix is 100% natuurlijk, vrij van gluten, granen, suiker, zuivel, gist, bakpoeder, aardappel- en maïszetmeel. En om het je makkelijk te maken heb je behalve een kom en (houten) lepel niets nodig. Je maak het brood namelijk zonder broodbakmachine, kneden en/of te rijzen. Doe de broodmix samen met 5 eieren en 100 gr roomboter, ghee of kokosolie in de kom, even roeren en het brood kan de oven al in. Dan alleen nog even 60 minuten geduld hebben en klaar is je koolhydraatarme brood! Beleg het brood met bijvoorbeeld wat avocado, zalm, hummus, groentespread of notenpasta en genieten maar!

De broodmix is samengesteld op basis van uitsluitend natuurlijke grondstoffen, afkomstig van biologische telers. De ingrediënten zijn pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, kokosmeel, amandelmeel, Keltisch zeezout.*

Zelf proberen?

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de koolhydraatarme broodmix (snap ik), neem dan snel een kijkje in de webshop van Le Bonbon Franc maar… ik mag ook een bakmix weggeven! Wat je moet doen om hier kans op te maken? Like Dayenne’s Food Blog en Le bonbon Franc op Facebook en laat ons in een reactie weten dat je kans wilt maken op deze lekkere broodmix. Vrijdag 11 maart maak ik de winnaar bekend.

Deze winactie is inmiddels afgelopen, de winnaar heeft van mij een berichtje gehad.

*Let op: ondanks dat de grondstoffen zijn ingekocht bij leveranciers met het glutenvrije logo kan de verpakking sporen van gluten bevatten, hoewel de hoeveelheid gluten in het product onder de wettelijke norm van 20 mg gluten of minder per kg product ligt.

13 gedachten over “Koolhydraatarm brood

 1. marijksels

  Jummie Dayenne, dit ziet er heerlijk uit! Vanwege een hardnekkige candida-infectie, zijn koolhydraten niet mijn vriend. En ja af en toe mis ik best een broodje 😉 En na de ingrediënten te hebben gelezen, mag deze mix wel! Jahoe! Ik doe dus heel graag mee 😉

  1. Martha

   Het brood van Ralph wordt in aluminium”blikken” gebakken, voor mij (en niemand) gezond dus vind ik geen optie. Dit nieuwe product is ook voor mij een kans om weer eens eigengemaakt brood te eten.

 2. marielle

  WAt leuk!
  Ik mag geen brood en heel veel andere dingen niet meer en zelf bakken valt soms tegen, dit klinkt heerlijk!

  heel graag doe ik mee maar ik heb geen facebook…

  Bedankt voor je blog!

 3. Thamar Evers

  Jammie! Voor bij de zondagse brunch met gezin mag dit broodje best! En als mijn kids het nou ook lekker vinden, heb ik ook nog een alternatief voor hun middagbroodje op school (moeilijk af te leren hoe ik ook bak en kokkerel om iets anders te vinden dat ze graag lusten!)! Dat zou helemaal mooi zijn! Ga iig zelf binnenkort zo’n lekkere taart of cake mix bij le bonbon franc bestellen, die lijken mij ook super!

 4. S.tel

  Klinkt lekker en makkelijk, maar wel prijzig, alles bij elkaar…
  Voor 24 plakjes brood betaal je dan ongeveer €9,50?!
  Zou graag de hoeveelheden weten van de ingrediënten om te kijken of zelf mengen ook zo prijzig uitkomt…

 5. sandraschoutenlivecom

  Ja dit zou ik heel graag willen proberen. Ik speel nu soms vast met speltbrood want zonder brood lukt niet altijd. Dit lijkt me zeker een betere optie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s