Andere chocolade – 100% cacao-box

andere chocolade

Een chocoladeverzekering. Ik moest toch even checken of ik het goed had gelezen. Maar ja, het bestaat echt! Bij Andere Chocolade kun je een heuse chocoladeverzekering afsluiten. Na het afsluiten van de chocoladeverzekering ontvang je ieder maand 4 chocoladerepen in een mooi doosje. En natuurlijk niet zomaar een paar repen. Nee, goede chocolade waarbij de smaak vooropstaat. Gemaakt op een eerlijke manier. Een puur product, op kleinschalige manier gemaakt van de beste cacaobonen. Bonen die direct worden ingekocht bij cacaoboeren tegen een eerlijke prijs. Chocolade waar je écht van kunt genieten dus!

Nu weten jullie dat ik geen (geraffineerde) suiker eet maar van chocola hou ik zeker! ’s Middags bij de thee kan ik echt genieten van een stukje (rauwe) chocolade. Maar liever wel helemaal (geraffineerde) suikervrij of anders gezoet met bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker. Toen ik van Andere Chocolade de vraag kreeg of ik hun nieuwste box, de 100% cacao-box wilde testen snap je natuurlijk wel dat ik een klein vreugdedansje deed.

Toen ik de box ontving brak ik vol verwachting van alle drie de repen een stukje af. Eén ding staat namelijk voorop bij een 100% cacaoreep: de kwaliteit van de cacao is heel belangrijk. De chocolademaker kan namelijk niets maskeren door er wat suiker of melkpoeder bij te doen. De beschrijving vertelt dat de 100% cacaorepen zijn gemaakt van de beste cacaobonen dus tijd om te proeven!

Reep 1: Madécasse 100% > een romige chocolade met een duidelijke citrussmaak. Te lekker om het bij één stukje te laten!

Reep 2: Åkesson’s 100% > een bijzondere en toegankelijke reep die totaal niet bitter is. Maar deze reep is natuurlijk ook niet voor niets winnaar van de Great Taste Awards. Lekker die fruitige (na)smaak!

Reep 3: Grenada Chocolate Company 100% > een zware, bittere reep waar je, door de fruitige nasmaak lekker lang van kunt genieten.

Het oordeel: omdat ik een liefhebber ben van ‘echte’ pure chocolade vind ik de smaak van alle drie de repen echt lekker (met de Madécasse als winnaar). Heerlijk puur en bitter (maar toch fruitig), precies hoe chocolade hoort te smaken. Maar eerlijk is eerlijk, zo’n sterke chocoladesmaak moet je wel kunnen waarderen.  Ben je – net als man en dochterlief – iets minder ‘hardcore’ chocolade fan dan moet je misschien wel even wennen aan een 100% reep.

Ook nieuwsgierig geworden? Geef jezelf (of iemand anders) een leuk (en lekker!) Sinterklaascadeau en bestel de 100% cacao-box HIER (prijs €16.95). De box is speciaal voor de feestdagen samengesteld en wordt 1 december verstuurd zodat hij ruim voor pakjesavond aankomt (let op: voor deze speciale box geldt op=op).

Maar… van Andere Chocolade mag ik een 100% cacao-box weggeven! Like Andere Chocolade (KLIK) én Dayenne’s Food Blog (KLIK) op Facebook en laat in een reactie onder dit bericht weten wie jij deze lekkere chocolade box cadeau zou doen (het is immers de tijd van het jaar om elkaar cadeautjes te geven 😉 ). De winnaar maak ik vrijdag 27 november bekend.

42 gedachten over “Andere chocolade – 100% cacao-box

 1. Mariette

  OMG!!!!!!!!!! This must be heaven! 🙂 Maar wat voor suikers zitten er nu in? Ik zou her dolgraag willen proberen!!!!!!

 2. Tanja Bischops

  Hoi Dayenne,

  Ik zou deze 100 % cacao-box heel graag cadeau doen aan onze dochter Ayla!
  Omdat we zo trots op haar zijn dat ze nu al ruim een half jaar tarwe, zuivel, suiker en rijst vrij eet. En dat allemaal zonder zeuren😊
  Elke keer als er een verleiding voorbij komt zegt ze; maar er zijn nog zo veel lekkere dingen die ik wel mag!

  Groetjes Ed & Tanja Bischops

 3. Bea Kolk

  Ohjee. Ik ben niet zo’n fan van dit soort boxen die als paddestoelen de grond uitschieten. Maar ja CHOCOLADE! En dan nog superpuur. Ik ben om 🙂

 4. nele

  sounds like chocolate-heaven! wij eten ook geraffineerde suikervrij, altijd benieuwd om iets nieuw en dan nog zo puur te proeven. Mijn 4-jarige dochter zou ’t geweldig vinden, ik zou er lekker van meegenieten en enkele hardcore chocolade fans-vrienden zouden me dankbaar zijn 🙂

 5. marijksels

  Wauw wat geweldig! Ik zou em mn vriendinnetje cadeau doen, die kan wel wat chocolade oftewel een oppepper gebruiken. En ze viert geen sint of kerst.

 6. maartje

  Oh wat leuk! Ik mag geen suiker en moet erg op mijn voeding letten maar dagelijks een stukje chocola hoort erbij voor mij. Ik had er een maar ontdekte dat er suiker (slechts 6 procent maar toch) inzit.
  Helaas is natuurlijk gezoete of ongezoete veel duurder.
  Het lijkt me leuk dit te winnen!
  Hartelijke groet en succes met de actie

 7. Yvette Heuvelman-Verschuren

  Ik heb een cliënt die gek is van chocolade, maar echt enorme hoofdpijn krijgt van de Soja lecithine , die in praktisch alle chocolade te vinden is. Ik zou haar zo graag willen verrassen/ verwennen met een chocolade waar dit niet in zit. Nu hoop ik natuurlijk dat dit bij deze chocolade het geval is . Dan kan ik haar iets moois als doel bieden om goed voor af te vallen.

 8. ingerszoektocht

  Stiekem heb ik al aan 6 mensen een chocolade box cadeau gedaan, vind cadeautjes geven geweldig. Heb dit gedaan zonder mijn naam er onder te zetten, dus ben benieuwd of ze weten dat het van mij komt. Binnenkort worden ze bezorgd.. spannend. En deze repen chocola wil ik daarom heel graag aan mezelf cadeau doen. Dan kan ik net als mijn vriendinnen, broer, zus en ouders er ook van genieten. Nu hopen dat ze dit niet lezen natuurlijk. 😉

 9. Mo

  Ik zou het aan mijn dochter geven. Mede door haar manier van leven ga ik ook bewuster met mijn leven (o.a. eten) om en het bevalt me prima. Ze verdient een lekkere reep echt!

 10. Marja

  Ik wil die box graag aan mijzelf cadeau doen. En iedereen, hier thuis, die wil, mag mee-eten. Gewoon, omdat het kan!

  1. Jannie Bakker

   Ik zou de box cadeau doen aan mijn klasje, omdat ze het hele jaar al van mij, ‘ de gezonde juf’ pure smaken leren waarderen en leren waarom dit beter voor ze is 😉

 11. Linda

  Ik zou hem willen delen met mijn man en beste vriendin 🙂 Met mijn man omdat hij een ontzettende lieverd is en rond Sinterklaas jarig is, met mijn beste vriendin omdat zij net als ik ook dol op chocolade is en sinds dit jaar ook suikervrij is gaan eten. Waarom ik hem stiekem niet 100% wil afstaan, maar graag wil delen… lijkt me duidelijk. 😉 Cadeautje voor mezelf omdat ik per 1 januari een nieuwe baan heb? (A) hihi.

 12. Fiona

  Ik zou het heel graag in mijn eigen huis houden en het samen met mijn man en kinderen willen eten. Wij houden wel van lekkere, pure chocolade nl.

 13. Loes Hartman

  100% cacao…..wauw….wat super!!!! Lijkt mij heerlijk, ben gek op pure chocolade! Maar suikervrij eigenlijk bijna niet te vinden. Dus ik zou het pakketje graag willen winnen en dan delen met mijn lieve vriendin Rebecca met een lekker kopje thee erbij 🙂

 14. Claudia

  Heeeeeel graag voor mijn vader die zijn levensstijl heeft omgegooid na 2x dotteren en hartproblemen. Dit zou echt een heerlijk en gezond cadeau voor hem zijn! Toppie

 15. NoNo's Kitchen

  Oeh yummie! Deze zou ik graag aan mijn grote zus Anne willen geven, zij heeft net als ik sinds een paar jaar last van allerlei nare dingen na het eten van geraffineerder suikers. Dus dit zou echt de ideale manier zijn om haar ook eens met iets lekkers te verwennen, chocolade wordt namelijk erg gemist bij deze lieve meid!

 16. Lara

  Ik zou deze box aan mijn zus cadeau doen. Ze is net als ik een chocolade liefhebber en het is een mooie afsluiter van dit jaar waarin onze vader is overleden geeft deze chocolade net dat hartverwarmende moment op een dag.

 17. mirjamholleman

  Ik zou mezelf deze box cadeau doen ;-).
  En wel om 2 redenen: Ik ben al meer dan een week ziek: vol, duizelig, hoofdpijn. Ik hoorde ooit dat chocola slijmaanmaak bevorderd. En alhoewel ik niet weet of het waar is, vermijd ik al meer dan een week chocola. En dat is lang!
  Ten tweede zou ik de repen niet voor mezelf houden, maar mijn vriendinnen eindelijk weer eens uitnodigen om ze samen met mij te proeven. Onder het genot van een pot thee en een goed gesprek. Door onze drukke levens zien we elkaar veel te weinig!

 18. Jessica Vloon

  Chocola wie wil dat niet?? Ik wil het graag cadeau geven aan m’n schoonmoeder. Zij houdt van biologische producten en dit is voor haar ideaal!

 19. audreydonate

  Ik wil deze box graag delen met mijn beste vriend. Hij heeft eindelijk gekozen om goed voor zichzelf te zorgen en geen verdovende middelen meer te gebruiken en te sporten en gezond te eten.

 20. Marloes

  Oh wauw! Ik ben sinds 1,5 jaar heel bewust met voeding bezig en eet grotendeels suikervrij. Nu ik zwanger ben van ons eerste kindje ben ik me natuurlijk nog meer bewust van wat ik in m’n mond stop. Ik weet redelijk goed de balans te vinden tussen niet teveel stressen over eten (want dat is natuurlijk ook ongezond), maar tegelijkertijd wel steeds proberen keuzes te maken mbt voeding die voor mij ‘goed’ voelen. Tussendoortjes kies ik dan ook zorgvuldig uit! En daarom zou ik dit pakket ook zo graag winnen, want deze chocola is verantwoord én een traktatie, zeker nu mijn smaak en reuk niet op al het voedsel even enthousiast reageren 😉

 21. henriette

  Ik zou deze chocolade cadeau doen aan mijn man, die is dol op chocolade maar hij is niet zo blij dat ik ni veel minder chocolade koop nu we helemaal suikervrij eten. Ook zoontje van 2 is dol op de allerpuurste chocolade, dus dit zou ontzettend lekker voor ons zijn!

 22. Mariska van Ruiven

  Voor m’n lieve vriendinnetje Annelies. Omdat haar kinderen geen lactose kunnen verdragen en omdat gezonde chocola altijd goed is 😊

 23. Janine

  Deze mag ik gewoon echt hebben !! Yes yes yes
  Helemaal zonder voor mij verboden stofjes en….ook mn jongste spruit mag deze hebben 🙂
  Gratis uitproberen welke van de 3 mag blijven…jeuj..zin in !

 24. carmen van houwelingen-van den Born

  Wat een SUPER actie! Ik doe graag mee, bij deze!
  Ik zou deze box graag delen met mijn lieve collega’s.
  Wij zijn allemaal bezig met gezonder eten….en we zijn dol op chocolade.
  Regelmatig krijgen wij op t werk (kdv) met een verjaardag van een kindje chocolade van ouders, superlekker maar wel ongezond….Dus deze box zou geweldig zijn, kunnen we EN genieten van chocola EN hoeven we ons niet schuldig te voelen dat we ongezond bezig zijn…..ECHTE chocolade….zonder als die toevoegingen…..I LOVE IT!♡

 25. Karen

  Yes! Ik zou het cadeau geven aan mijn man en het mooie is dat hij op 27 november JARIG is! Hij is gek op chocolade en dan het liefst met zo min mogelijk suiker. Spannend wat hij van dit bijzondere pakket zal vinden!

 26. Jessica

  Wow…Ik kan stoppen met mijn zoektocht naar een stukje verantwoorde (voor mij is dat lactose en geraffineerde suiker vrij) maar wel lekkere chocolade!
  Wil deze choco dan ook heel graag uitproberen. En hoe leuk zou het zijn om dit als cadeautje voor mijn verjaardag op 1 december te krijgen 🙂

 27. Marije

  Ik ben net terug van een reis door IJsland. Het was geweldig! Uit Nederland had ik een reep 85% chocolade meegenomen voor de momenten dat ik (verantwoord) wilde snoepen. Ik heb een paar dagen gelift, en werd toen opgepikt door Dmitri, net als ik een rondreizende toerist, uit Amerika. Hij had zelf een auto gehuurd en ik heb uiteindelijk het hele eiland met hem rondgereisd! Dmitri was dol op chocola, en werd helemaal gek toen ik hem een stukje van mijn 85% reep liet proeven. Hij vond het ontzettend lekker, dat hadden ze helemaal niet in Amerika! Alles wordt daar volgeplemd met suiker 😦 Ik zou dus ook heel graag deze box willen winnen, zodat ik hem kan opsturen naar mijn reismaatje in Amerika!

 28. Leen

  Ik zou de box graag aan mijn man geven omdat hij zonder mopperen én op eigen voorstel van de ene dag op de andere mee met mij gluten-, soja- en koemelkvrij eet nadat we te horen kregen dat ik daar intolerant voor ben. Hij is eigenlijk een echte snoeper, maar houdt het goed vol uit solidariteit met mij. Voor deze enorme steun verdient hij van mij wel een lekkernij!

  1. dayennebos Berichtauteur

   Ja, ik de winnaar (Ed & Tanja Bischops) gisteren op Facebook bekend gemaakt. En daar vind je ook een leuke kortingscode voor als je zelf nog een box wil bestellen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s