Snoepjes

snoepjes (1)

Vandaag een blog speciaal voor de kids: home made snoepjes! En dan niet één recept maar gelijk twee! Behalve dat deze snoepjes stukken gezonder zijn dan snoep uit de supermarkt, is het ook nog eens ontzettend leuk om samen met kinderen te maken!

Fruitsnoepjes (winegums)

 • 200 g vers fruit, ik heb dit keer voor mango gekozen maar rode vruchten werken ook heel goed
 • 150 ml vers geperst sinaasappelsap
 • 5 g agar agar*

Breng het sap en fruit in een steelpannetje aan de kook. Voeg, beetje bij beetje, de agar agar toe en laat even meekoken tot het fruit zacht is. Haal het pannetje van het vuur en pureer tot een gladde puree. Schenk de puree in een ijsblokjes vorm en laat de snoepjes een paar minuten in de koelkast opstijven. Haal de snoepjes uit de vormpjes en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

*Agar agar is een plantaardig bindmiddel gemaakt van algen. Het is geur- en smaakloos en te koop in biologische- en natuurwinkels.

Fruitrolletjes

 • 500 ml gepureerd vers fruit, ik heb dit keer frambozen, bramen en bananen gebruikt
 • 1 el honing (optioneel)
 • kokosrasp (optioneel)

Verwarm de oven voor op een zo laag mogelijke temperatuur, dit zal bij de meeste ovens 50 of 100 graden zijn. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de vruchtenpuree in een dun laagje uit over de bakplaat. Zorg dat de puree overal even dik is. Laat de puree in 2 tot 6 uur drogen in de oven. De droogtijd hangt af van de temperatuur van de oven. Zet de oven echter niet te hoog, anders zal de puree niet drogen, maar verbranden. De plak vruchtenpuree is klaar als de vruchtenpuree niet meer kleverig is en leerachtig aanvoelt. Knip de plak vruchtenpuree in lange repen. Bestrooi de repen met kokosrasp (optioneel). Pel de repen van het bakpapier en rol zo op. Tip: Deze fruit rolletjes kun je ook prima in een dehydrator (droogoven) maken.

8 gedachten over “Snoepjes

 1. Joyce

  Hoi Dayenne, welke ijsblokjesvorm gebruik jij als ik mag vragen? Ik wil die van de Hema nl niet hebben…..ooit gehad tot ik de gepureerde bloemkool uit de vriezer haalde en zag dat ie de kleur van de ijsblokjesvorm had aangenomen 😳

  1. dayennebos Berichtauteur

   Dat had ik precies hetzelfde met de bloemkoolhapjes die ik voor dochterlief had ingevroren! Ik heb nu een siliconenvorm die ik eens bij een kookwinkel uit Haarlem meenam.

 2. S.tel

  He Dayenne, ik heb al veel van je uitgeprobeerd en goedgekeurd, maar de mangosnoepjes helaas niet… Ze zijn vrij zuur en het mondgevoel vinden mijn kids ook niet prettig, net een stukje pudding. Wel zonde om er niks meer mee te doen, heb je tips hoe ik ze kan verwerken?

   1. S.tel

    Okee, ga ik dat proberen. En denk je, omdat ze zulke leuke vormpjes hebben, dat ik er bonbons van kan maken? Met een laagje chocola erover?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s