Boektip: Pure vegetarische recepten

IMG_8152

Vandaag ontving ik het leuke boekje “Pure vegetarische recepten” van Resi (Natuurlijk Resi). Nu ken ik Resi persoonlijk en ben echt groot fan van de pure recepten op haar blog (allen biologisch en vrij van geraffineerde suikers, koemelk, tarwe) dus was dan ook erg blij toen ik haar prachtige boekje ontving. Mooi vormgegeven, prachtige foto’s en heerlijke gezonde recepten om je vinger bij af te likken. Het boek heeft een soft cover, 110 bladzijden en is verdeeld in een aantal onderwerpen: ontbijt, lunch, diner, smoothies & sapjes en gezonder zoet. Alle recepten zijn vegetarisch (en grotendeels veganistisch of gemakkelijk veganistisch te maken), met rawfood invloeden en vrij van zuivel, tarwe en geraffineerde suikers. Door het boek bladerend kan ik bijna niet kiezen wat voor lekkers ik het eerste ga maken. Wat denk je bijvoorbeeld van:

 • sinaasappel dadel gember chiapudding
 • chai spice ontbijt smoothie
 • clafoutis met mango
 • pruimen appelkoek
 • veggieburgers
 • pastinaak worteltaart met salie
 • vegapizza
 • zwarte quinoa met zeekraal avocado en pijnboompitten
 • chocolade cupcakes
 • tiramisu (het recept dat ik eerder als eens van haar maakte)

De recepten zijn makkelijk te maken, mits je een staafmixer of keukenmachine in je keuken hebt tenminste. Maar ik ga ervan uit dat de meeste van jullie dat wel hebben 😉 Het boekje bevat mooie kleurenfotos, een duidelijke instructie en een overzichtelijke ingrediëntenlijst. En oh ja, het boekje begint met handige omrekentabel (cups-grammen) en een basis ingrediëntenlijst “In mijn keuken”.

Ook nieuwsgierig geworden? Bestel “Pure vegetarische recepten” vandaag nog voor €14,95 (ex. verzendkosten)! Vul hiervoor het bestelformulier op de website van Resi (klik) in! Maar… ik mag ook een exemplaar van Resi weggeven! Like de pagina Natuurlijk Resi (en Dayenne’s Food Blog) op Facebook en laat in een reactie hieronder weten wat jouw favoriete vegetarische recept is. Maandag 16 november maak ik de winnaar bekend.

Deze actie is inmiddels afgelopen! Uit alle reactie heb ik een winnaar geloot en diegene heeft een berichtje van mij gekregen. 

19 gedachten over “Boektip: Pure vegetarische recepten

 1. maartje

  Een ontbijt van gepureerde wortel (eerst raspen) en dan opwarmen met kokosmelk en afmaken met walnoten, zaden en pitten

 2. Marisa

  Het is het favoriete recept van mijn zoontje van net 3 en staat daarom iedere week wel op tafel vind het belangrijk dat hij groente binnen krijgt en het is de BLOEMKOOLPiZZA! Ik maak hem ook met een bodem van broccoli dat vindt hij ook heerlijk. ( hij eet wel alleen de bodem maar ook wel een heel groot stuk ☺️)

 3. S.tel

  Boerenkoolsalade (met mosterddressing en appel, venkel en een gepocheerd eitje), of toch rijst met roergebakken kool en zelfgemaakte eiersalade?
  Of toch pompoensoep (met wat-ik-nog-in-huis-heb-pesto)???! 😜

 4. audreydonate

  Alles met venkel; rauwe biet, venkel, bio schapenkaas, pistache nootjes met veldsla.
  Alles met pompoen;soep, puree een ovenschotel, kokos erbij.

 5. Mirjam

  Nasi vind ik zo lekker. Zelf gemaakt zonder vlees natuurlijk en zonder zakjes. Met zelfgemaakte satésaus. Oooh heerlijk.
  Wat een leuk kookboekje. Met normale ingrediënten zo te zien. Top.

 6. Jolien

  Wat een leuk boek! mijn favoriete eten is eigenlijk van die lekkere stoofpotjes en prutjes.. op dit moment pompoenchili! Ik likete je al op fb 🙂

 7. Veronique van Rutten

  Ik ben heel benieuwd naar de chai spice ontbijtsmoothie! Op dit moment in to the chai spices sinds ik de chai latte van bagels&beans geprobeerd heb (wel zuivelvrij te krijgen, maar nog niet suikervrij)..

 8. Peyta

  Leuk zeg! Ik houd van alles wat groente is… Alle kleurtjes. Ben dol op een vegan zelfgemaakte selleriesalade.

 9. Sabrina

  Ik ben gek op hamburgers en op dit moment is dan ook wel jou rode linzenburger favoriet, heerlijk met hennepzaad-mayonaise en een knoflookbroodje van Puur en Lekker leven volgens Mandy 🙂

 10. Annemiek v-b

  Mijn favoriete vegarecept heb ik gisteren ontdekt…. tonijnburgers! 🙂 Duurzame tonijn uit blik, met kruiden uit de tuin, ui en ei en wat glutenvrij paneermeel, zout, peper, knoflook… mjammie! En mocht dit niet onder de noemer vega vallen, dan mijn kikkererwtenburgers of linzenburgers. Lekker zelfgemaakt, heerlijk kruidig! Ontzettend lekker met geroosterde pompoen uit de oven!

 11. Lobke

  Leuk dat boekje! Meer inspiratie om lekker vegetarisch te eten 🙂
  Maar oei.. dat specifieke gerecht vind ik wel lastig om te bedenken! Ik eet eigenlijk héél vaak vegetarisch, maar ik maak altijd iets anders, maar net wat ik in huis heb. Maar ik ben wel echt gek op ovengerechten, bijvoorbeeld quinoa met een goed gevulde tomatensaus, met als topping vegetarisch, biologische kaas geraspt. Jammie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s