Chocolade granola met gepofte boekweit

chocolade granola (8)

Dochterlief en ik ontbijten ’s morgens altijd met een schaaltje rauwe kefir hangop of geitenyoghurt met bosbessen en home made muesli of granola. Omdat ik tijdens het opruimen van de voorraadkast een paar pakken boekweit tegenkwam voegde ik dit deze keer toe aan de havervlokken toen ik een nieuwe voorraad ontbijtgranen maakte. Het resultaat is een super knapperige granola, waaraan ik op verzoek van dochterlief wat cacaopoeder en cashewnoten aan toe voegde. Yum yum!

Ingrediënten

 • 200 gr havervlokken
 • 150 gr boekweit (ongekookt)
 • 4 el kokosolie
 • 2 el honing
 • 2 el rauwe cacaopoeder
 • paar el geraspte kokos
 • paar el cashewnoten, ongebrand en ongezouten

Hoe maak je het

Smelt de kokosolie en honing in een grote koekenpan. Voeg de havervlokken en boekweit toe. Bak de havervlokken en boekweit in een minuut of vijf knapperig, goed blijven roeren. Haal de pan van het vuur en laat de granola even afkoelen op een groot bord of in een (oven)schaal. Voeg het cacaopoeder, wat geraspte kokos en de cashewnoten toe, goed mengen. Als de granola goed afgekoeld is kun je het in een (glazen) pot bewaren. Of direct een handje opsnoepen natuurlijk, geniet ervan!

7 gedachten over “Chocolade granola met gepofte boekweit

 1. valkie

  Hoi hoi, vraag waar kan ik kefir of “gezonde” zuivel kopen, versta je hier ook biologische roer biogarde onder? Geiten yoghurt is nml zo duur! Boekweit? Bedoel je boekweitmeel? En laatste vraag, kan ik de honing ook later toevoegen zodat ik mn rauwe honing niet hoef te verwarmen?

  1. dayennebos Berichtauteur

   Ik koop mijn kefir hangop altijd bij de Natuurwinkel maar ik hoorde dat de grotere AH tegenwoordig ook kefir yoghurt heeft. Ik bedoel de hele boekweit (korrels), geen meel dus. En ja hoor, de honing kun je ook op het laatst pas toevoegen 🙂

 2. Lois

  De smaak is heerlijk. Denk dat ik volgende keer wel eerst de boekweitkorrels apart ‘pof’.. Nu bij mij iets te hard voor mijn kiezen;)
  Kefir maak ik zelf ( met plantje) …maar kan het ook denk je met kokos of amandelmelk!? Ik doe het nu met gewone volle bio melk ( best erg prijzig bij onze biowinkel de kefir

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi, ik eet/drink dagelijks kefir maar altijd uit de bio winkel dus zou het antwoord op je vraag niet weten, sorry. Het staat nog altijd op mijn lijstje om zelf kefir te maken maar momenteel heb ik mijn handen nog vol aan de baby 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s