Boektip: De supplementenwijzer

6tag_080815-190237

Vandaag zou ik graag De supplementenwijzer van Juglen Zwaan met jullie delen. Juglen Zwaan is orthomoleculair geneeskundige en is een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen, superfoods en gezondheid. Zijn focus ligt vooral op voeding (en een gezonde leefstijl) – omdat je dat zelf ter hand kunt nemen – maar de inzet van supplementen (kruiden, vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren) en superfoods kunnen daarbij wenselijk zijn. Door de strenge wetgeving is het echter niet langer toegestaan om op verpakkingen van voedingssupplementen, superfoods, homeopathische middelen, geneeskrachtige kruiden te vermelden waar het voor dient. De supplementenwijzer is daarom een handig naslagwerk waar de (mogelijke) gezondheidseffecten wel in beschreven staan. Het is een overzichtelijke gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten en olien, superfoods, kruiden en specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen. Achterin het boek vind je een zelfhulpwijzer waarmee je eens kunt kijken welke supplementen in jouw situatie mogelijk ondersteunend zouden kunnen werken.

De supplementenwijzer geeft je inzicht in:

 • de werkzaamheid van de verschillende supplementen
 • traditionele en modern-wetenschappelijke kennis over supplementen
 • hoe je met de kracht van de natuur gezonder kan worden
 • welke supplementen voor welke klachten inzetbaar zijn
 • welke keuzen je kunt maken voor een betere gezondheid

Nieuwsgierig geworden?

De supplementenwijzer is o.a. te koop in de webshop van a Healthy LIfe (KLIK) maar… ik mag ook een exemplaar weggeven! Wat je moet doen om hier kans op te maken? Laat in een reactie hieronder weten wat jouw favoriete supplement of superfood is. Aanstaande maandag (24 augustus) maak ik de winnaar bekend.

Deze actie is inmiddels afgelopen! Uit alle reactie heb ik een winnaar geloot en diegene heeft een berichtje van mij gekregen. 

Andere interessante boeken: 100% Puur – Dayenne Bos &  De Leefstijlbijbel – Yassir van Unen

39 gedachten over “Boektip: De supplementenwijzer

 1. Lena

  Wat een leuke actie! Ik ben dol op dat soort boeken!
  Ik ken de website van Julgen en ben enthousiast over zijn werkwijze.
  Mijn favoriete superfood is kokosolie. Ik merk aan mijn lichaam dat het te weinig goede vetten krijgt. (Schildklier en menstruatieproblemen) Kokosolie is neutraal en kan ik daarom aan veel maaltijden toevoegen! Zelfs lekker door m’n havermout!

 2. Sofie

  Zoete aardappel! Zonder twijfel mijn favoriet, kleurrijk en steeds lekker, makkelijk te combineren met andere groenten en niet duur…

 3. Astrid

  Wat een leuke actie! Op dit moment eet ik veel bosbessen en Japanse wijnbesjes, omdat ze in mijn tuin groeien en super goed voor de weerstand zijn, maar een goede vervanger voor straks in de winter heb ik nog niet gevonden, misschien weet het boekje raad?

 4. mindfulsari

  Dayenne, wat een leuke actie. Ik hou ervan om cacao(nibs) door mijn eten te doen waar het maar kan, yoghurt bijv. In rauwe cacao zit veel magnesium en dat schijnt goed tegen stress te zijn. Bij veel stress raakt de magnesium voorraad uitgeput schijnt ‘t. En…. het is npog lekker ook! 😉 groetjes, Sari

 5. Wendy

  Wel, ik ben nog een echte leek op gebied van superfoods, dus ik kan je (nog) niet zeggen welke mijn favoriet is. Omwille van gezondheidsredenen ben ik pas begonnen met het “speur-en experimenteerwerk” naar gezonde voeding en superfoods. Het boek zou dus GEWELDIG van pas komen. 🙂

 6. Bianca Jansen - Brummans

  Ik gebruik elke dag kokosolie en op dit moment lekker vaak blauwe bessen. Ik ben ook nog een beginner , dus nog niet van alles helemaal op de hoogte , maar vind het wel allemaal reuze interessant.Daarom ook heel blij met je blog en recepten.
  Dank je wel dat je dit met ons deelt !

 7. marielle

  Graag maak ik kans op dit boek, zou goed van pas komen gezien de situatie!!
  Superfood, ik zoek het dan toch snel in de “reguliere” producten als blauwe bessen, boerenkool, zalm etc, ook af en toe wat echte superfoods.

  Een superfood wat ik jaren geleden al kreeg uit Gambia is Baobab poeder, nu zie je dat ook in Nederland!
  Ik vond/vind het een lekkere smaakmaker en het is een vit. C bommetje

  Succes met de winactie!

 8. Edith Veerman

  Een hele leuke actie .Zelf gebruik ik dagelijks meerdere superfoodproducten maar ben echt een fan van de stuifmeelkorrels.Ze zijn lekker maar werken bij mij ontzettend goed tegen hooikoorts en anderepollen allergie.Normaal vanaf juni regelmatig last daardoor grieperig ,nu ik elke dag stuifmeelkorrels gebruikt geen last zo fijn.😃Maak me een blij mens en tenietdeden temeer van de zomer. Wil nog veel leren graag dus zo’n mooi exemplaar.Groetjes Edith.

 9. Christine

  Jaaaaaa, magnesium!! Sinds ik voor het naar bed gaan magnesiumolie smeer slaap ik weer. En dat is na jaren meer wakker dan slapend in bed echt heerlijk. Ook een groot effect overdag natuurlijk. Maak dus graag kans op het boek, ik kan vast nog meer verbeteren.

 10. Annabel

  Poeh wat een reacties al :)) toch ga ik het proberen! Dit boekje staat bovenaan mijn verlanglijstje. Heb er zoveel goede verhalen over gehoord en gelezen. Mijn favo superfood zijn de gojibessen…. Mmmmm! Door het pannekoekbeslag, in de cake, in de yoghurt, door salade/stamppot, door de havermout! Ze kunnen overal doorheen!
  De kokosolie van amanprana is hier ook een hele grote favoriet! De lekkerste kokosolie die er is vind ik 🙂

 11. Lobke

  Moeilijk kiezen! Kokosolie, avocado, chiazaad, zoete aardappel, magnesium, kalium, blauwe bessen… Maar ik denk dat ik ga voor havermout! Ik kan mijn dag niet beter beginnen dan iets met havermout; de gewone pap of door de yoghurt, maar ook bijv. Havermoutontbijtmuffins of repen!

 12. Stella

  Mijn favo’s zijn avocado en lijnzaadolie. Beiden vind ik eigenlijk niet zo heel lekker, maar zijn o zo belangrijk voor mijn lijf. Wat ik zo leuk vind, is dat ik om de smaak wat te neutraliseren meer verschillende recepten ontdek om beiden (apart of samen) in te gebruiken.

 13. Simone

  Mijn favoriete supplement is magnesium, want het heeft ervoor gezorgd dat ik niet zo vaak meer onrustige benen heb ’s nachts.
  Het boek lijkt me echt een fijn en goed naslagwerk!

 14. Yvon

  Wat lijkt het me leuk dit boek te winnen! Mijn favoriet is kaneel, hier voel ne goed en energiek bij. Ik ben nog niet zo heel lang bezig met gezonde voeding, maar zou me graag wat meer verdiepen hierin. Succes met de keuze 😄

 15. Marianne Knetemann

  Lijkt me een geweldig boek,een keer Juglen gezien op een health event.Mijn super food eigenlijk alle voedings middelen want in alles zitten weer andere mineralen en nutrieten etc variatie is belangrijk!Ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar het biek er is nog een hoop te leren op dit gebied 😃

 16. Eva

  Ik heb het al een aantal keren tussen de reacties zien staan, maar het is ook mijn favoriete supplement: magnesium. Het helpt mijn spieren ontspannen. Ik merk een groot verschil tussen het wel en niet gebruiken van magnesium tabletten.

 17. Gea

  Kokosolie. Je kunt het gebruiken om eten mee te bereiden maar ook om te gebruiken voor oliespoelimg, voor je haar etc

 18. Esther Haeser

  Aardbeien! Lekkere energie- en vitaminebommetjes 😊
  Ze hebben vast nog meer goede eigenschappen, maar dat staat denk ik wel ergens op het world wide web (of in de supplementenwijzer??)

 19. Erika

  Mijn beste superfood is Greens for Life, een lepel van dit poeder is 5 porties groenten en fruit, ik had dit meegenomen tijdens mijn reis van 7 weken Azie. Dit gaf mij het gevoel dat ik in ieder geval een deel van mijn dagelijkse benodigde voeding binnenkreeg mocht het niet voorhanden zijn. het is gewoon op te lossen in een glas water.

 20. gertine

  Ik heb al vaak naar dat boek gekeken maar geen mogelijkheid gehad om het aan te schaffen. Het lijkt me super handig. Mijn superfood favoriet is raw cacao. Er zit veel magnesium in wat ik goed kan gebruiken bij mijn tekort.

 21. lonneke

  Dit boek zou een goeie eye opener zijn voor mij. Ben nog erg zoekende naar producten die echt meerwaarde hebben voor mijn lichaam. Denk dat dit boek mij goed op weg zal helpen. Dan zou ik ook mijn favoriet kunnen vertellen. Super actie!!

 22. Linda

  Om het herstel van mijn operatie te bespoedigen zou ik heel graag kans maken op dit boek! Volgende week onderga ik een buikoperatie en ben me daarom nu aan het verdiepen in gezond(er) eten en voeding wat mijn herstel kan versnellen. Ik heb wel al enige superfoods in huis maar wil me er eigenlijk nog veel meer in verdiepen en dit boek is daar natuurlijk een goed hulpmiddel bij 🙂

 23. Petra

  Mijn favoriet is Kurkuma. Dit kruid heeft heel veel goede eigenschappen en maakt bijna al je gerechten lekkerder! Een echte topper dus!

 24. Mariska

  Ik ben vooral erg nieuwsgierig naar dit boek. Pas daarna kan ik mijn echte favoriet bepalen…. Havermout gebruik ik veel!

 25. Marjolijn

  ..wil graag de wereld van superfood ontdekken, zonder meteen de dure ‘bessen/zaden/suplementen’ in te zetten. Wel werkend met de bestaande groenten/fruit/granen zodat het ook voor een gezin van 5 betaalbaar blijft ‘rijk en gezond’ te eten en je lichaam hiermee te ‘eren en danken’ 🙂 ..

 26. Mieke

  Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zou het graag willen lezen.
  Ik gebruik op dit moment heel graag selenium,celzout. Ik hoop dat dit mij helpt om een mooi kindje te mogen ontvangen.

 27. Annemieke V

  Vit D en levertraan. Voor goede vetten, tegen tal van ongemakken en zoveel meer.. ik gebruik het graag. Maat ik ben reuzebenieuwd naar wat dit boekje allemaal te bieden heeft. Ik gebruik graag natuurlijke zelfzorgmedicatie alvorens naar de dokter te gaan

 28. Marian

  Hoi Dayenne,mijn favoriete supplementen zijn nu vit.D3 en K2, daar ik last heb van osteoporose. En mijn favoriete voedsel is nu havermouth, daar kun je echt van alles mee, vooral bij het ontbijt. Dit lijkt me een geweldig boek als naslagwerk wanneer je tekorten hebt.

 29. Bertha

  Hier ben ik ook naar op zoek zowel van de greenfoods en kruiden. Ben zeer geïnteresseerd waar je het voor gebruikt en wat het met je doet. Ben zeer kort geleden met paleo eten gestart en kan dus wel wat uitleg gebruiken. Daar naast maak ik al wel smoothys aan gevuld met maca, acai, graspoeder, chia, cocosolie. Camu camu , rauwe Cacau . Dus zeer blij als ik het zo winnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s