Citroen melt-aways

citroen meltaways (3) WP_20150428_13_38_51_Pro

In mijn zoektocht naar een alternatief voor beschuit met muisjes besloot ik dat mijn citroen melt-aways (een van de recepten die je in mijn boek tegen gaat komen) wel geschikt zouden zijn. Deze overheerlijke bonbonnetjes zitten vol goede voedingsstoffen en doen hun naam eer aan. Ze zijn superzacht en smelten in je mond. En vooruit, voor deze ene keer mogen er dan best een paar muisjes op. De melt-aways kun je prima van tevoren maken want in de vriezer blijven ze wel een paar weekjes goed, goed nieuws voor een drukke kraamvrouw!

Ingrediënten – 10 stuks

 • 125 g blanke amandelpasta (te koop in de bio winkel)
 • 3 el gesmolten kokosolie, extra vierge, niet ontgeurd
 • sap en rasp van een halve tot een hele biologische citroen
 • 2 el rauwe honing
 • 1/4 tl vanille-extract
 • 2 el geraspte kokos
 • muisjes (optioneel)

 Hoe maak je het

Doe alle ingrediënten in een middelgrote kom en meng tot een romig geheel. Verdeel het mengsel over 10 papieren of siliconen cupcakevormpjes. Garneer met wat geraspte kokos (of in dit geval muisjes). Laat de melt-aways een uurtje opstijven in de koelkast. Bewaar in de koelkast (of vriezer), ze smelten bij kamertemperatuur.

 Variatietip: In plaats van amandelpasta kun je ook (vloeibare) santen gebruiken.

 

6 gedachten over “Citroen melt-aways

 1. Pingback: Beschuit met muisjes, of toch niet? | Dayenne's Food Blog

 2. tinez

  Hi…lekker ga ik proberen…misschien kun je wel.kokossnippers kleuren met blauwe dan wel roze kleurstof…:) groetjes…

 3. Teresa

  Lijkt me een heerlijke lekkernij. Waar zou ik de amandelpasta door kunnen vervangen? Mijn dochtertje kan namelijk niet tegen noten en pinda’s. Ik heb wel tahin, maar ik weet niet of dat vergelijkbaar smaakt?

  1. dayennebos Berichtauteur

   Tahin zou ik in dit geval niet gebruiken, dat heeft een te sterke en te hartige smaak. Je zou eventueel wel zonnepittenpasta kunnen gebruiken. Maar je kunt ze ook prima met cacaoboter of (vloeibare) santen (kokospasta) maken.

 4. Nine

  Hoi,
  Ze staan nu op te stijven. Alleen dacht dat ik Santen en kokos olie wel in een van kon laten smelten, maar dat werd bruin! Terwijl ik het super zacht had staan… Lees net op internet dat t au bain Marie moet… .:-P maar de smaak was nog wel goed, alleen de cupjes zijn nu licht bruin haha 😉 gelukkig is het nu een uitprobeersel voor nn kraamtraktatie 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s