Karen’s sportrepen

IMG-20150422-WA0002

Ongeveer een jaar geleden leerde ik tijdens de Miss Natural Awards Karen kennen. Karen was een van de andere finalisten met een inspirerend verhaal. Door gezonder te eten en hard te lopen viel ze 22 kilo af en rekende voorgoed af met haar jarenlange gezondheids (darm)problemen. Ze begon haar eigen Facebook groep Train#Eet#Kook waarin ze dagelijks foto’s en recepten deelt van haar ontbijt, lunch of avondmaaltijd en sinds kort deelt ze haar lekkere en gezonde recepten ook op haar Facebook pagina Karen’s Kitchen (en zelfs op de website van Prorun!). En daar kwam ik dit leuke en lekkere recept voor sportrepen tegen. Een lekker en voedzaam tussendoortje, ideaal voor wat extra energie tijdens of na het sporten en…. ik vond het ook een super leuk traktatie idee. Door de repen met een blauw lintje te presenteren is het namelijk de ideale traktatie voor dochterlief om straks de geboorte van haar broertje met haar klasgenootjes te vieren!

Ingrediënten – 8 repen

 • 120 gr gedroogde abrikozen, ongezwaveld
 • 80 gr zachte Medjool dadels
 • 2 handjes walnoten
 • 2 handjes pecannoten
 • 2 el havermout
 • 2 el pompoenpitten
 • 2 el hennepzaad
 • 1 el chiazaad

Hoe maak je het

Meng de dadels en abrikozen fijn in de keukenmachine, doe het mengsel in een kom. Hak de noten en pompoenpitten grof, voeg toe aan het dadel-abrikozenmengsel. Voeg het chiazaad, hennepzaad en de havervlokken toe en kneed het geheel tot een grote bal. Bekleed een ovenschaal of (brownie)bakvorm met bakpapieren verdeel het mengsel over de vorm (let op: het geheel goed gelijkmatig verdelen en aandrukken). Laat het geheel 2 uurtjes opstijven in de koelkast. Haal de vorm uit de koelkast en snijd in repen. Eet smakelijk!

 

5 gedachten over “Karen’s sportrepen

 1. Pingback: Beschuit met muisjes, of toch niet? | Dayenne's Food Blog

 2. Ellis

  Heb geen havermout vlokken wel harvermout met appel en kaneel kan dat ook of kan je het vervangen voor iets anders ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s