Boekentip: OERsterk eten

150307_OERsterk_Eten_3D_HR WP_20150415_14_27_53_Pro

OERsterk Eten, pure voeding voor geluk en gezondheid – drs. Richard de Leth en Jolanda Dorenbos

Gisteren had ik de eer aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van OERsterk Eten, het nieuwe kookboek van  Richard de Leth en Jolanda Dorenbos. Een uitje waar ik en dochterlief (die gezellig met me mee was) echt naar uit hadden uitkeken. Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk was om Richard te ontmoeten, was het ook een mooie gelegenheid om bij te kletsen met andere bloggers, te shoppen in de mooie Ekoplaza conceptstore aan de Stadhouderskade in Amsterdam (de locatie van de boekpresentatie) en te smikkelen van de lekkere hapjes die er geserveerd werden. Zo werden we bij binnenkomst getrakteerd op een lekker groentesapje en op de tafels stonden schaaltjes paleo granola (zowel een zoete als hartige variant) en té lekkere zeewierchipjes (gemaakt door norivellen in wat kokosolie in de koekenpan te bakken en er vervolgens wat Keltisch zeezout over te strooien). Ook konden we genieten van een lekker fris detox sapje, wortelsoep met daslook en banaanpannenkoekjes met gerookte zalm. Yum yum yum!

WP_20150415_14_44_20_Pro WP_20150415_15_02_17_Pro  WP_20150415_15_20_57_Pro

OERsterk Eten, het boek

Maar goed, ik ben jullie nu wel lekker aan het maken met wat ik allemaal gegeten heb maar jullie zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in het boek. OERsterk Eten (het vervolg op de bestsellers OERsterk en OERsterk Leven) gaat over voeding zoals de natuur het heeft bedoeld. Naast tips en praktische bijlagen bevat het natuurlijk ook vele smaakvolle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn. Alle recepten zijn E-nummer-, gluten-, lactose- en suikervrij en bevatten – vanzelfsprekend – veel groente en fruit, ruime hoeveelheden eiwitten en voldoende vetten (in de juiste vorm). De oorspronkelijke OERvoeding van de jager-verzamelaar voordat de landbouw begon dus. Door OERsterk te eten krijg je meer energie en versterk je je lichaam. Het boek is een ode aan de kracht van de natuur en is handig ingedeeld in categorieën: basis (met o.a. alternatieven voor melk, brood en aardappelen), lente, zomer, herfst, winter, smoothies en feest. Maar ook de hoofdstukken ‘eetbare planten’ en ‘insecten’ mag niet ontbreken. Echte OERvoeding dus, stoer!

Het boek is een mooie aanvulling op mijn (kook)boekencollectie en ik kan het oprecht aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kookboek met pure en eerlijke recepten.

Ook nieuwsgierig geworden? Neem dan HIER een kijkje in het inkijkexemplaar of BESTEL direct een exemplaar in de OERshop maar… ik mag ook een exemplaar weggeven! Wat je moet doen om hier kans op te maken? Like Dayenne’s Food Blog en OERsterk op Facebook en laat in een reactie hieronder weten wat jouw favoriete OERrecept is. Volgende week zaterdag (25 april) maak ik de winnaar bekend.

Deze actie is afgelopen. Uit alle reacties heb ik een winnaar geloot en diegene heeft inmiddels een berichtje van mij gekregen. 

24 gedachten over “Boekentip: OERsterk eten

 1. maartje

  wat gaaf!! Als ik het kon betalen…het lijkt me een mooi boek net als het paleo kids boek..
  jammer dat het allemaal zoveel kost..ik moet nu heel anders eten door ziekte maar dit zou wel helpen

   1. maartje

    OH>>ik doe mee!! kan dat hier?? Maak zo graag kans…heb echt zoveel vragen twijfels gezien ziektes(progressief)

 2. maartje

  oh ps..ik heb geen facebook 😦

  m.bt. oer ben ik nog heel erg aan het zoeken maar ik had onlangs iets lekkers! Geraspte pastinaak met een sjalot en 2 eieren gemixt daarover heen wat kurkuma en peper en dan opbakken in kokosolie
  Erbij een lekkere salade van bladsla, met avocado en tuinkers

  succes met de give away

 3. Julia

  Dat lijkt me een fantastisch mooi boek en de zeewierchipjes gebakken in kokosolie lijken mij het allerlekkerste dus dat ga ik zeker uitproberen als ik dit mooie boek win!!!

 4. Bianca Minderhoud

  Hoi! Ik doe graag mee met je actie! Volgende week ga ik Rembrandt doen en ben van plan om ook even langs die mooie Ekoplaza te gaan. Mijn favo recept? Banaanpannekoekjes en nu ff jou “eierkoeken” met spelt en kokosbloemsuiker. Yummie!

 5. Gitte

  Het inkijkexemplaar heb ik net bekeken en wat staan daar lekkere recepten in. Nieuwe inspiratie is altijd erg fijn!
  Ik die graag mee.

  Groeten Gitte

 6. Ellen Langendijk

  Jouw blog had ik al geliked, nu net oersterk geliked. Begin januari ben ik met Sonja Bakker begonnen en ben ik gaan afvallen. De laatste tijd ben ik het anders gaan doen. Sonja maakt veel gebruik van suikers en pakjes en ik begon een zoektocht naar alternatieven dus bv geen ontbijtkoek maar zelf wat bakken zonder suiker en vet. Dit bevalt erg goed en ik probeer steeds nieuwe recepten uit. Wat me opvalt is dat het afvallen beter gaat zonder honger. Het gaat er echt om wat je eet! Het recept wat ik zag in het nieuwe boek van de prei noten en koriander brood lijkt me heerlijk en wil dit graag maken!
  Ik voel me beter dan ooit en de puistjes waar ik veel last van had zijn verdwenen.
  Graag maak ik kans op dit boek en maak de vele nieuwe recepten.

 7. Lia nijman

  Dan blijft het meest favoriete toch de bananenpannekoek. Met veel Ceylon kaneel erin en blauwe bessen of ander rood fruit als topping.
  Jammie 😋😋

 8. Eveline

  Sinds een paar maanden heb ik mijn levensstijl omgegooid. Op gaan letten met wat te eten en hoe dit in elkaar zit. Dit boek kan hierbij helpen…

 9. Anne van Rijswijk

  Ben nu een jaar bezig met gezond eten.7 kg afgevallen en fitter dan ooit! Ik maak voor ons vaak een avocadolunch. De avocado halveren en de schil zo houden dat je 2 helften hebt. Vruchtvlees in kleine blokjes snijden. 1 tomaat in kleine blokjes snijden ? ( pitjes verwijderen) op smaak brengen met citroen,peper,keltisch zeezout. In oven van 200 graden voor ongeveer 10 minuten. Kleine stukjes geitenkaas de laatste 3 minuten erover heen strooien.heerlijk oerrecept! ( hoop dat ik het boek mag winnen😇)

 10. Diënne

  Ik heb het nog niet geprobeerd, maar de op hout gerookte zalm lijkt mij lekker 😋 ik heb toevallig pas 2 kleine tapas plankjes bij een culinaire winkel in ons dorp gekocht. Dat moet een hout smaak af geven aan het vlees of vis. Een grote plank vond ik te duur om te proberen. Maar zalm is altijd goed 😊

 11. Nini Lientje

  Het natuurlijk eten is nieuw terrein voor mij. Ik probeer bewuster te zijn van wat ik een en ik probeer suikervrij en zo veel mogelijk E-nummer vrij te eten. Pas nu ik hierop let, merk ik in hoeveel producten dit zit verwerkt. Het is makkelijk om etiketten te lezen om te zien wat ik liever minder eet. Maar wat ik als alternatief kan eten? Dat vind ik nog lastig. Dit boek zou mij goed verder op weg kunnen helpen. Mijn favoriete recept? Ik heb het natuurlijk nog niet gemaakt, maar het prei rozemarijn notenbrood als kanshebber

 12. Monique

  Dit boek zou ik wel willen winnen om mijn vriend nog meer te kunnen overtuigen en hem handvatten te geven om meer OER te koken. Hij denkt nog steeds dat veel bewerkte voeding “gezond” is en als ik m dan op de ingrediënten lijst wijs met alle (verborgen) suikers dan is hij keer op keer verbaasd. Maar hij kan t nog niet aan zelf OER te koken. Misschien helpt dit boek hem. Mijn favo OER snelle recept is omelet met kruiden en geitenkaas en asperges….of is dat geen OER recept. Tis wel OERsnel en OERlekker;-)

 13. marijksels

  Wauw wat klinkt dat heerlijk en eerlijk! Puur en natuur, terug naar de bron en basis…I like! Een grote oerfavoriet zijn toch wel jouw superfoodcrackers met zaden…(h)eeeeerlijk!

 14. Sara Van Malderen

  Ik heb al heel wat paleo en raw en nog andere uitgeprobeerd, maar heb er toch moeite mee om deze recepten vol te houden en er een levensstijl van te kunnen maken. Er is zo weinig vlees dat ik kan verdragen en zo weinig vis waar ik tegen kan. Ook kokosnoot & gluten (niet zo’n probleem bij zo’n zaken) ben ik allergisch voor. Maar even het inkijkexemplaar opengedaan, en als ik het geld had, zou ik het boek direct kopen en er grotendeels mee aan de slag gaan. Deze heeft me overtuigd dat het écht kan, ik kende de auteur echt nog niet! Misschien maak ik toch kans op dit boek, ik kijk er in ieder geval naar uit. En oh ja, ik ben fan van alle groenterecepten in het boek! Maar fijn dat er af en toe ook eens wat koolhydraten en eindelijk voldoende eiwitten in zitten, hopelijk hersteld mijn lichaam hiervan wél! (en ja, alles werd geliked! ;-))

 15. Bea Kolk

  De vijgen sinaasappelsalade uit het boek lijkt me heerlijk 🙂 Mijn eigen favoriete oer recept? groente omelet met geitenkaas

 16. Ingrid

  Wat een super leuke actie! Ben al erg fan van jouw blog en probeer regelmatig je receptjes uit! De Houtgerookte zalm lijkt mij een topper van OERsterk Eten, maar heb ik nog niet geprobeerd. Van jouw blog de Knapperige chocoladekoekjes: die blijven niet lang liggen! Ik ben nu een maand bezig met (geraffineerde) suikervrij, suikervrij en waar mogelijk glutenvrij eten, maar kan wel wat hulp gebruiken aan de hand van dit boek. Ik merk dat ik in een maand tijd al lekkerder in mijn vel zit en wil dit graag doorzetten. Om ook mijn vriend zo ver te krijgen, kan het helpen dat ook mannen dit doen ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s