Review en give-away: pizzasteen

 491_pizzasteen_nl_40_30_product13601649195112783779091 6tag_180315-151441

Je (her)kent het vast wel: home made pizza’s lijken nooit écht knapperig te worden. Althans, niet zo knapperig als een echte Italiaanse pizza die je in pizzeria’s eet. Dit komt omdat je voor een knapperige pizza een hele hete pizza-/steenoven nodig hebt. En dat is nou niet bepaald iets wat een gemiddelde keuken bevat. Maar gelukkig heb ik een goede oplossing ontdekt om toch echte Italiaanse en knapperige pizza’s te kunnen bakken! Een pizzasteen!

Pizzeria’s bakken hun pizza’s in speciale steenovens. Deze ovens zijn geheel bedekt met een bepaalde steensoort die van nature ventileert, waardoor het vocht direct uit het deeg wordt getrokken en de bodem snel gaart. Dat maakt de pizzabodem knapperig. Met een pizzasteen – een hittebestendige (ongeglazuurde!) steen die je in een gewone oven tot 250˚C kunt verwarmen – benader je het bakken zoals dat in de professionele pizzaovens gedaan wordt. Goede warmte is namelijk alles wat een pizza nodig heeft om goed knapperig te worden en het steenoveneffect bereik je dus met behulp van een pizzasteen. De hitte van de oven wordt gelijkmatig in de pizzasteen verdeeld en zodra je de pizza op de hete steen legt, vloeit het vocht van het pizzadeeg in de steen. Door het wegvloeien van het vocht, krijg je vervolgens een heerlijke krokante bodem.

Hoe gebruik je een pizzasteen

 1. Plaats de pizzasteen op een rek onderin de oven (plaats de steen nooit op de bodem van de oven).
 2. De pizzasteen minimaal 30 minuten in de oven – op de hoogste stand – voorverwarmen.
 3. Na gebruik de pizzasteen laten afkoelen in de oven (let op: de steen blijft langer warm dan de oven) .
 4. Wacht tot de pizzasteen volledig is afgekoeld, anders kan de pizzasteen scheuren of breken.
 5. Als de pizzasteen is afgekoeld kun hem schoonmaken met een droge theedoek of een vochtige keukenspons (gebruik geen schoonmaakmiddelen). Verwijder eventuele aangekoekte/verbrande resten met een mes of gebruik bij hardnekkig vuil kunt een roestvrijstalen spons.

Het oordeel

Afgelopen week heb ik twee verschillende pizza’s op de pizzasteen gebakken: een glutenvrije pizza van tapioca en kokosmeel en een pizza van speltmeel en ik moet eerlijk zeggen: de pizza’s waren inderdaad een stuk krokanter dan normaal gesproken. Een pizzasteen heeft dus echt een toegevoegde waarde voor echte pizzalovers!

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan snel een kijkje in de webshop van MijnPizzasteen.nl waar diverse maten pizzastenen te bestellen zijn maar… er is meer! Ik mag namelijk een pizzasteen weggeven! Wat je moet doen om hier kans op te maken? Like Dayenne’s Food Blog op Facebook (maar dat hebben jullie natuurlijk al lang al gedaan 😉 ) en laat in een reactie weten wat jouw favoriete pizzarecept is of waarom jij de grootste pizzalover bent en dus kans moet maken op deze pizzasteen. Dinsdag 7 april maak ik de winnaar bekend. Succes!

Deze actie is afgelopen. Uit alle reacties heb ik een winnaar geloot en diegene heeft inmiddels een berichtje van mij gekregen. 

 

22 gedachten over “Review en give-away: pizzasteen

 1. Nienke

  Ik kom net terug uit pizza-land Italië, de heerlijkste maar vooral simpele pizza’s. Weinig ingrediënten, maar zooooooooo lekker! Krokante dunne bodem…. mjam! Ik zit vol inspiratie om ze thuis ook te kunnen maken.

 2. Nicole

  Dit blog is dus echt een openbaring voor mij. Ik bak vaker zelf pizza’s, maar ben nooit super tevreden geweest met name door dit bodem-probleem. Ik wist dus niet dat ik ook gewoon een pizza steen kon kopen; dacht dat je daarvoor een horeca bedrijf moest zijn. Nu heb ik wel de pizza bakplaat gekocht bij een warenhuis bekend om de rookworst, maar hoewel deze prima zijn gaven ze mij niet het resultaat waar ik op hoopte. De bodem bleef alsmaar een probleem.

  Dus ja ik wil graag kans maken op de pizzasteen. Mijn man en kinderen zullen dankbaar zijn. Mijn favoriete pizza? In Italiaanse stijl met italiaanse jambons en lekkere groenten met een topping van Italiaanse kruiden (ben gek van salie). En omdat ik als echte Nederlander een kaaskop ben kan dit ingrediënt niet ontbreken, liefst nog een beetje meer kaas…

 3. Martha

  Het zou toch geweldig zijn als ik, na jaren, eens een knapperige pizza zou kunnen eten met behulp van een pizzaSTEEN….mijn favoriete is de échte ouderwetse van glutenvrije meel, al vaak geprobeerd weer eens te maken maar helaas, óf keihard of klef. Ik geef het de schuld aan de oven dus zou graag eens proberen de “smaak van vroeger” terug te krijgen met een PIZZASTEEN!

 4. gretha

  mmmm mijn favoriete pizza? heerlijk met pittige salami en ananas…en dat de plaat nog lang warm blijft? heerlijk in dit niet goed te isoleren huis uit 1900, blijft de keuken nog een hele poos lekker warm…2 vliegen in een klap!

 5. Sabine

  Hoi Dayenne,
  Wat een heerlijke actie! Ik zou deze pizzatent heel graag winnen. Mijn gezin is dol op pizza’s, soms heel simpel, soms heel rijk gevuld. Ik zou er ook graag eens een mooie pizza met ‘deeg’ van bloemkool op willen proberen te maken.
  Groeten, Sabine

 6. esther

  Dat zou betekenen dat ik eindelijk weer een keer met mijn zusje pizza kan eten.
  Zij verdraagt Tarwe heel erg slecht maar een slappe pizza eet ze echt niet graag. Terwijl ze, als ze pizza ziet, dolenthousiast wordt.

 7. Mariska van Ruiven

  Ik maak graag kans op zo’n pizzasteen. Niet voor mezelf, maar voor mijn lieve vriend Erik. Die sinds ik besloten heb dat “we” gezonder moeten eten, nog maar heel af en toe (en dan wel een zelfgemaakte) pizza krijgt 😉 Aangezien hij wel echt een pizzalover is, wil ik dat wel vaker gaan doen, maar tot nu toe viel het eigenlijk toch altijd een klein beetje tegen. Verschillende recepten geprobeerd, maar misschien dat die pizzasteen het verschil maakt…..
  Ik ben benieuwd!

 8. marianne

  Pizzasteen die zou ik graag willen winnen kan ik eindelijk weer eens pizza eten!!!
  Ik heb namelijk pds en gluten allergie.
  Ik krijg nu al zin in PIZZA.

 9. Marieke

  Helaas hier geen facebook, maar ook ik zou graag de pizzasteen winnen. Ik heb al jaren een tarwe allergie en ondanks mijn vele pogingen lukt het mij niet om een knapperige pizza te maken. Wat zal ik deze graag weer eens eten… *droom*
  Een pizzasteen staat wat dat betreft al een tijdje op mijn lijstje. Mijn favoriete pizza is met tonijn, ananas en feta, met een beetje rucola wanneer hij uit de oven komt. Bijzondere combinatie, maar oh zo lekker!

 10. Nicky

  M’n favoriete pizza? Lastig! Ik vind heel veel pizza’s lekker, maar de kinderen beleggen ze vaak! Doordat ze ze zelf beleggen, eten ze ook net wat beter 😉 allemaal bakjes met verse groenten op t aanrecht, en beleggen maar! Uiteraard met de lekkerste pizza-saus van papa, met tomatenpuree, pesto, olijven, salami en verse kruiden! I ben benieuwd naar die steen!

 11. Sofie Demon

  Pizza, pizza, oooooh, pizza!
  Pittig, Intrigerend, Zalig, Zilt, Amuse-gueule
  Toppers? Pizza met hummus en aubergine of met vijgen en rauwe ham op een bodem van walnoten, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten, havermout, boekweit, eieren en wat water…

 12. Sofieke

  Zelf pizza maken betekent voor mij nostalgie. Mijn vader maakte de lekkerste pizza’s, maar na zijn overlijden heb ik ze zelf nog nooit gemaakt, gek genoeg. Wat zou het winnen van zo’n fijne pizzasteen een mooi begin zijn van mijn eigen pizza-ontdekkingsreis!

 13. Inge

  Omdat een pizza altijd knapperiger kan! En ik zag een overheerlijk recept van jou voor een havermout-pizza, die MOET ik uitproberen.

 14. AnnemiekeV

  Mijn favo-pizza heeft in ieder geval verse groenten als basilicum of oregano. Heerlijk! Met kappertjes, paprikareepjes, uiringen, pittige kaas en iets van vis of vlees, Mmmm…
  Zelf pizza maken lukt me nog niet zo. Zompige bodem, of niet helemaal gaar. Zo’n pizzasteen lijkt me dan ook super….!

 15. Lobke

  Omdat ik 100% suikervrij eet en de bodems van mijn deeg-pizza’s niet knapperig worden maak ik altijd een pizzabodem van havermout die ik in een springvorm klaarmaak. Ik heb al verschillende pizza’s gemaakt en ze zijn allemaal heerlijk! Afgelopen vrijdag maakte ik de Chicken Supreme van de Domino’s na. Heerlijk! Maar het zou fijn zijn om is een echte deegbodem te kunnen maken voor mijn pizza’s!
  Mijn vriend en ik hebben van vrijdag pizzadag gemaakt. Ik aan een eigen gemaakte pizza en hij eentje van de Domino’s (omdat hij de bodems die ik maak niet zo lekker vind). Zou fijn zijn als we samen zouden kunnen genieten van een zelfgemaakte pizza! 😀

 16. Brigitte

  Zelf maak ik vaak pizza, omdat mijn man er dol op is. Meestal gebruik ik boekweitmeel, maar ook spelt- of havermoutmeel.
  En dan belegt met heel veel lekkere groenten.
  Ook de pizzabodem van bloemkool vind ik heerlijk en ik ben benieuwd of deze ook knapperiger wordt op de pizzasteen.

 17. Geertje

  zou hem graag winnen en dan een pizza van speltmeel maken belegd met bv spek, champignons en mozzarella. Maak nu vaak pizza met een gehaktbodem maar zou graag eens op deze manier weer ouderwets pizza eten 🙂

 18. Anita H.

  Ik heb zelf nog nooit een pizza gemaakt en kan ook geen favoriet recept aanleveren. In restaurants kies ik doorgaans voor een pizza met vis en zeevruchten, maar eigenlijk vind ik bijna alle pizza’s lekker.

 19. Karin

  Op het nippertje om mee te doen maar er is niks leuker dan een pizza maken met een enthousiaste zoon van 7 dus ja, we zouden dit graag uitproberen!

 20. Rick

  Bij mij gaat het bakken op een pizzasteen steeds beter, ik heb er laatst een gekocht op een site waar je ook barbecues en dergelijke kunt komen. Deze werkt prima en komt aardig in de buurt van de pizza’s uit een pizzeria.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s