Review: Yogi & Yousef’s 100% natuurlijke dadels

WP_20150319_16_01_35_Pro

Altijd leuk om foodpost te ontvangen! Dit keer waren het de 100% natuurlijke sukkary dadels van Yogi & Yousef. Deze dadels komen rechtstreeks van de dadelpalmen van boer Abo Turki in een vruchtbare oase in de Arabische woestijn (waar bestrijdingsmiddelen worden vermeden) en zijn echt ontzettend lekker.

Dadels, een gezond tussendoortje

Dadels zijn een gemakkelijk en gezond product en passen goed in een verantwoord voedingspatroon. Dadels geven energie en bevatten essentiële voedingsstoffen. Zo zijn dadels aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Dadels zijn licht verteerbaar en behalve dat ze baksels zoet en stevig van structuur maken, zijn het ook ideale ‘snoepjes’. Verse dadels hebben een glycemische index van 60 (ze laten de bloedsuikerspiegel dus niet al te snel stijgen) en passen dus in een orthomoleculair voedingspatroon. Ben je wel gevoelige voor de suikers in dadels? Combineer ze dan met noten. De vetten in de noten zorgen voor een vertraagde opname van de suikers waardoor de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt.

Goed om te weten

Met aankoop van Yogi & Yousef’s dadels ondersteun je de biologische dadelteelt, verantwoord ondernemen in Saudi-Arabië en sociale projecten in Nederland. Zo gaan de dadels die niet door de strenge selectie komen naar de Voedselbank en worden de dadels in Assen verpakt door mensen uit een sociale werkplaats.

Waar te koop

De dadels van Yogi & Yousef zijn te verkrijgen bij geselecteerde café’s en traiteur zaken in Nederland (waaronder bijvoorbeeld Marqt) maar natuurlijk ook in de Yogi & Yousef webshop. Er zijn 3 verschillende verpakkingen te koop:

  • de snackbox: dit kartonnen doosje bevat 3 overheerlijke dadels zonder pit, ideaal om mee te nemen!
  • de sharebox: dit ronde doosje bevat 12 lekkere dadels zonder pit, ideaal om samen te snacken.
  • de bigbox: deze grote doos bevat 3 kilo heerlijk zachte en zoete dadels met pit, ideaal voor de grootverbruiker en om mee te bakken.

Meer weten? Bezoek de website: wwww.yogiyousef.com
Of volg Yogi & Yousef op Facebook: www.facebook.com/yogiyousef

3 gedachten over “Review: Yogi & Yousef’s 100% natuurlijke dadels

    1. Dayenne

      Net als Medjool dadels zijn deze lekker zoet en zacht maar ze zijn wel iets kleiner dan Medjool dadels. Ik ben vooral fan vanwege de handige snackverpakking (met 3 dadels erin), er zit er standaard eentje in m’n tas 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s