Vegi mix met broccoli, asperges en geitenkaas

linzen mix broccoli asperges (3)  6tag_100315-161747

Mag ik aan jullie voorstellen: de Vegi mix rijst, linzen en sesam en de Vegi mix spelt, rijst, haver en groenten van Lima. Deze overheerlijke granen mixen zijn te koop in de bio winkel en kan ik iedereen aanraden. Heb je een keer weinig tijd om te koken, deze mixen zijn klaar voor gebruik en zowel koud als warm op te dienen. De mixen zijn vezelrijk en een bron van eiwitten.

Zelf vind ik dat het goed combineert met mijn favoriete groentes: broccoli en asperges dus hierbij het recept van een gerechtje dat wij zeer regelmatig eten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 Vegi mix (ik gebruikte dit keer de Vegi mix ‘rijst, linzen en sesam’)
  • 1 stronk broccoli
  • 1 bos groene asperges
  • 100 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
  • scheutje extra vierge olijfolie

Hoe maak je het (15 min)

Snij de broccoli in roosjes en kook of stoom in een minuut of 7 (beet)gaar. Zelf vind ik gestoomde broccoli het lekkerst, de groene kleur blijft dan ook beter behouden. Verwarm de Vegi mix au bain marie (5 min. in kokend water). Snij de asperges in stukjes (laat de kopjes heel) en kook of stoom even kort (3 á 4 min), tot ze (beet)gaar zijn. Mix de broccoli, de Vegi mix en de asperges in een grote kom/pan totdat de broccoli helemaal ‘verkruimeld’ is, hou wat aspergekopjes apart. Verdeel over 2 borden en serveer met de verkruimelde geitenkaas, de aspergetips en een drizzle extra vierge olijfolie. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s