Zuivelvrije bosbes-limoen cheesecake (RAW)

bosbes-limoen cheesecake (1)

Door alle drukte omtrent de verhuizing zou ik het bijna vergeten maar jullie hadden het recept van mijn verjaardagstaart nog tegoed! Een heerlijke zuivelvrije cheesecake, dit keer met bosbessen en limoen. Deze taart is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens geheel verantwoord. Door de grote hoeveelheid noten die erin zitten, heeft de taart een hoog vetgehalte. Dit zijn echter de juiste vetten, waar je lichaam erg blij mee is. Deze taart voedt, in plaats van alleen te vullen.

Ingrediënten – 10 personen (springvorm 18 cm)

Bodem

 • 160 gr macadamia’s, ongebrand en ongezouten (maar een andere notensoort kan ook)
 • 125 gr zachte Medjool dadels
 • snuf Keltisch zeezout

Cheese-laag

 • 250 gr cashewnoten, ongebrand en ongezouten (paar uur geweekt in water)
 • 350 ml kokosroom
 • sap en rasp van 2 limoenen
 • 2 el (rauwe) honing

Topping

 • 250 gr (bevroren) bosbessen
 • 2 el (rauwe) honing

Hoe maak je het

Bodem

Bedek de bodem van de springvorm (18 cm) met bakpapier. Mix de macadamia’s, dadels en een snuf Keltisch zeezout tot een mooi deeg in de keukenmachine. Bedek de bodem van de springvorm met het deeg (omdat het deeg wat plakkerig is, is het handig je handen een beetje nat te maken, of de bolle kant van de lepel te gebruiken).

Cheese-laag

Hak vervolgens de geweekte cashewnoten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer (spoel ze eerst even af in een vergiet onder de kraan). Voeg de kokosroom, limoensap/-rasp en honing toe en mix het geheel tot een gladde, romige massa. Giet in de vorm en verdeel over de bodem.

Topping

Mix de bosbessen samen met de honing fijn in de keukenmachine (of met de staafmixer) en verdeel het mengsel voorzichtig over de cheese-laag.

Tot slot

Zet de taart in de vriezer om op te stijven en zet hem voor gebruik in de koelkast, de ideale temperatuur is eigenlijk tussen vriezer en koelkast in. Strooi er voor het serveren nog wat (verse) bosbessen over. Eet smakelijk!

15 gedachten over “Zuivelvrije bosbes-limoen cheesecake (RAW)

 1. Constance

  Wauw, dat klinkt en ziet er heerlijk uit! Volgende maand ga ik ‘m ook voor mijn verjaardag maken, maar misschien kan ik zo lang niet wachten….

 2. Ans

  taartje meteen gemaakt en nachtje ingevroren
  Maar uit de vriezer in de koelkast gedaan
  Daar ontdekte ik dat de bosvruchten topping
  Helemaal waterig geworden was ,
  Het sap liep door de taart ?
  Heb je een idee wat er aan te doen ??

  1. Dayenne

   Ojee, wat jammer. Het blijft ook lastig met deze taart hoor. De ideale temperatuur zit eigenlijk net tussen de koelkast en vriezer in want te koud (vriezer) en je kunt de taart niet eten omdat hij bevroren is maar indien hij niet koud genoeg is loop je inderdaad het risico dat de fruit laag te vloeibaar is…

 3. Potamotrygorgeous Mäh

  Hoi Dayenne, wat een heerlijk recept heb je gepost, ik ga het vandaag meteen uitproberen. Wat betreft kokos ben ik wat onwetend.. kan ik er Santen voor gebruiken? Ik heb wel eens een dergelijke raw cake gemaakt van kokosolie, maar jij schrijft kokosroom, is dat hetzelfde als coconut cream, dat je als blok in de winkel kunt verkrijgen?

  Dank je wel alvast!

  1. dayennebos Berichtauteur

   Nee, kokosroom is wat anders dan santen. Kokosroom zit in een pak of blikje en ik koop het altijd bij de toko of bio winkel. Heb het in de supermarkt nog nooit gezien…

 4. Judith

  De randen moeten niet bedekt met het deeg, staat int recept, maar…. op het plaatje is dat wel zo… ? De bodem en randen lijken ook v een ander deeg.. Mijne is veel groffer v structuur.

  1. dayennebos Berichtauteur

   Ik had wat extra deeg gemaakt dus vandaar dat de randen ook bedekt zijn 😉
   Dat mijn deeg fijner van structuur is heeft waarschijnlijk te maken met de kwaliteit van de keukenmachine 😉 (ik merk ook duidelijk verschil als ik in een andere keuken met een andere keukenmachine werk)

 5. S.tel

  Dag Dayenne, ik ga voor mijn jarige zoon nu deze taart maken (vooral omdat Patricia Dijkema me op dieet heeft gezet en ik zelf ook wat lekkers wil😝!), maar zit er echt geen kokosolie in de bodem? Korrelt hij dan niet uit elkaar als je hem aansnijdt?
  En ik zou, ivm mijn eigen verjaardag, graag willen weten welke keukenmachine jij hebt die het zo goed doet dus?
  Groet.

  1. dayennebos Berichtauteur

   Nee, hoor, als je verse, zachte dadels gebruikt zijn ze plakkerig genoeg 🙂
   Ik heb een Magimix 4200XL foodprocessor. Niet goedkoop maar absoluut iedere euro waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s