Fudge

fudge

Ben je – net als ik – gek op notenpasta? En sta je ook wel eens stiekem een lepeltje te snoepen uit de pot? Dan is dit recept echt iets voor jou! De notenpasta vormt samen met wat kokosolie en pure chocolade een super lekkere fudge. Gegarandeerd smullen geblazen!

Ingrediënten

 • 250 gr notenpasta
 • 4 el kokosolie
 • 2 el rauwe/koudgeslingerde honing
 • snuf Keltisch zeezout
 • 100 gr pure chocola (ik gebruik Vivani 92%, gezoet met kokosbloesemsuiker)

Hoe maak je het

Meng de notenpasta, 2 el kokosolie, de honing en een snufje Keltisch zeezout goed door elkaar. Bekleed een ovenschaal, kleine bakvorm of vershoudbakje met vershoudfolie of bakpapier en schep het mengsel erin. Laat nu minimaal een half uur in de vriezer opstijven. Smelt de chocola en 2 el kokosolie au-bain-marie en haal de schaal/bakvorm uit de vriezer. Giet de chocolade over het mengsel in de vorm, goed verdelen. Zet de vorm terug in de vriezer en laat het geheel nog een paar uur opstijven. Snijd daarna met een scherp mes in reepjes of blokjes. Bewaar in de koelkast of vriezer, bij kamertemperatuur wordt de fudge (te) zacht.

 

6 gedachten over “Fudge

  1. dayennebos Berichtauteur

   Ik let niet op calorieën maar of voedingsmiddelen goed voor je zijn. Noten(pasta), kokosolie en pure chocolade zitten vol goede voedingsstoffen (gezonde vetzuren, vitamines, mineralen en antioxidanten) dus je kunt rustig genieten van een stukje fudge bij de thee. Maar natuurlijk geldt: met mate, je moet natuurlijk niet de hele schaal leeg eten nee 😉

 1. Tamara

  Ik heb dit gister gemaakt bij mijn ouders en ze vonden het heerlijk. Het was vrijwel direct op! Bedankt :-). Misschien nog een tip voor mensen die graag verse kwaliteit producten gebruiken, ik zoek via http://www.ambachtelijkegids.nl altijd de dichtstbijzijnde chocolaterie & bakker enz op en omdat ik op kamers woon en wel eens wissel is dat wel makkelijk..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s