Knapperige biscuitjes met chocoladevulling

6tag_160115-161241

En dan ben je zwanger en krijg je spontaan een enorme craving naar Lu Prince Fourré. Je kent ze wel, twee biscuitjes met chocolade- of vanillevulling. Nou niet bepaald een gezonde craving (ik snap ook niet hoe ik erop kom, het is jaren geleden dat ik die koekjes gegeten heb en nu ik al bijna twee jaar suikervrij eet vind ik ze waarschijnlijk niet eens meer lekker) en dus ging ik op een regenachtige middag de keuken in om verantwoorde (en waarschijnlijk ook veel lekkerdere) versie te bakken. En ik kan je vertellen, dat is gelukt hoor! Heerlijk knapperige bescuitjes met werkelijk een té lekkere chocoladevulling (also know as mijn gezonde Nutella).

Ingrediënten – voor één bakplaat koekjes

 • 100 gr havermeel
 • 100 gr kokosbloesemsuiker
 • 85 gr kokosolie
 • 75 gr amandelmeel
 • 75 gr arrowroot
 • 2 á 4 el amandelmelk
 • 1 tl vanille extract
 • snuf Keltisch zeezout
 • home made Nutella

Hoe maak je het

Koekjes

Mix alle ingrediënten goed door elkaar in de keukenmachine*, tot een mooi deeg ontstaat. Begin met 2 el amandelmelk. Wanneer het deeg te droog is, voeg je een lepel extra amandelmelk toe. Is het deeg te nat, voeg dan wat extra meel toe. Laat het deeg een uurtje in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en steek er met een kleine uitsteekring rondjes uit (maar een andere vorm kan natuurlijk ook). Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten bruin en gaar. Laat de koekjes goed afkoelen (pas dan zijn ze goed knapperig) en smeer besmeer met Nutella.

*Geen keukenmachine? Met de hand kneden kan ook. 

7 gedachten over “Knapperige biscuitjes met chocoladevulling

 1. Tanja

  Vandaag deze heerlijke koekjes gemaakt uit je kookboek 😉 Maar de rest vond ze hier te zoet, haha… Volgende keer maar met 50 gram kokosbloesemsuiker proberen ipv 100 gram 😉

  1. dayennebos Berichtauteur

   Ja, deze koekjes zijn inderdaad wel een van mijn zoetere recepten. Minder suiker is helemaal prima hoor, misschien kun je ze zelfs wel helemaal zonder suiker maken…?

 2. Ilse

  Dag Dayenne, mijn pot kokosolie is op, kan ik die 1 op 1 vervangen door roomboter? (ligt wel nog in de koelkast 😉 )

 3. Ilse

  Amai, wat een topreceptje! Superlekker!
  Ik denk dat ik de koekjes nog eens ga maken, maar dan proberen er citroenkoekjes van te maken, de koekjes doen me echt aan zandkoekjes denken, mmmm!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s