Getest: Anise Almond Cookies van Le Bonbon Franc

IMG_3272Vorige week ontving ik een mailtje van Natalie, natuurvoedingsadviseuse en eigenaresse van Le Bonbon Franc (wat staat voor “Het Eerlijke Snoepje”). Want ook als je gezond eet, is een lekker (verantwoord) snackje op zijn tijd wel eens lekker. Omdat het – vooral voor de beginnende bakker – nog wel eens lastig en tijdrovend is om een gezond ‘snoepje’ op tafel te zetten, besloot Natalie verantwoorde kant-en-klare bakmixen te ontwikkelen. De bakmixen van Le Bonbon Franc zijn allen biologisch en vrij zijn van tarwe, gluten, maïs-, en aardappelzetmeel, witte rijstmeel, geraffineerde suiker en E-nummers. De bakmixen zijn samengesteld op basis van oergranen en op smaak gebracht met diverse specerijen en worden gezoet met kokosbloesemsuiker. Kortom, het zijn bakmixen die minder zoet zijn en vol vezels en gezonde voedingsstoffen zitten. Het eten van de ‘snoepjes’ van Le Bonbon Franc zorgen niet voor grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel en aan de mixen dienen slechts enkele verse ingrediënten toegevoegd te worden (bijvoorbeeld eieren en kokosolie) waarna je ze zelf heel eenvoudig af kunt bakken.

IMG_3215Je snapt dat mijn interesse was gewekt en ik kon dan ook niet wachten om aan de slag te gaan om een bakmix te testen. Als eerste was de mix voor Anise Almond Cookies (links) aan de beurt. Een bakmix van 425 gr voor 30 amandel-anijskoekjes. De ingrediënten van de mix zijn: havermeel, kokosbloesemsuiker, amandelmeel, anijs, gemalen Bourbon vanillestokjes en Keltisch zeezout. Allemaal pure en eerlijke ingrediënten dus.

Aan de slag

Omdat dochterlief ook gek is op koken (van wie zal ze dat nou hebben) gingen we gezellig samen aan de slag. De oven verwarmde ik voor op 180 graden en dochterlief deed inhoud van de bakmix in een kom. We voegden een groot ei en 125 gr kokosolie (maar roomboter kan ook) toe en dan het leukste gedeelte (volgens dochterlief)… kneden!

 IMG_3254 IMG_3262

Vervolgens het deeg uitrollen (wij deden dat heel gemakkelijk tussen twee vellen bakpapier), met een leuk vormpje koekjes uitsteken en dan 25 minuten de oven in.

Het oordeel

Tijdens het kneden en afbakken in de oven wisten we het al: met die anijssmaak van de koekjes zit het wel goed. En dat werd bevestigd tijden het proeven van de heerlijke knapperige (!) koekjes, die op een winterse dag goed smaken bij een lekker kopje (kruiden)thee. Niet te zoet en goed op smaak (lekker kruidig, zonder dat de anijs overheerst). Ook dochterlief was erg tevreden over de door haarzelf gebakken koekjes, evenals de visite (incl. peuter dochter) die later die dag ook een koekje mochten proeven. Eentje ja, want eigenlijk zijn deze ‘beschuit met muisjes’ koekjes veel te lekker op niet allemaal zelf op te eten.

Zelf proberen?

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de Anise Almond Cookies bakmix (snap ik), neem dan snel een kijkje in de webshop van Le Bonbon Franc maar… ik mag ook een bakmix weggeven! Wat je moet doen om hier kans op te maken? Like Dayenne’s Food Blog en Le bonbon Franc op Facebook en laat ons in een reactie weten waarom jij deze koekjes zo graag wil proeven. Maandag 19 januari maak ik de winnaar bekend.

Deze actie is afgelopen. Uit alle reacties heb ik een winnaar geloot en diegene heeft inmiddels een berichtje van mij gekregen. 

naamloos

 

13 gedachten over “Getest: Anise Almond Cookies van Le Bonbon Franc

 1. Mar

  Beste Dyanne, helaas heb ik geen facebook maar ik zou echt geholpen zijn…ik eet sinds korte tijd anders, meer alkalisch en af en toe een gezonde snack kan daarbij..ik ben nu bezig een aantal recepten te zoeken en dingen te maken maar nog best lastig ook ivm mijn ziek zijn. Dit zou voor mij echt fijn zijn om achter de hand te hebben!
  Uiteraard snap ik dat er veel anderen zijn.

  Succes met de actie!

 2. Brigitte F

  Deze mix wil ik graag proberen. Ik heb al eerder een verantwoorde mix gekocht, maar dat resultaat viel zo tegen.
  Daarom durfde ik er geen meer te kopen.
  Maar ben wel nog steeds op zoek. 😉

 3. marijksels

  Ja heel graag! Koekjes kopen doe ik niet meer, maar mis wel wat inspiratie en variatie in mn eigen bakseltjes…steeds dezelfde; banaan,haver, kokos… 😉 Dus zou deze heel graag willen proberen!

 4. Marieke

  Ja ik doe graag mee. Soms is het ook makkelijk snel koekjes te kunnen bakken. Niet alles afwegen en de maatbeker te gebruiken. Hopla even snel!

 5. Mariska

  Omdat ik op zoek ben naar gezonde en niet al te moeilijke snoepjes en koekjes om zelf te bakken. Zou dit graag eens uitproberen!

 6. Ellen Roest

  Ik zag op Instagram vandaag al een heerlijk baksel voorbij komen.
  In ons gezin zijn we bewust bezig met gezonde voeding en vooral voor onze dochter van bijna vier is het echt een hele uitdaging. Gelukkig heb jij heerlijke recepten op je blog die we vaak samen uitproberen. Vooral de peperkoek van kokosmeel is favoriet!
  Aangezien wij niet koken en bakken met “pakjes en zakjes” vind ik het erg leuk om wel een keer een verantwoorde bakmix te testen!! Groetjes Ellen

 7. Simone

  Sinds 3 maanden weet ik dat ik gevoelig ben voor gluten en eet ik glutenvrij. Aangezien bakken een grote hobby van mij is, betekende glutenvrij eten ook een nieuwe (leuke) uitdaging op bakgebied! Diverse cakes, muffins en taarten heb ik al gemaakt, maar nog geen koekjes. Deze bakmixen spreekt me erg aan: fijne ingrediënten en ik ben dol op anijs. Ik kom graag in aanmerking voor deze bakmix 🙂

 8. Pingback: Getest: Feel Good Brownies van Le Bonbon Franc | Dayenne's Food Blog

 9. Gonny

  Ik ben zeer benieuwd naar deze koekjes…
  Ben verzot op anijs en amandel!
  Zou graag eens proberen… of deze combi om te smullen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s