Chocolade fudge met noten

fudge (7)

Fudge is een romig snoepje dat traditioneel gemaakt wordt met boter, suiker en room. Niet bepaald gezond dus maar omdat ik het vroeger wel ontzettend lekker vond besloot ik een verantwoorde variant met kokosolie, honing en notenpasta te maken.

Ingrediënten

 • 120 g extra vierge kokosolie, gesmolten
 • 75 g rauwe honing
 • 75 g blanke cashewpasta (maar een andere notenpasta kan ook)
 • 40 g rauwe cacaopoeder
 • 2 handjes noten, grof gehakt (ik gebruikte dit keer pecannoten)
 • 1 el vanille extract

Hoe maak je het

Meng de kokosolie, cashewpasta, honing, vanille extract en cacaopoeder tot een glad mengsel (dit kan met de hand of met een mixer). Roer de gehakte noten erdoor. Vet een kleine browniebakvorm (of een cakevorm) in met kokosolie en leg een bakpapiertje op de bodem. Giet de fudge in de bakvorm en verdeel met een spatel gelijkmatig over de vorm. Laat de fudge een uur opstijven in de vriezer. (Heb je geen vriezer? In de koelkast kan het ook, het opstijven duurt dan wel wat langer.) Snij de fudge in blokjes en serveer met een lekker kopje thee of koffie. Bewaar de fudge in de koelkast.

 

7 gedachten over “Chocolade fudge met noten

 1. Elise

  Niet echt chocolade fudge zonder cacao in hè 😀
  Ik heb ze uitgestest en zelf dus cacao toegevoegd en het was echt enorm lekker! Wordt zeker nog gemaakt als tussendoortje 🙂

  1. Dayenne

   Zonder cacao? Er staat toch echt 40 gr rauwe cacaopoeder bij de ingrediënten 😉 Maar ze zijn inderdaad een verslavend lekker tussendoortje he 🙂

 2. Sara

  Heb ze gisteren gemaakt (stonden al lang op mijn verlanglijstje) en ze zijn echt gewoon zo overheerlijk! Ik kan er amper afblijven. Ik vraag me wel af hoe lang je ze zou kunnen bewaren in de koelkast? Vandaag zijn ze lekkerder als gisteren maar kan ik ze zo nog enkele dagen bewaren?

  Ooh jeetje, ik heb een nieuwe verslaving denk ik, ga moeten oppassen dat ik er ook niet te overdreven veel van eet. Wel erg fijn dat er zoiets als gezond en overheerlijk “snoep” bestaat, bedankt voor het recept! Echt een toppertje!

  Groetjes Sara

  1. Dayenne

   Bedankt voor je leuke berichtje. Leuk om te horen dat de fudge je zo goed smaakt! De fudge blijft zeker een paar dagen goed in de koelkast (en je kunt het trouwens ook prima invriezen). Geniet ervan!

 3. Saskia

  Klinkt heel erg lekker!

  Ben heel benieuwd wat rauwe honing inhoudt en welke gezondheidsvoordelen dit geeft? Bedankt alvast!

  1. dayennebos Berichtauteur

   Rauwe, koudgeslingerde honing is onverhit en ongefilterd en zit vol vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten. Het versterkt de weerstand, is antibacterieel en antiparasitair.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s