Frisse tarte tatin (perentaart)

IMG_2436

Een erg lekkere frisse cake met een honing-kokos glaze (glazuur), die ook heel goed smaakt in combinatie met een lekkere dikke klodder opgeklopte kokosroom (met wat geraspte citroenschil).

Ingrediënten

 • 90 gr kokosmeel
 • 4 eieren
 • 200 ml vers geperst sinaasappelsap
 • rasp van een biologische citroen
 • 3 á 4 rijpe peren
 • 1 el honing
 • 1 el kokosolie, liefst extra virgin (niet ontgeurd)
 • 4 el honing (of kokosbloesemsuiker)
 • 1 tl baking soda
 • snuf Keltisch zeezout

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine springvorm (18 cm) in met kokosolie (tip: ik leg vaak ook nog een bakpapiertje in het blik, dan komt de cake er gemakkelijk uit). Schil de peren en snij doormidden. Verwijder het klokhuis en leg de peren op de bodem van de springvorm. Mix de eieren (met een handmixer) tot ze schuimig zijn. Voeg daarna het sinaasappelsap en de citroenrasp toe en mix dit kort door de eieren. Voeg kokosmeel, honing, Keltisch zeezout en baking soda toe en mix tot het een glad beslag is. Giet het beslag over de peren in de springvorm en bak de taart in ongeveer 45 min gaar. Maak nu de glaze door de honing en kokosolie te verwarmen in een klein steelpannetje. Giet de glaze – als de honing en kokosolie goed vloeibaar en gemengd zijn – over de taart en strijk het goed uit met een lepel. Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Eet smakelijk!

10 gedachten over “Frisse tarte tatin (perentaart)

 1. Esther .

  Hai Dayenne, met veel plezier ontvang ik de recepten en informatie.Wat ik mis, is een met- een- klik- op- de- muis- printopdracht… Nu kopieer en plak ik, maar dat is eigenlijk ook een beetje onhandig…Ik hoop dat je hier iets voor kunt inregelen! Groetjes EstherDate: Fri, 31 Oct 2014 07:13:08 +0000 To: estherevers@hotmail.com

 2. MarlyR

  Lijkt me lekker! Wil m graag gaan proberen. Ik vraag me af; leg je die peren gewoon door de helft op de bodem? Ik zie in de foto namelijk geen stuk peer op de bodem dus vraag me af of ik het wel goe heb begrepen 😉

 3. Micheline van buynder

  Kan ik cake of taart bakken zonder ei of banaan? Ben intolerant en heb nog geen oplossing gevonden
  Grt, Mich

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s