100% PUUR (OP)VOEDEN

 

cover-100-puur-opvoeden

Van ontbijtjes en tussendoortjes tot volledige maaltijden: puur eten is niet moeilijk of duur. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gemakkelijk gezonde gerechten moet kunnen maken. Met pure ingrediënten, voeding uit de natuur. Biologisch, onbespoten en niet bewerkt in de fabriek. Pure voeding is lekkere voeding. Beter van smaak en beter voor de gezondheid. Het heeft een hoge(re) voedingswaarde en geeft een betere verzadiging.

100% Puur (op)voeden is een compleet naslagwerk en bevat o.a. informatie over:

 • de zwangerschap
 • gezonde voeding, voor (aanstaande) moeders en kinderen
 • supplementen voor moeder en kind
 • borstvoeding
 • kunstvoeding
 • bijvoeding

Ook biedt het boek je diverse voedingsschema’s/menuvoorbeelden:

 • voedingsschema/menuvoorbeelden zwangerschap
 • voedingsschema/menuvoorbeelden borstvoedingsperiode
 • voedselintroductieschema baby
 • dagmenu baby (6 maanden, 8-12 maanden en 12-18 maanden)

En wat dacht je van:

 • een boodschappenlijstje met mijn favoriete producten
 • een uitgebreide lijst met tips voor lastige eters
 • informatie over het vegetarisch opvoeden van kinderen

Met de 80 recepten in dit boek, allen vrij van gluten, geraffineerde suiker en koemelk, kun je elk moment van de dag iets verantwoords én lekkers op tafel zetten. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Zelfs voor de allerkleinsten. Vanaf negen maanden kan je kindje al mee-eten met de rest van het gezin. Hiervoor geef ik je in de recepten de variant voor volwassenen en oudere kinderen en de aangepaste variant voor je kleintje. Zo kun je je kindje al van jongs af aan laten wennen aan een puur en gezond eetpatroon.

Karakter Uitgevers B.V. – ISBN 978 90 452 1551 8 – Het boek is vanaf april 2017 te koop bij de boekhandel en online o.a. bij Bol.com. Klik HIER voor een preview van 15 pagina’s (incl. 5 recepten)!

cover

100% Puur – Het hele gezin gluten-, suiker- en koemelkvrij!

100% Puur is een boek dat je leert hoe je met volwaardig natuurvoedsel een goede gezondheid kunt bereiken en in stand kunt houden. Het is een waardevol hulpmiddel dat je helpt om bewuste voedingskeuzes te maken. Naast de basisbeginselen over gezonde voeding bevat het praktische tips en vele recepten, allen vrij van gluten, koemelk en geraffineerde suikers. 100% puur, eerlijk, lekker en gezond!

courgette spaghetti IMG_8816 komkommer bleekselderij salade (1) omeletrol (3)

Waarom een boek? Helaas is er tegenwoordig meer bewerkt dan onbewerkt voedsel in winkels te vinden en lijken we te zijn vergeten dat eten in de natuur gemaakt hoort te zijn en niet op de fabrieksvloer. Ook het aantal mensen met een voedingsallergie, gezondheidsklachten en overgewicht neemt toe. Of wat dacht je van alle voedselschandalen die steeds vaker in het nieuws zijn? Als natuurvoedingsadviseur en voedingstherapeut vond ik het tijd worden voor een boek waarin je niet alleen recepten terugvindt maar ook leert hoe je verantwoorde keuzes kunt maken bij het samenstellen van gezond voedingspatroon. Daarom volgt in het eerste deel van mijn boek een korte uitleg over de verschillende voedingsstoffen en een aantal menuvoorbeelden van een gezond voedingspatroon met als doel voldoende kennis te vergaren om bewust te kunnen kiezen en te genieten van gezonde voeding.

Dus, ben je bewust met je gezondheid bezig maar vind je het lastig om lekkere recepten te vinden? Of heb je een voedselintolerantie en ben je op zoek naar allergeenvrije recepten? Dan is dit boek echt wat voor jou! Dit boek is een echte must have om bewust te kunnen kiezen en te genieten van gezonde voeding! En good to know: alle recepten zijn vrij van gluten, geraffineerde suiker, koemelk en E-nummers maar het boek bevat ook vele ei- en graanvrije (Paleo) recepten.

Karakter Uitgevers B.V. – ISBN 978 90 452 10630 6 – Het boek is te koop bij de boekhandel en online o.a. bij Bol.com.

brownie (1) citroen meltaways (1) IMG_8687 linzensoep (1) pompoen curry (1)

29 gedachten over “100% PUUR (OP)VOEDEN

 1. meeerte

  De plaatjes zien er echt geweldig uit! Mijn vraag is: hoe lang zijn de ingrediëntlijstjes ongeveer? Want ik koop wel eens een boek en dan staat er zooooveeel op de ingrediëntlijst (wat er allemaal in het gerecht moet) dat ik het niet eens meer ga maken 🙂

  1. dayennebos Berichtauteur

   Mijn uitgangspunt bij het schrijven van het boek was, dat iedereen de recepten gemakkelijk moet kunnen maken. De ingrediëntenlijsten zijn kort en de ingrediënten zijn gewoon bij de (grotere) supermarkt en/of biologische winkel verkrijgbaar. Ook zijn het allen ingrediënten die je regelmatig gebruikt, je hoeft dus geen dure ingrediënten te kopen die je behalve in een bepaald recept nooit meer gebruikt.
   Groetjes Dayenne

 2. Alexandra

  Hoi Dayenne,

  Ik ben ook erg benieuwd of er al een datum in zicht is voor je boekpresentatie 😀

  Groetjes!

 3. Lobke

  Wat jammer dat de release is verlaat! Het was eerst voorjaar 2015 toch? Maar wel geheel begrijpelijk met oog op je zwangerschap en verhuizing natuurlijk 🙂
  Ik blijf graag op de hoogte wanneer ‘ie uitkomt 😀
  Heel veel succes (en natuurlijk plezier!) nog!

  1. dayennebos Berichtauteur

   Ja, helaas iets later dan de planning was maar we wachten nu bewust tot na de bevalling. Maar het goede nieuws is dat het boek er gaat komen dus nog heel even geduld zullen we maar zeggen 😉

 4. marijksels

  Joepie! ‘k Wist dat je er al een tijd mee bezig was, maar t begint nu echt werkelijkheid te worden, fijn zeg. Twee ‘bevallingen’ in een jaar 😉 !!! Succes met alle laatste loodjes 😉

  1. Sandra

   Ik heb het boek aangeschaft en ben er heel blij mee!
   De meeste recepten gaan me goed af. (Als ik goed lees en mijn hoofd erbij hou, maar dat wil niet altijd met de zwangerschap).
   Nu hebben wij vanavond de patatjes en de kip nuggets gemaakt. De kip is goed gebakken, een beetje aan de droge kant, maar de korst is niet gebruind en heel poederig en dat is te proeven ook.
   Is hier nog een tip voor?

   Gezien het voor mij vrijwel allemaal nieuwe ingrediënten zijn, en alles vers is, ben ik erg benieuwd naar de houdbaarheid van alle gerechten. Is hier nog iets bekend over, of is het kijken, ruiken, proeven?

 5. Lotte

  JA superleuk! Klinkt echt als een boek voor mij:) Ik ben zoveel mogelijk bezig met puur eten dus dit boek klinkt perfect. Kan niet wachten totdat ‘ie uit komt!

 6. Marjolijn

  ..mijn buikje wordt helemaal blij van je gluten- en koemelkvrije recepten :-)..dankbaar voor jou (en dat Google de weg heeft gewezen haha).. ik kijk uit naar je boek, maar voor nu, geniet vooral van het wonder in je buik en de liefde om je heen 🙂

 7. Bianca

  Hi! Ik heb helaas een opvlamming van de ziekte van crohn en ben daarom heel erg op mijn voeding aan het letten. Passen jouw recepten ook in het SC Dieet? Dat zou fantastisch zijn!! Heb je gelijk een hele schare fans 😉

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi Bianca,
   Wat vervelend dat de crohn weer opspeelt! Niet alle recepten zijn graanvrij (zo gebruik ik bijvoorbeeld wel havermout of boekweitmeel) maar een heleboel recepten in het boek wel en daarmee dus ook geschikt voor het SC dieet. Ik gebruik namelijk ook geen aardappelen, pasta, brood of geraffineerde suiker. Wel veel groenten, fruit, avocado’s, noten, vis en eieren en die passen binnen het SC dieet 🙂
   Groetjes Dayenne

 8. Karin

  Gisteren mezelf getrakteerd op je boek, vind het nog lastig om helemaal de weg te vinden in gluten en suiker vrij, ook omdat ik na 3 wkn suikervrij al 4 kilo kwijt ben, en ik al aan de slanke kant ben…maar het. Is een leuke uitdaging – meteen kleine vraag: waar kan ik glutenvrije warps kopen?(wij hebben geen bio winkel in de buurt…)

 9. lynnpeerboom

  Hoi Dayenne!
  Sinds gister in het bezit van je mooie boeken, na een tip van onze orthomoleculair therapeut waar ik was voor advies voor aangepaste voeding van m’n 2 dochters met verschillende intoleranties.
  Nu zit ik wel even met een vraagje. Flesvoeding staat hier sinds kort op het menu voor dl van 6 maanden (nutramigen lgg) en na lang borstvoeding te hebben gegeven aan beide, moet ik er m’n weg nog een beetje in zoeken. Nu lees ik net ik je boek (p37) dat ik haar ’s morgens een ontbijtpap zou kunnen geven gemaakt met flesvoeding. De havermoutpap op p44 wilde ik proberen, mr nu vraag ik me af hoe ik dat dan maak met de flesvoeding. Want die kan ik toch niet koken, of wel??? Verder nog een vraag ivm indikken van groente/fruitpap. Soms is die erg vloeibaar. Nu durf ik er wel eens een lepeltje rijstebloem onder te doen, is dit een goed idee of heb je hier nog een verantwoorde tip? Ze is caseine en beta-lactoglobulin intolerant. Dank je wel! Lieve groet, Lynn

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi Lynn,
   Allereerst sorry voor mijn late reactie! Wat vervelend van de intoleranties van je dochters. Ik hoop dat mijn boeken je laten zien dat je ondanks dat toch heel lekker kan eten. Als je de havermoutpap met flesvoeding wilt maken, is het handig dat je deze maakt met havermout dat geschikt is voor baby’s. In de bio winkel vind je pap van het merk Biobim. Er zijn verschillende soorten, waaronder bijvoorbeeld rijst-boekweitpap en havermoutpap. Deze pap is zo fijn, dat je deze niet hoeft te laten (door)koken. Maak de flesvoeding klaar volgens de verpakking en voeg wat pap toe, even goed roeren en het kan gelijk gegeten worden. Als je kindje 1 jaar is, kun je de pap maken met havermelk of rijstmelk in plaats van flesvoeding. De hapjes kun je met dezelfde Biobim pap indikken. Liever niet te vaak maar dat is wel de meest verantwoorde oplossing. Eventueel kan johannesbroodpitmeel ook (maar dan wel uit de bio winkel, niet die van Nutrilon!).
   Ik hoop dat je wat aan mijn antwoorden hebt, anders kun je me ook mailen op dayennefoodblog@outlook.com
   Groetjes Dayenne

 10. Pingback: Gevuld speculaas | Dayenne's Food Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s