Walnoot-groente taart

walnoot-groente frittata

Dit gerecht is ontstaan toen ik ontstaan toen ik geen tijd had om boodschappen te doen. Oké, ik geeft toe. Tijd had ik wel maar zin niet (vind je het gek met dat rotweer vorige week). Nooit gedacht dat je met ‘restjes’ uit de koelkast nog zo’n verassend lekker maaltje op tafel kon zetten, gaan we zeker vaker doen!

Ingrediënten 4 personen

 • 1 courgette
 • paar winterwortels
 • 120 gr walnoten, ongebrand en ongezouten
 • 6 eieren
 • 120 gr zachte geitenkaas
 • verse kruiden naar smaak, bijvoorbeeld rozemarijn of tijm
 • vers gemalen peper
 • snuf Keltisch zeezout
 • olijf- of kokosolie, om in te vetten

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in met olijf- of kokosolie. Tip: knip repen bakpapier en zet deze tegen de rand van de springvorm, dan komt de taart gemakkelijk uit de vorm. Rasp de wortel en courgette grof. Hak de walnoten grof en verbrokkel de geitenkaas. Klop de eieren los in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed. Giet het mengsel in de springvorm en bak in ongeveer 45 minuten gaar.

10 gedachten over “Walnoot-groente taart

 1. Marieke

  Hoi Dayenne,

  Waarmee zou ik de geitenkaas kunnen vervangen als ik geen koemelkeiwitten en soja mag eten? Wil deze taart graag morgen maken!

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi. Ik denk je lactose bedoeld want geitenkaas bevat geen koemelkeiwit 😉 Je kunt de geitenkaas ook weg laten (het is een smaakmaker maar niet nodig voor binding oid).

   1. Marieke

    Op geitenkaas reageert mijn dochter ook, ik geef BV :). Thanks voor de aanvulling!

   2. Marieke

    Hihi ja! Echt een lekker spekkie is mijn dochter. 4 maanden nu en iets jonger dan jouw zoon en we hebben dezelfde draagzak ;). Geef je nog BV? Ik kolf alles, ze wil niet aanhappen ondanks alle ingezette hulptroepen.

   3. dayennebos Berichtauteur

    Zoonlief is alweer 7 maanden en krijgt nog steeds volledig bv ja (dag en nacht nog steeds om de 3 uur). Ik begin volgende week met kolven en flesjes zodat oma of papa ook eens kunnen voeden als ik vanaf volgende maand weer lezingen ga geven. Wel spannend of hij de fles gaat accepteren. Wat jammer dat je dochter niet wil aanhappen. Echt super dat je kolft zodat je toch bv kunt geven. Respect hoor!

   4. Marieke

    Slim idd van je! Geeft wat rust denk ik.
    Ja ben er heel blij mee dat ik haar dit mag geven. En ach, ik volg gewoon af en toe wat recepten van jou om mijzelf te verwennen (zoals de chocoladefudge… OMG!).

 2. Alise

  Hooi hooi,

  De taart vandaag gemaakt alleen het ging helemaal mis! Het was meer een vocht taart. Heb de groente nog wel een beetje uitgeknepen. Enig idee waar dit aan kan liggen?

  1. dayennebos Berichtauteur

   Oh jee, wat jammer! Dan heeft er inderdaad teveel vocht in de groenten gezeten. Je zou er de volgende keer bijvoorbeeld een paar el havermout door kunnen doen, dat het vocht wat kan absorberen. Of de groenten uitknijpen in een schone droge theedoek.

 3. Gustavo Woltmann

  Klinkt heerlijk, ik maak zelf regelmatig courgettetaart op een soortgelijke manier (volgens het recept van een vriendin haar Poolse schoonmoeder), maar deze moet ik ook eens proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s