Thaise tomatensoep

thaise tomatensoep (2)

Hoewel ik gek ben op de Thaise keuken, zelf Thais koken doe ik niet vaak. Vaak vind ik het lastig die heerlijke smaken zoals je die bij een goed Thais restaurant proeft, zelf thuis in mijn gerechten te krijgen. Maar bij deze soep is het gelukt hoor! Ik was echt blij verrast met dit zeer smaakvolle soepje dat je echt doet wegdromen naar Thailand.

Ingrediënten (2 grote of 4 kleine kommen)

 • 750 gr (Roma) tomaten
 • 300 ml kokosmelk
 • 300 ml water
 • 3 sjalotjes
 • 2 teentjes knoflook
 • stukje verse gember van ongeveer 3 cm
 • 1 stengel sereh (citroengras)
 • 3 tl groene curry kruidenmix
 • kokosolie om in te bakken
 • verse koriander

Hoe maak je het

Snij de tomaten in blokjes. Snij de sjalotjes, gember, knoflook en de stengel citroengras fijn en fruit aan in wat kokosolie. Voeg na een paar minuutjes de curry kruidenmix  toe en bak even kort mee. Voeg dan ook de tomaten, de kokosmelk en het water toe en laat het geheel een klein half uurtje zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer (of in de blender) tot een mooie gladde soep. Lekker met wat verse koriander. Eet smakelijk!

3 gedachten over “Thaise tomatensoep

 1. Jennifer

  Hi Dayenne,

  Wat lijkt me dit een lekkere soep! Ik wil graag de ingrediënten inslaan, maar waar kan ik groene curry kruidenmix kopen?

  Groetjes,
  Jennifer

  1. Dayenne

   Ik heb hier verschillende potjes staan. Je kunt het bijvoorbeeld kopen bij de bio winkel, Marqt, de toko (let dan wel altijd even goed op de ingrediënten) en AH verkoopt hele lekkere (curry) kruidenmixen van Johnny Boer. Groetjes Dayenne

 2. Gustavo Woltmann

  Ik ben enorme fan van de Thaise keuken en ga ook regelmatig naar Thailand op reis. Zelf is het mij nog nooit gelukt om dezelfde heerlijke gerechten te maken, maar mijn gele curry is wel heel erg lekker. Dit recept moet ik zeker eens proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s