Knapperige borrel nootjes

IMG_8542

Ik maak ze zeer regelmatig maar om de één of andere reden heb ik het recept nog niet eerder met jullie gedeeld. Het recept is echt té simpel en deze knapperige borrel ‘nootjes’ zijn verassend genoeg geen nootjes maar… geroosterde kikkererwten (die in de oven heerlijk knapperig worden).  Kikkererwten zijn een goede bron van diverse mineralen, vezels en eiwitten. Ze helpen de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en gaan ze oxidatieprocessen in het lichaam tegen (oxidatieprocessen kunnen, als ze in te grote mate plaatsvinden, leiden tot een versnelde veroudering en de vorming van kanker). Kortom,  je zou ze echt eens moeten proberen (ook voor kinderen is het ook een ideale snack, ons meisje is er dol op!).

Ingrediënten

 • 1 pot kikkererwten
 • extra vierge olijf- of kokosolie
 • kruiden, bijvoorbeeld verse tijm of rozemarijn of paprikapoeder (optioneel)
 • Keltisch zeezout (optioneel)

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan en dep ze een beetje droog met keukenpapier. Leg de kikkererwten op de bakplaat (met bakpapier) en besprenkel met wat olijf- of kokosolie. Voeg de kruiden en het Keltisch zeezout toe (optioneel) en hussel het geheel even goed door zodat alle kikkererwten bedekt zijn met olie en kruiden. Bak de kikkererwten in ongeveer 45 min bruin en knapperig, af en toe even omscheppen. Eet smakelijk!

12 gedachten over “Knapperige borrel nootjes

 1. Renske

  Ik heb het laatst geprobeerd, maar ze ploften net als popcorn. Sommige waren dus uit elkaar gesprongen en andere waren nog zacht. Iemand een idee wat er fout is gegaan?

 2. Monique

  Sorry Dyanne, ik vond de kikkererwten nootjes echt niet te vreten ga wel je andere recepten proberen hoop dat dat beter in de smaak valt sorry groeten, Monique

 3. Anouk

  Je kunt ze een stuk sneller maken in de airfryer (10 min op 180 graden, even schudden en dan nog een 5 min op 150 graden, evt wat langer als ze nog niet helemaal knapperig zijn) en dan kan het ook zonder olie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s