Citroen-bosbessen cake

IMG_6425

Een erg lekkere cake die ook heel goed smaakt in combinatie met een lekkere dikke klodder opgeklopte kokosroom (met wat geraspte citroenschil).

Ingrediënten

 • 90 gr kokosmeel
 • 4 el honing (of kokosbloesemsuiker)
 • 4 eieren
 • 200 ml amandelmelk
 • 80 gr gesmolten kokosolie
 • rasp en sap van 1 biologische citroen
 • 150 gr bosbessen
 • 1 tl baking soda
 • snuf Keltisch zeezout

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cake- of springvorm (18 cm) in met kokosolie (tip: ik leg vaak ook nog een bakpapiertje in het blik, dan komt de cake er gemakkelijk uit). Mix de eieren (met een handmixer) tot ze schuimig zijn. Voeg daarna de amandelmelk, honing en de citroenrasp toe en mix dit kort door de eieren. Doe de gesmolten kokosolie erbij en meng dit goed met het eimengsel. Voeg vervolgens ook het kokosmeel, baking soda en Keltisch zeezout toe en mix tot het een glad beslag is. Schep tot slot de bosbessen door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 35 min (cakevorm) á 45 min (springvorm) gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Eet smakelijk!

6 gedachten over “Citroen-bosbessen cake

 1. Alexandra

  Hoi Dayenne, mijn ervaring tot nu toe met kokosmeel is dat het altijd zo nattig / zompig blijft. Hoort dat? Of moet het dan langer in de oven? Mijn cake had in ieder geval niet zo’n mooi bruin randje, zie ik nu. 🙂 Ik hoor graag van je. Dank je wel alvast.

  1. dayennebos Berichtauteur

   Hoi Aexandra. Baksels met kokosmeel blijven inderdaad altijd lekker luchtig en klef. Maar echt zompig/nat hoort het ook weer niet te zijn. Omdat je schrijft dat je cake ook niet zo bruin was, denk ik toch dat hij iets langer in de oven had gemoeten 😉
   Groetjes Dayenne

 2. Chantal

  Gebruik je hiervoor bosbessen of blauwe bessen? Ik heb je recept gevolg en bosbessen gebruikt, maar de gehele cake werd blauw!

 3. dayennebos Berichtauteur

  Beide kunnen. Wat gek, ik heb dat nog nooit gehad? Heb je verse of bevroren gebruikt? (Al zou dat volgens mij ook niet echt uit moeten maken…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s