Impressie EkoTown 2014

eko-town-2014-logo-home

Afgelopen weekend ben ik met man en dochterlief naar EkoTown geweest, een biologische lifestyle festival waar kennis en ideeën op het gebied van een gezonde biologische lifestyle gedeeld konden worden. Het festival was omgetoverd tot een zogenaamd “pop-up dorp” met daarin 6 verschillende plaza’s:

ProefPlaza met biologische producenten, boeren en telers zodat je als bezoeker de mensen achter de merken kon ontmoeten en natuurlijk ook lekker kon proeven

 ekotown (14) ekotown (16) ekotown (6) ekotown (3)  ekotown (11)

Heerlijk heb ik zitten smikkelen van mijn lunch dat bestond uit diverse RAW snackjes van LifeFood en een door mezelf samengestelde salade. Maar natuurlijk mochten ook een superfood-smoothie, een pakje kokoswater en een tarwegrasshotje niet ontbreken. De dag hebben we afgesloten met een lekker stukje gerookte zalm en een schaaltje falafel (vooral dat laatste viel zeer in de smaak bij onze kleine meid).

SprekersPlaza met lezingen, workshops en debatten over sportvoeding, superfoods, beauty en de toekomst van ons eten

ekotown (19) ekotown (22) ekotown (32) ekotown (25) ekotown (31)

De line-up van sprekersplaza zag er goed uit met niemand minder dan o.a. Richard de Leth (OERsterk), Amber Albarda, Jesse van der Velde, Eva van Zeeland (Miss Natural), Wim Hof (the Iceman), snowboardster Nicolien Sauerbreij, personal trainer Carlos Lens en roeister Janneke van der Meulen (Supersnel herstel). Als ik heel eerlijk ben waren niet alle lezingen even interessant voor mij (maar ja, ik heb inmiddels natuurlijk zelf ook al een paar opleidingen over voeding gevolgd) maar ik denk dat ze voor het gemiddelde publiek wel heel erg interessant en leerzaam waren.

BoerenPlaza hier kon je kennis maken met biologische boeren en hun producten

ekotown (5) ekotown (20) ekotown (21) ekotown (9)

Naast het bewonderen van alle prachtig uitgestalde producten kon je als bezoeker o.a. kaas helpen maken (Bastiaansen Kaas), met kalfjes en lammetjes knuffelen, een kookdemo volgen van sterrenkok Pieter Bosters en je eigen graan pletten (de Halm). Ook raakte ik in gesprek bij de marktkraam van Questionmark, een app die inzicht geeft in de duurzaamheid van producten. Wil je dus in één oogopslag zien hoe een product scoort op duurzaamheid? Download dan de gratis app en zie hoe producten uit de supermarkt op het gebied van volksgezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn scoren.

KidsPlaza waar kinderen mee op avontuur in het bos konden gaan,  kids yogalessen konden volgen, konden knutselen en natuurlijk lekkere drankjes en hapjes konden proeven

ekotown (47) ekotown (41) ekotown (45) ekotown (35) ekotown (39)

Dochterlief gaat regelmatig met me mee naar festivals en markten maar een zo uitgebreid kinderprogramma als op EkoTown hadden we nog niet eerder gezien. Na een rondje in de zweefmolen en eendjes vissen bij de stand van Ecover ontdekte ze de hottub en heeft vervolgens bijna 2 uur (!) heerlijk zitten badderen. Manlief hield met een glaasje wijn de wacht en ik kon op mijn gemak het festivalterrein verkennen, bijkletsen met bekenden en lezingen en workshop volgen, helemaal top dus!

MuziekPlaza met muziekoptredens van diverse acts en SportPlaza met een gevarieerd programma aan clinics, trainingen en lessen

ekotown (29) ekotown (28) ekotown (27) ekotown (33)

Zelf heb ik niet aan (sport) clinics meegedaan maar op het programma stonden o.a. yoga en bootcamp. En terwijl we van al het lekkers op de markt genoten konden we genieten van de muziek van o.a. Niels Geusebroek, Stevie Ann, Groove Barrio en Tangarine. We hebben echt een hele leuke dag gehad en ik denk dat de organisatie van terug kan kijken op een zeer geslaagde eerste editie EkoTown. Er hing een gezellige sfeer en ik hoorde om me heen ook niets dan positieve berichten. Wij komen volgend jaar weer!

Met dank aan De Halm, van wie ik mijn tickets gekregen had want als ik dan toch een opmerking op dit leuke festival moet maken, de entreeprijs was wel wat aan de hoge kant (al vielen de prijzen voor de hapjes en de drankjes me weer mee vergeleken met andere festivals).

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Impressie EkoTown 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s